Noticias
  • Què s’amaga rere les morts misterioses de l’elit russa?
    La recent mort del ministre de Transports rus, Roman Starovoit, que aparentment es va disparar un tret poques hores després que Vladímir Putin el destituís, ha reviscolat el debat sobre les defuncions en estranyes circumstàncies d’alts funcionaris i executius vinculats al règim. Des de l’inici de la guerra, més d’una cinquantena de persones riques o poderoses s’han suïcidat, han patit accidents o han tingut atacs de cor malgrat estar sanes. L’opacitat del sistema i una llarga tradició de morts sospitoses provoquen que, cada vegada que se’n produeix una, els ciutadans mirin de reüll el Kremlin.
  • Lamine Yamal celebra la majoria d’edat amb una festa de luxe
    Lamine Yamal enceta la seva entrada a la vida adulta. La jove perla del Barça fa 18 anys aquest diumenge 13 de juliol i ha preparat una festa per rebre com cal la majoria d'edat durant aquesta nit. El jugador de Rocafonda ha reunit la família per a un sopar íntim aquest dissabte al restaurant La Cúpula del Garraf, amb un pastís personalitzat amb la seva imatge. Però el plat fort és després del sopar: una celebració privada d’alta gamma, organitzada amb el màxim secretisme. A més, l’acte compta amb una llista de convidats d'alt nivell, a més de la prohibició estricta de telèfons mòbils.
  • Dos desapareguts, inundacions i tots els trens aturats: els efectes del temporal a Catalunya
    La tarda d'aiguats s'ha tancat amb dues persones desaparegudes, desenes de carrers inundats, baixos negats, rius desbordats i el servei de trens aturat durant més de tres hores a tot Catalunya. Aquestes han sigut les conseqüències directes de les tempestes que aquest dissabte a la tarda han escombrat Catalunya des del sud i en direcció nord-est. Ara mateix 18 dotacions terrestres dels Bombers, i també subaquàtiques, treballen per localitzar dues persones a Cubelles. El cos de seguretat creu que podrien haver estat arrossegades pel riu Foix, que s'ha desbordat a l'altura d'aquesta localitat. Els Bombers han explicat que l’avís no ha entrat a través del 112, sinó que una persona ha alertat directament el dispositiu de Bombers que hi havia al lloc.
  • "Els nostres polítics fan servir la gent com a arma de guerra": la divisió a Bòsnia s'enquista
    Només feia unes hores que les famílies musulmanes havien enterrat els seus morts en la cerimònia anual, quan una música va trencar el silenci de la nit de Srebrenica: "Aquest poble viurà [...] perquè Déu també és serbi; els cels són nostres". A través d'uns altaveus del costat de l'església sonava una cançó de l'ultranacionalista serbi Baja Mali Knindža. Les seves lletres sovint glorifiquen la identitat sèrbia i menyspreen obertament els altres pobles, especialment els croats i els bosnians musulmans. "Marxeu, turcs de Banja Luka. No toqueu la nostra República sèrbia. Recolliu les vostres coses i fugiu a Turquia. Alija [Izetbegovic, expresident de Bòsnia], ja no ets el líder. Ha vençut el poble ortodox", segueix la cançó.
  • Un Perejil amb molta salsa
    L’illot de Perejil, a sis quilòmetres de Ceuta i dos-cents metres de les costes del Marroc, és un tros de terra intranscendent. Els experts li atribueixen categoria de roca, perquè no té habitants ni s’hi desenvolupa activitat econòmica. En canvi, a unes quantes generacions el seu nom ens connecta amb una època i un context polític que activen la curiositat i la conyeta.