Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
11 DE SETEMBRE DEL 2018
DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
ara.cat
DIMARTS
I DE SETEMBRE DEL 2018
NUMERO 2819
130 EUROS
SUPLEMENT
ESPECIAL DIADA
VIDES
MALGRAT TOT
ESTHER
directora
La Diada no arriba en un
ambient democràticament
sa sinó al'espera d'un judici
que condiciona la situació

Noticias
  • La universitat és molt més que assumir coneixements
    Anar a la universitat és una oportunitat que va molt més enllà d’adquirir uns coneixements determinats. O ho hauria de ser. Hi ha qui se la pren com un mer tràmit que s’ha de passar per arribar a la vida laboral, o per millorar-la, però també pot ser una experiència vital, si s’hi dedica el temps i l’atenció necessaris. Si es té l’oportunitat de fer-ho –haver de compaginar una feina amb els estudis ho pot complicar molt–, el pas per la universitat pot ser una important via de creixement personal. Perquè no és un lloc on anar a memoritzar –això es pot fer a casa–, sinó un espai dedicat exclusivament al coneixement on s’aprèn també, o sobretot, del debat i l’intercanvi d’idees. I no només a l’aula: també es pot aprendre molt als actes, les xerrades, les converses al passadís, l’activisme estudiantil i fins i tot al bar.
  • Les colles punteres s’estableixen en els vuit pisos
    Sant Jordi és una de les jornades per començar a prémer l’accelerador en l’inici de la temporada. Ho demostra l’estrena dels castells de vuit de diverses de les colles punteres. També s’han vist novetats entre les colles de set.
  • Una inoportuna pedra a la sabata del Barça: l'Instant Replay de l'ARA
    El calendari, una inoportuna pedra a la sabata. El Barça va perdre a la pista del MoraBanc Andorra un partit molt incòmode situat al mig de l'eliminatòria europea contra l'Olympiacos (108-92). L'actuació de Mihajlo Andrić, que va anotar els seus 14 punts en l'últim quart, va ser clau contra un equip blaugrana que va donar descans a Ricky Rubio i Jan Vesely. A més, James Nnaji i Jabari Parker van ser desqualificats. "Hem permès massa punts fàcils, avui ens ha costat molt", va analitzar Roger Grimau.
  • Dimissió o resistència: màxima incertesa per la decisió de Sánchez
    Han sigut cinc dies de silenci sepulcral de Pedro Sánchez, de reflexió personal i familiar i poc o nul contacte amb companys de govern i de partit. "No sé res. No puc aportar res", assegurava un ministre consultat per l'ARA aquest diumenge a mitja tarda. Altres càrrecs del PSOE informaven en el mateix sentit, a l'expectativa del que el president espanyol anunciï aquest dilluns. Ni tan sols se sap encara, a l'hora de tancar aquesta edició, quan compareixerà ni en quin format comunicarà si es manté com a president del govern espanyol malgrat l'"assetjament" a la seva dona, Begoña Gómez, o si abandona el càrrec. Sigui quina sigui la decisió, la legislatura espanyola ja ha canviat.
  • El ministre de Defensa israelià amenaça amb trencar el govern si es pacta una treva amb Hamàs
    El titular de Defensa israelià, Bezalel Smotrich, ha amenaçat aquest diumenge amb trencar el govern de coalició de Benjamin Netanyahu si el primer ministre fa marxa enrere i no envaeix la ciutat de Rafah, al sud de la franja de Gaza, en contra del que havia promès. "El govern encapçalat per vostè no tindrà dret a existir si decideix onejar una bandera blanca i cancel·lar l'ordre d'ocupar Rafah immediatament per completar la missió de destruir Hamàs i restaurar la seguretat dels ciutadans d'Israel", ha advertit el ministre en un vídeo i fent referència implícita a les converses que una delegació d'Egipte ha mantingut a Tel-Aviv durant els últims dies per acordar una possible treva a Gaza. Smotrich també encapçala la cartera de Finances.