Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Què passa a Geòrgia? Una llei d'inspiració russa sacseja el país i alerta la UE
    El centre de Tbilissi, la capital de Geòrgia, va viure aquest dimecres les manifestacions més multitudinàries dels últims anys, i tot sembla indicar que l'esclat d'enuig dels georgians, de moment, no es redueix. Aquest dijous a la tarda els manifestants han tallat els principals carrers de la capital i es preveu una altra nit de protestes multitudinàries. El motiu és l'aprovació al Parlament de la "llei de transparència de la influència estrangera", promoguda pel govern malgrat les protestes de l'oposició i les crítiques de la Unió Europea, que la comparen amb la legislació que Rússia utilitza per controlar la dissidència. Les manifestacions fa pràcticament un mes que duren, però els últims dos dies han pujat d'intensitat, sobretot per la dura resposta policial.
  • La temporada 2024-2025 de L'Auditori gira la mirada cap a la natura
    "He arribat a la conclusió que els bolets ens poden ensenyar moltes coses sobre la música". L'Auditori de Barcelona ha triat aquesta frase del compositor nord-americà John Cage per anunciar la temporada 2024-2025, que a través del lema (Contra) Natura proposa girar la mirada cap a la naturalesa, tan propera i llunyana a la vegada. "La música és part de la natura, és la natura mateixa", ha dit aquest dijous el director de L'Auditori, Robert Brufau, durant la presentació de la nova temporada, que constarà de 504 concerts, 6 festivals, 15 estrenes mundials, 18 estrenes nacionals i 11 encàrrecs.
  • Un extraterrestre a Montilivi
    Imaginem-nos un extraterrestre a punt d’entrar a Montilivi. Al cartell hi posa "Girona-Barça". No en té ni idea del context dels clubs, però sí que sap que no estan en igualtat de condicions: s’enfronten un dels grans de la Lliga –i encara vigent campió– i un nouvingut recent a la competició estatal. Decidim donar-li pistes perquè endevini qui és qui en aquest capítol de ciència-ficció. Li descrivim que uns acaben una temporada decebedora i que els altres ja estan de celebració; que uns tenen un entrenador que ha estat a punt de plegar i que els altres en tenen un a qui farien un contracte vitalici; que uns tenen un davanter centre en declivi i que els altres tenen el màxim golejador i, per últim, que un dels dos s’ha emportat multitud d’elogis pel seu estil de joc i l’altre no. "Qui és el gran i qui és el petit?". La resposta el deixa perplex.
  • El Barça fia la seva sort al Palau Blaugrana (92-58)
    El desig va marcar la diferència al Pireu. Un Barça sense la tensió competitiva dels dies importants va perdre a la pista de l'Olympiacos (92-58) i va malbaratar la primera oportunitat de classificar-se per a la final four de l'Eurolliga (2-2). L'equip blaugrana va desconnectar i va aparcar la seva concentració contra un rival amb ganes de revenja. El conjunt català haurà de segellar la classificació al Palau Blaugrana.
  • '30 minuts': del 'reality' a la realitat
    El 30 minuts de diumenge explicava el projecte del president d’El Salvador, Nayib Bukele, per acabar amb l’alt índex d’homicidis al país. Ha engegat un setge contra les maras, les bandes de criminals de carrer que han portat el país a ser un dels més violents del món. Bukele ha fet construir un Centre de Confinament del Terrorisme, el Cecot, amb una capacitat per a quaranta mil interns. De moment n’hi ha uns dotze mil de tancats i s’espera omplir la resta de places amb l’establiment diari d’unes cotes fixes de detencions. El reportatge, d’una productora francesa, alerta que l’oportunitat de gravar dins del centre penitenciari forma part d’una operació de propaganda política de Bukele. El govern salvadoreny va convidar cinc equips de televisió, un de cada continent, per exhibir al món l’eficàcia penitenciària i les noves polítiques de seguretat ciutadana. Val la pena recuperar-lo per la potència del relat, els testimonis i la denúncia sobre la vulneració de drets humans.