Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 40-4
ESTILS
ARTA GRAVETAT ZERO
ElSónar+D obre la porta a explorar els límits físics del procés creatiu
P 10-11
RELACIONS INTERNACIONALS
Trump trenca
l'acord del G-7
ara.catamb un tuit
IDE UY DRL 218El president dels EUA senfadaambArraconat pels líders mundials al
Trudeaui Merkel i dinamita el pacte Quebec, Trump ja és a Singapur per
reunir-se demà amb Kim Jong-un
NUMER0 2727
130 EUROSs
des de lAir Force One, en ple vol
P34-35
BENOIT TESSER
CARME
COLOMINA
La proposta austríaca de
fer "camps de concentració
de refugiats" fora de la UE
expressa un enduriment
polític compartit
L'onze Roland Garros per a Nadal
ANTONI VIVES
El mallorquí derrota Thiem, renova el seu idil l amb Parísi es converteix en el primer tenista que guanya 11 Grand Slams
al mateix torneig. Nadal, que manté el número 1 mundial, ja suma 17 grans títols i se situa a tres de Roger Federer
No fa gaire molts es fotien
de les 'smart cities' i del
món digital. Avui no passa
setmana que no tinguem
noves inversions digitals
P 20-2
ARPOWSos
Itàlia bloqueja els seus
ports a un vaixell ple
amb 629 immigrants
La mateixa marina italiana havia
transferit a l'embarcació 400 rescatats
L'herència
Montoro:
comunitats
sense autonomia
financera
JOAQUIM COELLO
Només la negociació pot
resoldre el conflicte entre
els EUA i Corea del Nord,
però això exigirà un rol
actiu de Rússia i la Xina

Noticias
  • L'èxit del Girona, les misèries del Barça
    No sol passar que un club històricament petit passi per davant del Barça. Però que sigui un club català és encara més sorprenent. Si el Girona acaba segon, es trencaria una ratxa iniciada el 1942 en què el Barça sempre ha estat el millor equip català, a la classificació de Primera. Hi ha qui intenta treure mèrit a l'èxit gironí posant l'accent en el fet que els accionistes no són gironins i en el suport del City Group. No ho negarem, però el mateix cap de setmana que el Girona aconseguia classificar-se per a la Champions, el Troyes francès, també propietat del club anglès, baixava a Tercera.
  • Prou de violència contra les dades per parlar de l'atur
    S’ha convertit en un petit passatemps meu. Cada cop que es dona una dada d’atur positiva, intento anticipar quina torsió en farà La Razón per garantir que el titular de portada que doni sigui, de manera indefectible, negatiu. Dilluns es va saber que l’afiliació a la Seguretat Social supera la xifra rècord de 21 milions de treballadors. El País ho destaca, esclar, i recorda en el subtítol que, des de la reforma laboral, hi ha 3,4 milions de persones més amb contracte indefinit. L’Abc i El Mundo ignoren la notícia en la seva primera pàgina. La Razón no ho fa, però ens ofereix una nova mostra de contorsionisme, gràcies al titular “Espanya necessita deu contractes indefinits per restar un aturat”. Tampoc el subtítol dona la bona nova del rècord de treballadors, sinó que manté el to de lamentació: “L’atur resta 60.503 persones, la caiguda més baixa en un abril des de 2021”.
  • El Constitucional tanca la porta a les víctimes del franquisme i deixa en paper mullat la llei de memòria
    La llei de memòria democràtica espanyola, aprovada l'octubre del 2022, semblava que podia obrir la porta al fet que finalment la justícia cedís i es poguessin investigar els crims de la dictadura. Des de l'aprovació de la llei, s'han presentat més d'un centenar de querelles a tot l'Estat, exigint la investigació judicial dels crims del franquisme, perquè es considera que són crims contra la humanitat. Tanmateix, tan sols una d'aquestes querelles ha estat admesa a tràmit. La justícia continua sent un mur i també ho és quan es truca a la porta del Tribunal Constitucional (TC).
  • Carlos Latre fitxa per Mediaset per lluitar contra Pablo Motos
    Mediaset no tira la tovallola en la seva lluita contra Pablo Motos. El grup de comunicació ha anunciat el fitxatge de Carlos Latre perquè presenti un programa a la franja d'acces prime time de Telecinco que competeixi amb El Hormiguero. L'espai, que estarà produït per la productora de l'imitador, també s'enfrontarà al programa de David Broncano, l'aposta de La 1 per intentar fer ombra a Pablo Motos. La nova aposta de Telecinco s'estrenarà al setembre.
  • El mercat laboral empeny l'economia catalana a un altre bon any
    La Cambra de Comerç de Barcelona ha millorat les previsions de creixement per a l'economia catalana aquest any. L'organisme empresarial espera que el producte interior brut (PIB, l'indicador que mesura l'activitat econòmica) de Catalunya mantindrà el camí a l'alça dels últims anys gràcies a una bona evolució de la contractació –que es traduirà en increments del consum–, a una expansió de la inversió i a la bona marxa del sector exterior.