Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 34-36
ESPORTS
EL CUER DESPULLA
EL PITJOR BARCA
Primer KO a la Lliga i segona ensopegada
seguida pels errors blaugranes en defensa
Rakuten
P 20-21
FINANCES PUBLIQUES
Acord per vincular
les pensions a l'IPC
ara.cat
Els partits pacten revocar la reforma
del PP del 2013 que mantenia
congelades les prestacions
|ERCiPodem temen que el redactat
acordat no blindi del tot
el poder adquisitiu dels jubilats
DLJOUS 2018
27 DE SETEMBRE DEL 2018
NUMERO 2835
1,50 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PERAIS SUBSCRIPTORS
DE PAPER
SUBSCRIPCIONS ARACAT
P 04-05
UAN MEDINA/REUTERS
El Marroc
obre foc
contra una
llanxa i mata
una migrant
EL SUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
El santuari
dels primats
canviarà d'espai
P 14-15
El Govern
vol famílies
d'acollida
per a menors
estrangers
Denuncien
l'Església
per registrar
propietats
a nom seu
JAVIER
PEREZ ROYO
Delgado s'atrinxera
catedratic de dret constitucional
de la Universitat de Sevilla
El presjdent del govern, Pedro Sánchez, es resisteix a fer dimitir
la ministra de lustícia per les gravaci
Manuel Valls no podrà
diferenciar-se del missatge
de Ciutadans, que no pot
ser cap altre que el del 155
i el delicte de rebel-lió

Noticias
  • Troben una variant genètica darrera d'un de cada sis casos d'Alzheimer
    Una investigació de l'Institut de Recerca Sant Pau constata que la variant del gen APOE4, que fins ara es considerava un factor de risc per a desenvolupar la malaltia neurodegenerativa, també seria el causant d'un de cada sis casos de l'Alzheimer. L'estudi, publicat aquest dilluns a la revista Nature Medicine, demostra que més del 95% de les persones que tenen dues còpies d'aquest gen acabaran desenvolupant els signes d'aquesta demència entre els 60 i els 65 anys. Per tant, es tractaria d'una forma genètica de la patologia en si mateixa que fins ara no havia estat provada, que representa entre un 15% i un 20% dels casos i que pot tenir grans implicacions en la prevenció i el tractament de l'Alzheimer, segons els autors de l'estudi. "És una reconceptualització profunda de la malaltia", valora l'investigador principal, Juan Fortea, també director de la unitat de memòria del servei de neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • De Barcelona a Bolívia: 'la fugida' dels depredadors sexuals dels Jesuïtes
    Els Jesuïtes sabien des del 1968 que el sacerdot Lluís Tó era un depredador sexual. I el van encobrir i protegir fins a la seva mort. Van enviar-lo a Bolívia el 1992 després que fos condemnat per abusos sexuals a una alumna del Col·legi Sant Ignasi de Sarrià de Barcelona. És el que retrata el documental La fugida, que ha produït el 3Cat, de la mà de la investigació que durant vuit anys ha fet el periodista Guillem Sánchez per a El Periódico.
  • Barcelona i l'absurd del futbol popular
    Hauria de parlar de Xavi. O de Laporta. De les misèries del Barça. Del rumb fatídic que està agafant el club i que sembla ineludible, perquè el Barça està a un pas del punt de no retorn. Però ho hem escrit moltes vegades. Deixem el gegant despullat i posem el focus una mica més avall, allà on el futbol és menys grandiloqüent però igual de transcendent.
  • Aragonès evita parlar de pactes amb Junts o el PSC: "Esperem el 12 de maig"
    Totes les enquestes descarten que Esquerra Republicana pugui guanyar les eleccions aquest diumenge, però el seu candidat, Pere Aragonès, evita tirar la tovallola i ha demanat "respecte" aquest dilluns en una roda de premsa a Efe pel que decideixin els ciutadans el 12-M: "Esperem el 12 de maig. Hi ha candidats que ja s'estan repartint cadires abans que voti la gent", ha assegurat en al·lusió al líder del PSC, Salvador Illa, i el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, i ha afegit: "Quan parles de cadires jugues a «on és la boleta»". Amb aquest argument, Aragonès ha evitat pronunciar-se sobre quina és la seva preferència de pactes després de les eleccions, és a dir si faria president Illa o Puigdemont, ja que veu possibilitats encara de fer el tomb a les enquestes i mantenir ell la presidència.
  • Mor als 89 anys Bernard Pivot, el periodista que va reivindicar la literatura a televisió
    El periodista i crític literari francès Bernard Pivot ha mort aquest dilluns a l'edat de 89 anys, segons ha informat la seva filla Cécile Pivot a l'agència France-Presse. Nascut a Neuilly-sur-Seine, era un referent cultural a França gràcies a la feina de difusió de la literatura que va fer a través de la televisió. Pivot va crear el mític programa Apostrophes, un espai de literatura que es va emetre entre el 1975 i el 1990 a la cadena Antenne 2.