Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
QUE HI PASSA
AL MNACDE NIT
QUAN TANCA?
P 04-03
NOU GOVERN
Torra busca
ara.cat
am restituir els
H DE MAIG DEL
50 EUROS
RAMON GENER
MAGRADA TOTA
consellers
LA MUSICA, TOTAFJxCat vol nomenar Rull, Turull Puig ERC sinclina per deixar pas a
unanova fornada de dirigents
malgrat les dificultats jurídiques
EL.JURAMENT IRITALA MONCOA
Quim Torra vajurar akirel carree de president sense esmentar ni la Constitucio nielrei, i sense posar-seel medalló. e
REPORTATGE
Maduro reparteix
menjar per a pobres
amb carnet del partit
El barril de
petroli supera
els 80 dòlars
per primer cop
des del 2014
Jordi Sànchez
L'elecció de Quim Torra
permet posnr fi a
l'absèncin d'un Gowern
legitim. Però els temps
seguiran sent convulsos
MONICA BERNABÉ
ENVIADA ESPECIAL

Noticias
  • El BBVA guanya 2.200 milions el primer trimestre de l'any, un 20% més
    Brots verds també al BBVA. El banc que presideix Carlos Torres ha arrancat el 2024 disparant els guanys, de la mateixa manera que el Banc Sabadell o Bankinter. L'entitat bilbaïna ha anotat un benefici de 2.200 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any (de gener a març), cosa que suposa un 19,1% més que els beneficis registrats el primer trimestre del 2023, tal com ha informat aquest dilluns al matí a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els resultats tornen a créixer tot i haver assumit ja l'impacte de l'impost extraordinari a la banca del govern espanyol, que aquest any li suposa 285 milions d'euros, un 27% més que la quantitat abonada l'any passat.
  • Gas, llum i aliments continuen encarint el cost de la vida
    L'encariment del gas natural, l'electricitat i l'alimentació han tornat a impulsar a l'alça els preus a Espanya aquest mes d'abril, segons dades avançades de l'índex de preus al consum (IPC, l'indicador que mesura l'evolució del cost de la vida) publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
  • Ni tan sols Déu pot dir-li a Sydney Sweeney què ha de fer amb el seu cos
    Per introduir-nos en les rutines del convent que li serveix d’escenari principal, la banda sonora d’Immaculate fa una extensa cita a Bruno Nicolai, un dels grans compositors del cinema de gènere italià. Es tracta del tipus de picada d’ullet que esperem trobar en una pel·lícula de Quentin Tarantino, però no en una sèrie B que va de cara a barraca. La seqüència revela la discreta sofisticació de Michael Mohan, un director interessat en treballar materials de reputació dubtosa –el thriller eròtic a Els voyeurs, i ara l’anomenada nunsploitation, o morbo amb monges, tot i que aquí hi ha més intriga gòtica que libido reprimida–, no amb l’ambició d’elevar-ho sinó d’estudiar-ne les formes per assaborir plaers que ja no semblen tenir lloc en el cinema actual.
  • Pedro Sánchez compareixerà a les 12 h des de la Moncloa
  • L'absentisme s'enquista a les universitats: "El perfil dels estudiants ha canviat"
    "Preparar tota una classe i, quan hi arribes, veure que la meitat dels estudiants no hi són és esgotador", reconeix una professora que ensenya des de fa més de vint anys en una universitat catalana. "No és que no els interessi el que estudien, però sembla que ja no consideren important que el professor els transmeti el que sap", explica un catedràtic que ha vist com any rere any les cadires de la primera fila de les aules s'han anat buidant.