Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • De pujar de genolls (i de matinada) a la catedral a celebrar una fita històrica en només deu anys
    Girona s'ha llevat aquest diumenge embriagat d'una dolça ressaca. Després de golejar, de nou, el Barça, l'equip de Míchel Sánchez va certificar una classificació històrica per a la Lliga de Campions. Mai cap club de la Lliga havia aconseguit fer-se un lloc a la màxima competició estatal de clubs en només quatre temporades a Primera Divisió. El Vila-real ho va aconseguir en sis, registre que els gironins han superat.
  • La plaça Major de Palma es desborda per la llengua
    Unes 40.000 persones han desbordat aquest diumenge la plaça Major de Palma –segons la Policia Local han estat 7.000– en defensa del català i contra els atacs que la llengua pròpia ha patit des que governa el Partit Popular de Marga Prohens de la mà de l'extrema dreta. La Diada per la Llengua de l'Obra Cultural Balear (OCB), que ha culminat cinc dies del Correllengua de Joves de Mallorca per la Llengua, ha desbordat les previsions i la cèntrica plaça ha quedat petita davant de l'allau d'assistents –molts han hagut de quedar als carrers dels costats perquè no hi cabien. Aquesta mobilització ha servit per exhibir múscul en defensa de la llengua i per deixar clar que la societat està preparada per fer front als atacs que el català està patint de les institucions governades pel PP de la mà de l'extrema dreta.
  • Xi Jinping ve a Europa a defensar la seva aliança amb Putin
    El president xinès, Xi Jinping, fa una gira aquesta setmana per Europa durant la qual visitarà França, Hongria i Sèrbia. L'objectiu és reforçar els lligams amb el Vell Continent per contrarestar les tensions amb Washington. El comerç bilateral, la invasió d'Ucraïna i la relació estreta de Pequín amb Moscou centraran l'agenda. França, un aliat ferm d'Ucraïna, és la primera etapa del viatge. Després Xi Jinping seguirà la seva gira visitant Hongria i Sèrbia, països més propers a Rússia i receptius al suport xinès a Moscou.
  • La millor manera de desenfadar-se segons els científics
    Tots ens hi hem sentit alguna vegada: un verí se t’enfila per les entranyes, se t’accelera el pols, se’t tensa la mandíbula i sembla que hagis d’explotar com una olla de pressió. Des de temps immemorials, els humans ens hem escarrassat en trobar maneres –més o menys encertades– de canalitzar la ràbia: comptar fins a deu abans de parlar, donar cops de puny a un coixí, llançar un crit al vent (o al desafortunat que tenim al davant)... Però, segons un estudi publicat recentment a la revista Nature, la solució podria trobar-se en una pràctica tan senzilla com mil·lenària: escriure el pensament que ens ha fet enfadar en un tros de paper, estripar-lo i llançar-lo. 
  • Inici de setmana tempestuós, amb xàfecs intensos i alguna calamarsada
    El temps de les pròximes 48 hores vindrà marcat per una nova tongada de xàfecs i tempestes que regaran moltes comarques del país. La causant serà l'entrada d'una petita bossa d'aire fred en altura procedent de l'Atlàntic nord. De fet, en el model es pot veure una petita taca blava que es correspon amb l'aire fred (-28 ºC a 5.500 m) i que circula pel sud de França, fins a creuar el nord del territori català.