Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 01-12
JUDICI AL PROCES
La Fiscalia entra
en la confrontació
política de fons
Titlla de "libels" les crítiques a No té cap intenció de renunciar al
l'estat de dret i diu que el judici delicte de rebel lió ni d'abandonar
ara.cat
és"en defensa de la democràcia"el relat de la violència
DIJOUS
14 DE FEERER DEL 2019
NUMERO 2973
P11-15
Espanya
mpulsa
la frenada
industrial
1.50 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PER ALS SURSCRIPTORS
DE PAPER
SURSCRIPCIONS ARACAT
COMARQUES
europea
GIRONINES
És el país on més
recula la producció
després d'irlanda
Reclamen el
pel franquisme
El Govern
amplia la
moratòria
a la Costa
Brava
P 32-33
XAVIER
ANTICH
filasuf professor de la UaG
L'estat espanyol ha entrat
en un forat negre del qual
dificilment podrà sortir
indemne si continua per
aquesta deriva antimoderna
Polèmicaa
Berlín per la
pel-lícula de
Coixet amb
Netflix
Eleccions imminents
NATZA FARRE
Al bane dels
acusats
hi som tots. Ha començat
el judici en què l'extrema
dreta acusa i la democràcia
El Congrés va certificar ahir que no hi haurà pressupostos per a Pedro
Sánchez, que ja ultima la decisió sobre quina serà la data dels comicis

Noticias
  • ‘OK Diario’ acusa Sánchez de marcar-se un Xavi
    Fins a 10 articles sobre aquest conat de dimissió del president espanyol inclou, a hores d’ara, el mitjà d’Eduardo Inda, OK Diario. Més aviat caldria dir KO Diario, tenint en compte la seva habitual trajectòria de cridòria i enderroc. Un Sánchez fent ganyotes com a foto destacada, una enquesta on es demana als lectors que ajudin el pobre president a prendre la decisió –el 97,8% supliquen que toqui el dos; no es podia saber– i, sobretot, un editorial titulat “Sánchez es marca un Xavi” on es menysté la decisió del líder socialista. En el text, agressiu i trinxeraire, s’assegura que el del PSOE se suma a les tesis separatistes del lawfare, com si això de la politització de la judicatura fossin tan sols romanços per espantar les criatures. Tot està escrit com si aquest mitjà no fos part de l’equació. Com si el lawfare no necessités, per ser efectiu, un sol·lícit mediafare al seu costat, per encendre les masses i atiar l’odi.
  • Pòdcast: Daniel Innerarity: "Sánchez em va trucar per parlar de la seva dona"
    Eren les 19:09 h quan Pedro Sánchez va publicar a les xarxes el comunicat que ho canviaria tot. Val la pena tot això? Es preguntava Sánchez per acabar anunciant que cancel·la la seva agenda i es dona temps fins dilluns per decidir si continua al capdavant del govern. És una carta sincera o un moviment tàctic? En parlem de seguida amb el filòsof Daniel Innerarity.
  • Polèmica castellera: ¿s’han de deixar de considerar vàlids els castells només carregats?
    Els castells cauen. Això és un fet evident. Que les colles tenen el principal objectiu de descarregar-lo, també. Però què passa si queda només carregat? És un èxit carregar un castell? Aquest és un dels debats del món casteller i darrerament membres de diferents colles han avivat aquesta conversa, defensant que els castells carregats s’haurien de deixar de considerar vàlids. La postura, però, xoca amb bona part de la comunitat.
  • Pressió dins del G-20 per instaurar una taxa mundial del 2% als 'superrics'
    Els 3.000 multimilionaris més rics del món haurien de pagar com a mínim un 2% en impostos sobre les seves ingents fortunes per recaptar 250.000 milions de lliures (291.512 milions d'euros) per a la lluita contra la pobresa, la desigualtat i el canvi climàtic. Aquesta és la proposta que han llançat aquest dijous en un article d'opinió a The Guardian els ministres de quatre països del G-20, entre els quals Espanya, representada per la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, i el d'Economia, Carlos Cuerpo. Els tres altres països que s'han sumat per ara a aquest manifest són el Brasil, Alemanya i Sud-àfrica.
  • Els desorbitats costos de l'accident mortal d'Anne Heche que no es poden pagar amb l'herència
    El cinc d'agost del 2022 Anne Heche conduïa el seu Mini Cooper blau pel barri de Mar Vista de Los Angeles. Sense cap explicació aparent, el cotxe va patir un problema tècnic al volant que va fer que l'actriu de Hollywood s'estampés contra una casa residencial. L'impacte de l'accident va encendre el vehicle quan ella encara era a dins. A causa de les cremades, Heche va patir una lesió cerebral que la va deixar en coma fins que una setmana més tard els professionals de l'hospital van recomanar la desconnexió dels aparells que la mantenien viva.