Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
P01-15
JUDICI A L'INDEPENDENTISME
ara.cat
DIMECRES
13 DE FEBRER DEL 2019
NÜMERO 2972
1.50 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PER ALS SURSCRIPTORS
DE PAPER
SURSCRIPCIONS ARACAT
"Facin de jutges
h i no de salvadors
JOSEP
RAMONEDA
Sigui quina sigui la
sentència del tribunal,
serà molt important qui
hi hagi al poder per
gestionar-la
Les defenses obren el judici denunciant irregularitats en la instrucció, la
vulneració de drets fonamentals i el prejudici polític del Tribunal Suprem
RAMIN JAHANBEGLOO
Centre Gamahi Uiversitat de ina
Amb el judici als líders
Absolts tots els
acusats pels sous
de CatalunyaCaixa
ornstur-een yola'Església catalana
disjuntiva moral
denunciarà els
abusadors
FERRAN SAEZMATEU
Què passaria si algun partit
espanyol proposés un
projecte de futur basat enel
caracter plurinacional i
plurilingüístic de l'Estat?
Els tretze bisbes condemnern
els abusos i animen les víctime:s
a denunciar els fets
El TSJC no veu"caràcter
delictiu" en els augments
salarials fets en plena crisi

Noticias
 • "Zarzuela recorda que el rei està al marge de la lluita política", portada d''El Mundo'
  Aquestes són les principals portades dels diaris de Barcelona i Madrid:
 • La meitat dels que volen ser mestres no aproven les proves d'aptitud
  La meitat dels aspirants a estudiar un grau d'educació en qualsevol universitat de Catalunya no han superat les proves d'aptitud personal, les PAP, que es fan des del 2017 amb l'objectiu de fer més exigents els requisits per ser docent i prestigiar l'ofici de mestre. Només el 51,58% de les 4.236 persones que es van presentar a les proves el 10 d'abril les han aprovat de manera provisional, segons ha publicat la web Unportal. La xifra és 12 punts més baixa que l'any passat, en què van superar les PAP el 63,3% dels estudiants, i la més baixa d'aprovats mai registrada –fins ara, el percentatge d'aptes no havia caigut del 59%–. És una davallada "significativa i alarmant", segons els organitzadors, que obliga totes les institucions implicades a fer una "reflexió urgent" sobre la formació docent.
 • Espanya s'encalla contra Suècia en el debut a l'Eurocopa (0-0)
  Espanya va encetar l'Eurocopa amb un empat a res contra Suècia (0-0). Malgrat tenir nombroses ocasions, la falta d'encert i de precisió als metres finals van frustrar l'estrena del combinat estatal espanyol. Amb Pedri de titular i una posada en escena elèctrica i una pressió alta postpèrdua, tal com acostumen a ensenyar els equips de Luis Enrique, Espanya va saltar a la gespa de la Cartuja de Sevilla amb la intenció de resoldre el partit per la via ràpida, però aquest no seria el desenllaç que acabaria tenint la nit.
 • Joan Laporta: Cent dies intentant "tornar-ho a fer"
  Han passat cent dies de les eleccions a la presidència del Barça i Joan Laporta i els directius culers encara porten les mascaretes de la campanya amb el lema “Estimem el Barça”. L’aposta de l’advocat barceloní i dels seus col·laboradors per recuperar les regnes de l’entitat després de deu anys a l’ombra de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu va ser molt ambiciosa. Fins i tot absorbent. Per això, el dia en què les urnes van donar-los la clau per governar, l’alegria merescuda va passar per sobre dels protocols covid. Igual va passar quan, de matinada, la candidatura va tancar l’aval bancari a poques hores per a la presa de possessió.
 • Salut vacunarà amb Janssen els treballadors i universitaris que marxin a l'estranger
  Estudiants i treballadors que hagin de traslladar-se a un país en què es requereix la vacunació obligatòria per entrar-hi poden vacunar-se, encara que no estiguin dins de les franges per a qui està oberta la campanya. Els centres d’atenció primària han rebut les instruccions d’acceptar les demandes d’alumnes majors de 12 anys en programes d’intercanvi, Erasmus o altres estades acadèmiques si aporten una carta oficial de la seva universitat o de l’institut de secundària on es matricularà i un document que especifiqui que la vacuna és un requisit obligatori. En el cas de treballadors, hauran d’aportar una carta de l’empresa contractant. Segons aquestes instruccions, per als que marxin per estades de més de 21 dies s’administrarà la monodosi Janssen, tret dels estudiants d’entre els 12 i 18, que rebran la de Pfizer, l’única autoritzada de moment per a aquest col·lectiu per l’agència europea EMA.