Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
OFENSIVA JUDICIAL
Lajustícia belga
irrita el Suprem
La fiscalia de Brusselles rebutja
l'euroordre contra els consellers
El TS reacciona iradament
i acusa Bèlgica de falta de
compromís" amb Espanya
per un defecte de forma
ara.cat
DIIOUS
DE MAIG DEI
130 EURCOs
EL SUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
Poblets aillats
del comerc
VICTORIA AL COR EEUROPA
Lluis Puig, Toni Comin i Meritxell Serret atenent ahir els mitjans després de saber que no serien extradits
Daniel de Alfonso
va cobrar d'Antifrau
70.000 euros de més
La Sindicatura de Comptes
revela errors i irregularitats
BtACAFE
s caclavers s acumulen
L'històric Bracafé del
carrer Casp tanca i serà
l'accés a un pàrquing
a Caracas
Sha de posar en mara un
nou Procés, renunciant a la
unilateralitat i actuant com
MONICA BERNABE,ENVIADM ESPECIAL
un sol poble, per forçar el
govern espanyol a negociar

Noticias
  • Obeses, 'Amor artificial', videoclip
  • La Inspecció de Treball confirma les pràctiques irregulars a l'Institut de l'Ebre
    La inspecció feta a l'Institut de l'Ebre ha confirmat que alguns alumnes feien les pràctiques de manera irregular al mateix centre, tal com diferents testimonis van denunciar a través de l'ARA al mes de febrer. L'informe de la Inspecció de Treball confirma que els estudiants signaven convenis amb l'empresa Ebresoft Consulting SL però en realitat feien les pràctiques dins del mateix institut encarregant-se del manteniment informàtic i ni tan sols coneixien cap persona d'aquesta empresa. Els alumnes, a més, no tenien cap tutor que els ensenyés la feina i eren els alumnes més veterans els que els hi explicaven com havien de treballar. En alguns casos hi ha alumnes que van estar fent les pràctiques sense tenir signat cap conveni de pràctiques ni estar donats d'alta de la Seguretat Social, de manera que, segons denuncia el sindicat CGT –que s'ha entrevistat amb alguns dels alumnes–, no estaven protegits en cas de patir un accident laboral.
  • L'atur continua augmentant a Catalunya el primer trimestre
    El nombre de persones sense feina va créixer el primer trimestre a Catalunya. El total de treballadors a l'atur va augmentar en 12.800 persones, fins a les 396.100, segons els resultats de l'enquesta de població activa (EPA) publicats aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La taxa d'atur, doncs, va passar del 8,97% del quart trimestre de l'any passat al 9,48%.
  • Polsadors, aliments tallats i 500 efectius més: Govern i sindicats arriben a un acord per desconvocar la vaga a presons
    Nova treva en el conflicte de les presons. Govern i sindicats (UGT, CCOO, IAC-CATAC i la Intersindical) han arribat aquesta matinada a un acord per desconvocar les vagues previstes per aquest divendres i el pròxim 11 de maig. El pacte ha arribat pocs minuts abans de l'inici d'una nova jornada de protestes i després de cinc jornades de negociació entre les parts. Segons ha informat el departament de Justícia, l'acord implica millores laborals i de seguretat en els treballadors penitenciaris per valor d'uns 30 milions d'euros. Els sindicats han explicat en un comunicat conjunt que això es recollirà en el primer conveni col·lectiu del personal penitenciari des de 2006, tot i que insisteixen que no donen el conflicte per tancat i no renuncien a noves mobilitzacions en el futur.
  • Per què cada cop més gent vol aprendre a fer-se la roba?
    Maria Gispert ha cosit des de petita i va començar cosint roba per a les nines amb què jugava. "La meva mare és modista, ensenyava patronatge, costura i labors i jo m'hi afegia, primer per entretenir-me i després perquè m'agradava", explica. D'adolescent va aprendre a fer patrons per poder fer-se roba i va decidir estudiar disseny de moda i més tard patronatge i confecció. Al llibre Tornar a cosir. Manual pràctic per fer-se la roba (Edicions Sidillà) ensenya les tècniques bàsiques de l'ofici per poder començar a confeccionar algunes peces. El llibre inclou cinc patrons base sobre els quals dibuixar diferents peces. "Normalment els llibres no expliquen tot el procés del patronatge, des que tens un full en blanc fins al patró acabat, sinó que són les revistes les que et venen amb un patró fet que només has de retallar, i jo volia trobar un punt mitjà i que el llibre t'acompanyés des del principi fins al final", detalla Gispert.