Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • El Govern instal·larà una dessaladora flotant al port de Barcelona per combatre la sequera
    El Govern instal·larà una dessalinitzadora flotant al port de Barcelona que entrarà en funcionament en cas que el sistema Ter-Llobregat entri en emergència II, un escenari que no es preveu per abans del proper octubre. Així ho ha aprovat la Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS) amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana en els mesos vinents sense necessitat d’aplicar noves restriccions. A banda, tal com ha explicat el conseller David Mascort en roda de premsa, també s'instal·laran dotze dessalinitzadores mòbils a l'Alt Empordà. Amb l'entrada d'aquestes noves mesures, el govern vol evitar fer arribar aigua en vaixell.
  • Otxandiano demana "perdó" a les víctimes d'ETA però no qualifica la banda de terrorista
    Inexorablement, EH Bildu ha hagut d'enfrontar-se a l'elefant de l'habitació. Després d'una primera setmana amb ETA fora del debat, el tram final de la campanya a Euskadi ha estat marcat per les paraules del candidat abertzale, Pello Otxandiano, en què va evitar qualificar de "terrorista" la banda i va optar per l'adjectiu "armada". "Si amb aquelles paraules vaig poder ferir la sensibilitat de les víctimes d’ETA, demano perdó des d’aquí", ha assegurat aquest dijous al matí en una entrevista a Ràdio Euskadi. Tanmateix, ha tornat a esquivar el terme.
  • Cris Juanico, 'Illa', videoclip
  • La imatge d'una dona palestina abraçant la seva neboda morta guanya el World Press Photo 2024
    La guerra a Gaza ha marcat l'actualitat informativa dels últims sis mesos i, per això, està molt present en la tria del jurat del concurs fotogràfic World Press Photo d'aquest any. La imatge triada com a millor foto de l'any és de Mohammed Salem, de Reuters, i mostra una dona palestina abraçada a la seva neboda morta i amortallada. La protagonista de la foto premiada, Inas Abu Maamar, de 36 anys, va perdre cinc familiars, entre els quals la seva neboda Saly, quan un míssil israelià va impactar contra casa seva. L'autor de la fotografia, que va captar la instantània l'octubre del 2023, assegura que la imatge mostra "un moment trist i poderós que resumeix les implicacions del que està passant a la franja de Gaza".
  • La febre dels clubs de lectura infantil
    Des de Les bruixes de Roal Dahl fins a les històries d'Isadora Moon, passant per Els cinc van de càmping d'Enid Blyton o Hotel Winterhouse de Ben Guterson. El primer llibre que comenten els quinze nens i nenes que conformen el club de lectura infantil de la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona l'han escollit ells i se l'han hagut de llegir de la primera a la segona sessió. Entre els títols, hi ha novetats i clàssics, però també grans descobertes i edicions més comercials. Hi ha gustos per a tot, i per això, de fet, es fa aquesta activitat. Cadascun dels participants presenta el llibre als seus companys i el puntua. Els que més interès –i rialles– generen són els més escatològics, però tots els serveixen per parlar de llibres en un entorn no escolar i, així, conèixer nous autors i noves històries.