Noticias
  • Pòdcast: 'Molta sèrie i poc sabó: jornada de reflexió eurovisiva'
    Dissabte se celebra el Festival d'Eurovisió. Avui coneixem els favorits que surten a les travesses com a guanyadors del concurs. També recuperem una entrevista amb Victòria de Marichalar on defineix la seva família com una família normal, parla de la pressió que rep de la premsa espanyola i sobre la relació que té amb la seva mare, la infanta Helena. Molta sèrie i poc sabó cada divendres amb Alejandra Palés i Elisenda Forés.
  • Les eleccions a Catalunya, en directe: Suspès l'últim debat de campanya per l'absència d'última hora del PP i Junts
  • Els funcionaris de presons han de ser agents de l'autoritat?
    Les càmeres de seguretat capten a la perfecció com I.S.O., complint una pena de presó a Mas d'Enric per haver assassinat una dona, es preparava per cometre el crim. Revelen com va conduir a la Núria, la cuinera del centre, fins a la cambra frigorífica, on cap càmera els podia veure. La pròxima escena ja la capten els vigilants, que troben la Núria i I.S.O. estesos a terra enmig d'un bassal de sang. Ell l'havia assassinat amb un ganivet de la mateixa cuina on tots dos treballaven i després s'havia suïcidat. Aquest crim, el primer de la història penitenciària catalana que té com a víctima una treballadora i com a botxí un pres, va iniciar un cicle de mobilitzacions dels funcionaris de presons sense precedents. Durant les primeres setmanes es van bloquejar centres penitenciaris, els presos es van quedar tancats a les cel·les i la desescalada va anar condicionada a una exigència: que dimitissin la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. Tot quan la
  • Màrius Serra: "La terminologia del vi em fascina i a la vegada m'intimida"
    A la presentació d’Enigmes del vi de Lleida vas dir: “Llibres i vi, dues cares de la cultura que es troben en una de les dues B que més m’agraden: la B de biblioteca i la B de bar”. En quina de les dues B et quedes?
  • Les tres germanes que van rescatar una cabra al bosc i ara fan formatges al Priorat
    Un dia calorós de juny tres germanes van sortir a fer una excursió. Es van endinsar en un bosc i, de cop i volta, van topar amb una cabreta acabada de néixer. Aviat van advertir que estava ferida, semblava que l’havia mossegat un gos, i van trucar a un pastor de la zona perquè els digués què fer. Ell no els va donar gaires esperances que l’animal sobrevisqués, però van decidir cuidar-la passés el que passés i endur-se-la a casa. En uns mesos, aquella cabreta –que aleshores havien batejat amb el nom d'Irati– s’havia recuperat contra tot pronòstic. Aquest relat no és un conte ni una faula, és l’origen de la Formatgeria Linens, un petit negoci familiar que ha portat a Bellmunt del Priorat l’elaboració artesanal de formatges de la manera més inesperada possible.