Noticias
  • La vida (i la mort) del Pep
    El dia que vaig conèixer l’Ignasi Guerrero ens vam fer la típica pregunta sobre la família i ell em va dir que tenia tres fills però que el segon s’havia mort. Em va deixar de pedra. Va dir tres directament, sense dubtar ni esquivar el tema. Era el primer dia que treballàvem plegats i el més fàcil potser hauria estat dir “en tinc dos” i llestos. Però és que en tenia tres. Com has de restar-te un fill? Em va impactar tant la resposta que no vaig gosar dir res més, ni preguntar de què s’havia mort, ni com es deia. L’Ignasi havia estat honest i jo en canvi no ho vaig saber encarar i vaig canviar ràpid de tema. Com ens costa parlar de la mort, quin tabú. Potser ara, després d’haver vist el documental sobre la vida (i la mort) del fill de l’Ignasi, el Pep, la conversa seria diferent. Vaig aprendre molt durant aquells 85 minuts. Vaig sortir del cinema emocionada, enfortida i amb moltes ganes de parlar del Pep.
  • Investiguen la mort violenta d'una dona en una carretera a Esparreguera
    Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'una dona en una carretera d'Esparreguera. Diumenge al vespre, cap a les 20:45 hores, la policia catalana va rebre l'avís que hi havia una dona ferida en el que aparentment semblava un accident de trànsit. Els serveis d'emergències es van desplaçar fins al lloc dels fets i van intentar reanimar la víctima sense èxit. Poc després, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van descartar que es tractés d'un accident de trànsit i investiguen el cas com a mort violenta.
  • Demi Moore entusiasma amb el terror més aberrant vist a Canes
    Cap al final de la projecció de The substance al Festival de Canes d'aquest diumenge, la sala Debussy, que acull les projeccions de premsa, es va transformar en l'Auditori Melià del Festival de Sitges: crits del públic, rialles incontrolables, celebracions incrèdules del que estàvem veient... Agradi més o menys, cal reconèixer que la pel·lícula ha trasbalsat un festival que fins a aquell moment havia transcorregut gairebé sense ensurts, potser més pendents de possibles escàndols extracinematogràfics que de les pantalles. Però el focus torna al cinema amb el segon film de Coralie Fargeat, una orgia de sang i fetge que conté les escenes de terror gore més brutals i repulsives que s'han projectat en tota la història de la competició oficial de Canes.
  • Últims dies de xàfecs abans de l'arribada de l'anticicló
    Després d'uns dies de temps inestable, amb ruixats i tronades en molts indrets, el temps tendirà a estabilitzar-se a partir de dijous i divendres. Abans, però, encara tindrem unes jornades de xàfecs irregulars i localment abundants que sumaran litres a les acumulacions destacables del cap de setmana (trobareu totes les dades i algunes imatges al final d'aquesta informació). Aquest maig amb precipitacions diàries i sense cap calorada és una molt bona notícia per a uns embassaments que van sumant reserves d'aigua cada dia que passa.
  • "Tenir una llengua i no parlar-la? Estem tocats del bolet"
    Sergi López (Vilanova i la Geltrú, 1965) arriba al Teatre Poliorama amb americana i vambes fluorescents, directe de la inauguració del Festival de Canes. "Hem dormit molt poc. No faré més declaracions", deixa anar. Ve a Barcelona en una visita llampec per presentar el seu retorn al teatre català, del 26 i el 30 de juny, amb el monòleg Non solum, que fa gairebé vint anys que l’acompanya i que el 15 de juliol representarà en francès a l’off del Festival d’Avinyó. A hores d'ara ja deu ser al Marroc, on estarà cinc setmanes rodant la nova pel·lícula del director gallec Óliver Laxe.