Previous Día anterior
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • L'heroi culer que va en metro salva el Barça: l'Instant Replay de l'ARA
    El Barça va recuperar un desavantatge de 20 punts i va aconseguir la victòria contra el Gran Canària (95-89). Quan anaven mal dades, tres tirs lliures de Jabari Parker a 2,3 segons del final van servir per forçar la pròrroga. La sang freda de l'aler pivot nord-americà, un dels pocs jugadors professionals que es mou en metro per Barcelona, va ser decisiva per segona vegada en pocs dies. Nico Laprovittola va anotar 29 punts gràcies a un 5/9 en triples. L'equip blaugrana arribarà als tres partits decisius de la setmana que ve amb confiança després d'un triomf important per assegurar la tercera posició.
  • 'El Mundo' es prepara per plorar Ciutadans el 13-M
    Com aquella còrpora sense braços ni cames que es resignava a rendir-se a la pel·lícula de Monty Python després d’haver perdut a espasa tots els membres, Ciutadans avança pel camí de la campanya com un alegre lèmming cap al penya-segat electoral. Per això resulta tot un espectacle veure alguns dels seus exegetes dedicant-los cròniques de mítings com si fossin antesales de la victòria i no vetlles preventives. A El Mundo els qualificaven de poc menys que herois. “Ciutadans i la rebel soledat de la dissidència” era un titular molt estrafet per dir que s’han quedat més sols que la una. Atribuir la seva magra expectativa electoral a la dissidència és, a més, una burla: els seus fundadors eren tots membres de l’establishment, perfectament ancorats en els seus ambients teatrals, periodístics o universitaris. Durant prop de divuit anys han funcionat amb una única idea —el menyspreu a tot el que és català— i ara es troben que altres els han avançat per la ultradreta en aquesta narrativa
  • ChatGPT és d'Esquerra
    Amb ànim lúdic, li dic a ChatGPT que m’ajudi a triar el sentit del meu vot el 12-M. Evidentment, a la primera resposta es fa el digne: “No tinc preferències polítiques ni puc donar suport a cap partit específic”. Però com que ensarronar la IA és extremadament fàcil –l’algoritme és intel·ligent, però gens llest–, li dic que la meva prioritat és “un futur pròsper per a Catalunya” i que avaluï del zero al deu com és de central aquest mateix objectiu per als diferents partits. En el cas d’Esquerra, em diu que estaria en un 8 o un 9. I serà la nota màxima, perquè a Junts me li atorga un 7 o un 8, la mateixa forquilla que li reserva a la CUP. Per al PSC ho rebaixa ja a un 6 o un 7, una puntuació idèntica a la que els reserva als comuns. Mentrestant, al PP el suspèn en aquest índex (3 o 4) i a Vox li posa un 1 o un 2. Evidentment, el grau de fiabilitat de tot plegat és d’escopeta de fira, tal com demostra el fet que, quan li pregunto per Aliança Catalana, em diu que el partit
  • Set motius per no votar amb la pinça al nas
    1. Els meus avis, que van haver d’anar a la guerra allà on els va tocar, no van votar per primera vegada fins que van tenir 65 anys. Per triar la composició del Parlament de Catalunya, tan sols van arribar a fer-ho la primera vegada, el 1980. Cada vegada que em convoquen a les urnes, hi vaig també per ells. Per tots els que haurien volgut viure en democràcia i els van cisar tota una vida de llibertats. 
  • El jardí idíl·lic amb restaurant situat al rovell de l’ou de Barcelona
    És un restaurant amb jardí verd o un jardí idíl·lic amb restaurant. Així podem definir el restaurant de l’Hotel Alma Barcelona, que tot just acaba d’estrenar plats nous de verdures, amb molt de gust i creativitat, gràcies a l’estada a la ciutat comtal que ha fet durant tot el mes d’abril el cuiner de Tudela Leandro Gil. El xef és un gran apassionat d’hortalisses, verdures i fruites, fet que el va portar a aconseguir una estrella Michelin per al restaurant La Biblioteca, de Pamplona, que fins ara estava situat dins de l’Hotel Alma Pamplona. Al mes de juny el restaurant La Biblioteca estarà obert en unes noves instal·lacions hoteleres a la capital de Navarra, fora de l’antic Hotel Alma Pamplona, que actualment forma part d’un altre grup hoteler.