Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
P 01-05
BLOQUEIG PARLAMENTARI
ERCi PDECat
vetaran els
pressupostos de
Pedro Sánchez
ara.cat
Reclamen al president espanyolLa ministra d'Hisenda critica la
"pinça" dels partits sobiranistes
mediadors si vol tenir comptes catalans amb el PP i Ciutadans
que s'avingui a un diàleg amb
DIMARTS
DE FEBRER DEL 2019
NUMER0 296
1.50 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PER ALS SURSCRIPTORS
DE PAPER
SURSCRIPCIONS ARACAT
B. CULLA
El video This is the real
Spain' és una
confessió
de feblesa exterior sense
precedents des de la mort
de Franco
Pendents de l'aiuda humanitaria
Després d'acoseguir el suport de la majoria de paisos europeus, amb excepcions com Itàlia, l'opositor Juan Guaidó manté
el pols amb Nicolas Maduro-a la foto-pressionant lexèrcit venecolà perquè deixi entrar lajuda humanitària dels EUA
JAVIER PEREZ ROYO
cntearatic de dref constituchonal
P 10 11
ESTILS
El 080
reivindica la dona
femenina, forta i
amb personalitat
Sita Murt torna
dos anys després
ue foesin el CnstiicioaProva pilot d'agents
a poitieaterhtaralguinde la Guàrdia Urbana
amb càmeres al pit
ell no volia fer
MONTSERRATTURA
metger i excunsellerr
Una exnedadora acusa
i de l'acció dels cossos de
seguretat on s'estableix el
traç del que una societat
permet o limita
de e tdd'abusos el president
del CN L'Hospitalet

Noticias
 • Mor l'actriu Itziar Castro als 46 anys
  L'actriu barcelonina Itziar Castro ha mort aquest dijous als 46 anys a causa d'un infart mentre nedava en una piscina de Lloret de Mar. Així ho ha informat el cineasta Frankie de Leonardis. "Amb una carrera destacada en la indústria de l'entreteniment, Itziar Castro deixa una empremta inesborrable amb la seva notable actuació i el seu carisma", diu també la família en un comunicat en què es destaca que "va ser no només una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences". "Va entomar cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar molts. La seva contribució al món de l'art i la seva feina per la igualtat i la justícia social romandran com un llegat perdurable de la seva passió i el seu compromís", continua el comunicat en què la família també demana "respecte a la privacitat" en aquest dol.
 • Celebrar la fira Indilletres malgrat les ombres que ens assetgen
  Avui volia (vull) fer una crònica de la meva visita a la fira Indilletres, però em distrec perquè veig aquí i allà que els editors estan contents. Molt contents. "Gran notícia per al llibre en català" era el titular de dilluns passat. Es veu que les vendes han crescut un 12%. ¿On són les ampolles de cava? A pocs centímetres d’aquesta notícia, una altra que parla dels ERO de Vicens Vives i Enciclopèdia. Potser els editors no estan tan contents, o no tots. Sigui com sigui, els que segur que no estan gens contents són els treballadors acomiadats i els professionals impagats que ja es veuen a venir que acabaran jugant al Tragabolas del concurs de creditors. Fa un parell d’anys Navona ja va petar i mitja Catalunya s’hi va enganxar els dits. Editors a banda, no crec que la resta del sector comparteixi gaire el cofoisme de l’estadística (com deia Bernard Shaw: l’estadística és la ciència que demostra que si el meu veí té dos cotxes i jo cap, tots dos en tenim un). Autors, traductors, il·l
 • Què menjava en realitat el Monstre de les Galetes?
  Fa anys, un lector va escriure'm cercant detalls sobre un misteri que l'havia molestat: "Què passa amb les galetes que menja el Monstre de les Galetes?", em preguntava. El correu electrònic no deia res més. Vaig riure i vaig arxivar la nota a l'armari del meu cervell on van aquestes coses. Fins que em vaig adonar d'alguna cosa: Jo voler galetes. I jo voler respostes.
 • L'informe PISA i la importància de les biblioteques escolars
  És legítim, cobrar una altra vegada per una cosa que ja has dit? M'ho hauré de plantejar, i, sobretot, s'ho haurà de plantejar la persona encarregada de pagar-me els articles. Assumint el risc de cobrar una peça menys en plena prèvia de Nadal (sí, tiro de xantatge emocional), m'hi llanço: sense voler reduir la complexitat del tema, que té moltes arestes i moltes problemàtiques gens fàcils de resoldre, estic convençuda que, si tinguéssim més biblioteques escolars, els resultats de l'informe PISA haurien pogut ser una mica diferents.
 • "Messi va voler tornar amb Guardiola després del burofax; amb ell havia conegut la felicitat"
  Fa pocs mesos, Pep Guardiola va entrar a la sala d’analistes del Manchester City amb el llibre de Martí Perarnau L'evolució tàctica del futbol sota el braç. "Aquest llibre és la Bíblia!", va exclamar, demanant a tots que llegissin aquest tractat sobre la història de la tàctica. Però quan l'autor del llibre li anava darrere per escriure el llibre que analitza els set anys de Guardiola al Manchester City, el tècnic de Santpedor se’l volia treure de sobre. "Està una mica tip de mi", bromeja Perarnau (Barcelona, 1955), exatleta olímpic, periodista i escriptor. Perarnau acaba de publicar Déu salvi el Pep, el llibre que tanca la trilogia sobre els darrers 10 anys de Guardiola a les banquetes, viatge que va començar a Múnic amb el celebrat Herr Pep i va seguir amb Guardiola, la metamorfosi. L'últim llibre s'ha escrit després de més de 45 reunions amb Guardiola i llargues etapes a Manchester, per seguir de prop el canvi del club de la mà del tècnic català.