Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 04-08
PROCES SOBIRANISTA
UNANY
CL PRESOS
ara.cat
DIMARTS
16 D'OCTUBRE DEL 2018
NUMERO 2834
Família Cuixart
Si en Jordi tenia alguna por,
les ha perdut totes a la presó"
150 EUROSs
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PERAIS SUBSCRIPTORS
DE PAPER
SUBSCRIPCIONS ARACAT
Família Sànchez
Sabent com han anat les coses
el comiat hauria sigut diferent"
JOAN B
CULLA
L'aterratge a Barcelona
de Valls recorda molt
els 'condottieri' que
es posaven a les ordres
del poder que els llogava
JAVIER PEREZ ROYO
YEVAIN THOMAS/AF
Carcassona plora 12 morts
de la Unversitat de Sevilla
Hi ha marge per fer
política. A les institucions
El temporal iniciat amb l'huracà Leslie va deixar ahir 12 morts a Carcassona -a la foto-ila rodalia, inundacions en localitats
catalanes a tocar dels rius Ter, Congost, Fluvià, Foix, Tordera i Cardener. Dijous arribarà una altra tongada de forts aiguats
i al carrer. Ni es podrà ni
s'hauria de prescindir de
la mobilització ciutadana
P 32-33
Santiago
Posteguillo,
un Planeta
a la romana
Sánchez admet
ELENA COSTAS
una frenada del PIB
economista iprofessora a la UAB
editora de Politikon
El premi Nobel
per entendre per què uns
progressar que d'altres
d'economia és essencialElgovern espanyol augmenta la despesa toti
paisos són més capacos dierebaixar una dècima la previsió de creixement

Noticias
  • Per què molts homes de certa edat no es treuen el xandall?
    No cal dir que la indumentària pensada per als homes és, de bon tros, molt més avorrida i rígida que la de les dones. Si bé ara gaudeixen d’una varietat més generosa i d'una relaxació formal més gran, bona part de la generació dels homes que ara es troben en el moment de la jubilació van haver de passar per l’adreçador i enfundar-se un vestit sastre durant tota la seva vida laboral. Un vestit que, en certa manera, s’erigia en un ritu de pas a l’adultesa, perquè, al posar-se’l, la persona assumia que la disbauxa de la joventut quedava enrere i ara tocava posar seny. El vestit sastre –tapat, discret, esmorteït i fosc– confereix credibilitat, poder, responsabilitat i respecte en societat, ja que és una eina del tot efectiva per disciplinar els cossos i assegurar-se la seva fidelitat i obediència al sistema.
  • El debat a La Sexta evidencia la dificultat dels pactes postelectorals
  • Xi Jinping a París
    Dependències. L’estiu passat el govern alemany va segellar el final de la seva il·lusió xinesa. “La Xina ha canviat i nosaltres també hem de canviar la nostra posició respecte a la Xina”, admet la nova estratègia oficial de l’executiu d’Olaf Scholz. No només Berlín; la Unió Europea ja havia qualificat, molt abans, la Xina de Xi Jinping de “rival sistèmic”. Brussel·les té una relació complicada amb Pequín: dependències econòmiques, desconfiança política i, una vegada més, divisions internes entre estats membres.
  • L’home que va néixer i va morir dins d’un vàter
    Es deia Sim Jae-duck, però era conegut com a Mr.Toilet. Tota la seva vida la va dedicar a una gran causa: els vàters. Va encaparrar-se tant amb aquest tema que un dia li va comunicar a la seva dona que havia contractat un arquitecte per encomanar-li un projecte: enderrocar la casa on vivien en un barri tranquil de Suwon, a Corea del Sud, i aixecar un edifici de dos pisos amb forma de vàter. És a dir, els últims anys de vida els van viure dins d’un inodor gegant. Els ciutadans de Suwon s’acostaven per veure l’edifici, fascinats. Ara bé, no consideraven que Sim Jae-duck fos un boig. Tot el contrari: era el seu alcalde.
  • El primer equip trans del futbol federat: "Canviar-me sense que em mirin les cicatrius del pit és una llibertat molt gran"
    "El que em va atreure del Fénix és el fet de sentir que puc entrar al vestidor i que no se'm quedaran mirant", explica a l'ARA el Pol, un dels jugadors del primer equip de futbol de la història format íntegrament per homes trans que es federarà a l'Estat espanyol. "Canviar-me sense que ningú em miri les cicatrius del pit és una llibertat molt gran", afegeix.