Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Mas, condemnat a pagar
4,9 milions d'euros pel 9-N
Rigau, Homs i Ortega també són fets partícips de la multa
P 04-06
JUDICIALITZACIO
El pacte PSOE-PP
aparta Marchena
r atdel judici de l'1-O
DIMARTS
13 DE NOVEMBRE DEL 2018
NUMERO 2882
L'acord preveu que el magistrat El moderat Martínez Arrieta, al
conservador presideixi el Suprem qual els presos ja van intentar
AISTIS PRUSTOun CGPJ amb majoria progressista recusar, encapçalarà el tribunal
1,50 EUROS
DE PAPER
SUBSCRIPCIONS ARACAT
P 24-27
Dissabtei
diumenge
L'octubre', un llibre
sobre les entranyes
del Procés
per només 7,5
L'etiquetatge
dels aliments
inclourà un
'semàfor
nutricional'
afons
CEIA A
Tapiada la
casa on fa
un any que
vivien els joves
de l'agressió
sexual al metro
ORJECTUS
Explica'ns els teus
i també seran
els nostres.
Els empleats
públics,
cridats a la
vaga el 12 de
desembre
Descobreix més
a acompanyar-te.com
Mor el 'superheroi' Stan Lee
OSabadell
Stan Lee, l'inventor de la indústria moderna del còmic i cocreador de superherois com
Spiderman Hulk dins l'univers Marvel, va morir ahir als 95 anys
Ser on siguas

Noticias
  • Adamo Telecom o l'Ajuntament de Barcelona: radiografia dels destinataris dels fons europeus
    Més de 52.000 beneficiaris catalans –entre empreses, entitats, ciutadans i administracions públiques– han rebut fins ara un total de 5.390 milions d'euros procedents del programa europeu Next Generation, segons dades publicades aquest dijous per la Generalitat, que ha obert un nou portal on es pot fer seguiment del repartiment dels fons. Entre els principals beneficiaris hi ha les empreses de telecomunicacions Adamo i Telefónica, l'Ajuntament de Barcelona, la companyia de disseny de xips Openchip & Software, el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o la unió temporal d'empreses (UTE) del fabricant de trens Siemens Rail i la constructora FCC.
  • El Govern estudiarà la setmana que ve si aixeca l'emergència per sequera
    Després de la millora del nivell dels embassaments gràcies a les pluges dels últims dies, i a poc més d'una setmana per a les eleccions, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha obert la porta a aixecar les mesures d'emergència per sequera. Tot i que fa dos dies l'executiu va assegurar que no era el moment de revertir mesures, aquest dijous Mascort ha explicat que el Govern valorarà la setmana que ve si pot aixecar la fase d'emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, que afecta sis milions d'habitants.
  • "Amb 'El cor de la ciutat' m'havien dit: «T'assembles a la Laura Peris, però ella és més guapa»"
    Des de Londres, ciutat on viu, i a través de Zoom, l'actriu Bea Segura parla amb l'ARA del seu últim projecte televisiu, el drama històric Beguinas, que es pot veure a Atresplayer i explica una història d'amor amb el rerefons d'un beguinatge, una comunitat de dones del segle XIII que defensaven una forma de vida alternativa al matrimoni i independent del matrimoni i l'Església. Amb una calidesa que fa desaparèixer la distància provocada per una càmera, Segura fa repàs de la seva carrera i reflexiona sobre alguns dels reptes actuals de la seva professió.
  • El gran damnificat de la històrica temporada del Girona
    Arnau Martínez (Premià de Dalt, Maresme, 2003) podria disputar el seu últim derbi català amb la samarreta del Girona FC aquest dissabte (18.45 h, DAZN). El lateral ha perdut molt protagonisme aquesta temporada i, amb un any de contracte restant, s’enfronta a un ultimàtum de la direcció del club. “Cal prendre la decisió de si a l'estiu el renovem o haurem de buscar una venda”, explicava Quique Cárcel, director esportiu del Girona, a Televisió de Girona fa unes setmanes. Acaba contracte l'estiu que ve i no és una opció que marxi del club sense deixar un traspàs.
  • El Salvador, l'avi de Salvador Illa, el carboner del Montseny que es feia la seva pròpia ratafia
    Els Illa van baixar del Montseny. Van baixar d'aquells boscos plens de pins, plens de faigs, verns i pollancres cap al Vallès. "Com era el meu avi? Era un home de muntanya", diu el candidat socialista Salvador Illa tot recordant l'avi, de qui va heretar el nom. "Va néixer en una masia del Montseny, i l'àvia va néixer a trenta passes de l'avi", afegeix. El candidat té molts records sobre els seus avis, el Salvador Illa i l'Ana Moré, ja que va viure amb ells molts anys. Quan el pare del polític es va casar, tots van anar a viure plegats a la mateixa casa a la Roca del Vallès. En una llar on els nets mirarien fascinats aquell home que havia fet tota mena de feines als boscos. "No era un home de pagès, era un home de muntanya. Va ser carboner i va ser cisteller. També venedor ambulant durant una part de la seva vida. I va netejar boscos, així que moltes setmanes no dormia a casa, ja que es quedava a dormir al Montseny", relata Illa, que també guarda bons records d'en Jaume i la Maria, els avis materns.