Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 04-14
SOBIRAISME
Aniversari
entre retrets
Torra avala ľacció dels CDR, que
L'independentisme fa una nova
juntament amb l'ANC li exigeixen exhibició de força al carrer mentre
que passi de la retòrica als fets PPiCs reclamen que torni el 155
ara.cat
DIMARTS
2 D'OCTUBRE DEL 2018
NUMERO 2840
1,50 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PERAIS SUBSCRIPTORS
DE PAPER
SUBSCRIPCIONS ARACAT
SUPLEMENT ESPECIAL
SOBRE EL CONCURS
DE CASTELLS
A la conquesta
de la Tarraco Arena
SETGEAL PARLAMENT
La mobilització independentista d'ahir, que a Barcelona va reunir 180.000 persones, va acabar de nit amb aldarulls tant a la Prefectura
Superior de Policia, a la Via Laietana, com a les ports del Parlament, on els Mossos van frustrar un intent d'entraral'edifici PERE VRG
PowerLift
LA SOLUCIO FACILIECONOMICA
PER PUJARI BAIXAR ESCALES
Els menors immigrants que arriben sols cada
cop són més joves i necessiten plaça escolair
P 32-33
El Nobel de medicina
premia un esperançadoir
tractament del cancer
Guardona la recerca de T. Honjo
iJ.P. Allison en immunoteràpia
CULTURA
SAPAGAALS 94
ANYS LA VEU
FORMIDABLE
D'AZNAVOUR
Truca'ns ara
Telefon gratuit 900 908 103
www.powerlift.es

Noticias
  • L'absentisme s'enquista a les universitats: "El perfil dels estudiants ha canviat"
    "Preparar tota una classe i, quan hi arribes, veure que la meitat dels estudiants no hi són és esgotador", reconeix una professora que ensenya des de fa més de vint anys en una universitat catalana. "No és que no els interessi el que estudien, però sembla que ja no consideren important que el professor els transmeti el que sap", explica un catedràtic que ha vist com any rere any les cadires de la primera fila de les aules s'han anat buidant.
  • Clara Moraleda: “En nom de la passió hem fet moltes coses sense cobrar”
    L’actriu, cantant i escriptora Clara Moraleda va començar la seva carrera al món de la interpretació amb només 16 anys al film Atrocious. I es va estrenar als escenaris del teatre amb l’obra Mar i cel. Moraleda, també coneguda pel sobrenom Leopolda Olda, va ser la primera Youtuber a fer contingut en català.
  • La nova Alexia i la seva espina clavada
    La desaparició d'Alexia de les alineacions titulars de l'eliminatòria davant el Chelsea ha quedat com una anècdota per dos motius: pel bon rendiment de l'equip sense ella a Stamford Bridge i perquè la jugadora de Mollet del Vallès no ha mostrat disconformitat amb aquest rol secundari malgrat haver guanyat dues Pilotes d'Or recentment i tractar-se de la imatge mediàtica més cridanera d'aquest Barça històric juntament amb Aitana Bonmatí, qui no para de guanyar protagonisme dins i fora del terreny de joc. Els 27 minuts a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i el temps afegit de la tornada han estat tot el que li ha ofert Jonatan Giráldez. Alexia ho ha entomat sense males cares, va estar a punt de marcar en l'última jugada de l'anada i es va afegir com una més a la celebració pel pas a la final de la Champions League.
  • "Guanyar el 'Joc de cartes' em va suposar tenir el restaurant ple durant mig any seguit"
    Dino a La Gormanda de Barcelona (c. Aribau, 160) a la taula que està situada al costat de la cuina oberta del restaurant. La Carlota Claver (Barcelona, 1980) dirigeix un equip de cuiners i cambrers, entre els quals hi ha el seu marit, Ignasi Céspedes. La Carlota és nervi i optimisme a parts iguals. Transmet passió i alegria per l’ofici, i tot rutlla a la cuina amb harmonia. Quan acaba el servei del migdia li demano que s’assegui a la taula des d'on l'he vist cuinar moixernons, porros amb curri i cocotxes de bacallà.
  • Catalunya, reina de l'autoconsum però a la cua en parcs eòlics i fotovoltaics
    Catalunya és la comunitat líder en l'autoconsum energètic –més de 100.000 instal·lacions i més de 1.000 MW de potència–, amb un creixement exponencial tant en llars com en altres tipus d'edificacions com indústries, granges i equipaments. Però alhora els parcs eòlics i fotovoltaics, que han d'aportar el gruix de la producció d'electricitat renovable, encara estan molt lluny de la mitjana de l'Estat, malgrat el creixement en l'últim any després d'una dècada de paralització. Hi ha projectes, com el parc eòlic marí del golf de Roses, però la tramitació és lenta.