Previous Día anterior
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Esquerra exhibeix força per mantenir-se en el pols per la presidència
    Queden poc més de 24 hores per posar fi a la campanya del 12-M i ERC ha esperat fins al penúltim dia per fer el seu acte central, la seva demostració de força tres dies abans que els ciutadans triïn la seva papereta. L'acte no només pretenia ser una injecció d'autoestima davant d'unes enquestes a la baixa –ha estat el més multitudinari fins ara– i la possibilitat de perdre la presidència de la Generalitat, sinó també intentar pescar entre la bossa d'indecisos que encara hi ha a la recta final de campanya. De fet, el partit fia les seves expectatives en la mobilització del seu electorat, però sobretot, a la capacitat de convèncer totes aquelles persones que encara dubten si anar a votar i per qui decantar-se. Per això, aquest dijous la formació ha posat tota la carn a la graella al Palau de Congressos de Barcelona per tornar a presentar ERC com l'alternativa a un PSC "espanyolista" i a un Junts "de les retallades".
  • Conflicte per la Llei de Contractes de Conreu (1934)
    De l’article del diputat Nicolau d’Olwer (Barcelona, 1888-Mèxic, 1961) a Revista de Catalunya (VIII-IX-1934). Text datat a 22 de setembre de 1934. Quinze dies després el president Companys va perdre la paciència per l’escalada del nacionalisme espanyol contra l’autonomia catalana. Va proclamar l’Estat Català de la República Federal Espanyola. Ell i els seus consellers van ser condemnats. Amb el triomf electoral del Front Popular (febrer de 1936) van ser amnistiats.  
  • Vox mostra a Reus la cara més agressiva de la campanya
    "Arriba España", "Fora aquesta xusma". Aquests crits de nombrosos militants de Vox s'han produït en un míting a Reus mentre el líder de la formació d'extrema dreta, Santiago Abascal, s'enfrontava de manera agressiva a una dotzena de manifestants antifeixistes que estaven apartats per un cordó policial dels Mossos. Abascal ha encès l'espurna després de tot un míting monopolitzat per les crítiques contra l'islam i la immigració, que ha relacionat amb les violacions i la delinqüència en general –malgrat ser fals i tampoc aportar cap dada que ho avali.
  • La defensa de Trump intenta que l'actriu Stormy Daniels quedi com a mentidera
    L'actriu porno Stormy Daniels ha declarat per segona i última vegada en el marc del judici penal que se celebra a Manhattan contra l'expresident Donald Trump. A diferència de la sessió de dimarts, en què Daniels va dedicar-se a relatar la relació sexual que va mantenir amb Trump l'any 2006, la jornada d'aquest dijous s'ha assemblat més a un combat de boxa entre l'actriu i l'advocada de Trump, Susan Necheles, que no pas a un interrogatori judicial. Necheles ha buscat desacreditar el testimoni de Daniels, mentre aquesta ha encaixat amb fermesa les reiterades preguntes de l’advocada que han intentat retratar-la com una dona mentidera i que només busca diners.
  • Els bastions inamovibles on es decidirà la victòria el 12-M
    Catalunya es tenyeix de colors la nit electoral en funció de la força política que guanya en cada territori. Ara bé, al llarg dels darrers vint anys hi ha zones que sempre tenen el mateix aspecte: són els bastions inamovibles de les grans formacions polítiques, que només s'han esquerdat durant el Procés. Els feus electorals del PSC han estat tradicionalment les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona, mentre que l'antiga CiU ha sigut dominant a l'interior de Catalunya. Només Esquerra (i Ciutadans a les comarques de Tarragona i de Barcelona) ha sigut capaç de penetrar en la darrera dècada a les dues zones. I Junts ha heretat part del territori on Convergència era forta. El 12-M el PSC, Junts i els republicans es juguen les primeres posicions i el seu resultat dependrà, precisament, de la capacitat dels socialistes i els postconvergents de recuperar els seus feus tradicionals i de la possibilitat que els republicans puguin mantenir la seva incursió en aquests territoris.