Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
SALVAR LES ABELLES
La Fundació Miró llança una alerta ecològica per reivindicar
la protecció d'aquests insectes amb l'exposició
RECERCA MEDICA
Nova terapia
contra la metàstasi
ara.cat del càncer de còlon
DIJOUS
Investigadors catalans presenten
un tractament que ara comença
la fase de proves en persones
La troballa, publicada a 'Nature',
basa la lluita contra els tumors en
l'estímul del sistema immunitari
RER DEL2018
130 EURCOs
EL SUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
lJubilats actius
nxdreixen entitnts
i launiversitat
Boya queda en llibertat
L'exdiputada de la CUP Mireia Boya va declarar ahir al Tribunal Suprem, on va defensar la via unilaterali va retreure al jutge
Pablo Llarena que fes un judici polític . Boya va sortir en llbertat desprésqueni la fiscalia ni Vox
n mesures cautelars
El PP català
Assetjaments
VICENCposa a la venda
sexuals ern
altres ONG
VILLATORO
la seva seu
Després de la sentència
del TEDH sobre cls
maltractaments a etarres,
un patriota espanyol hauria
d'estar molt alarmat
El partit estudia com frenar
a baixada d'ingressos
Metges Sense Fronteres
i Save the Children
acomiaden treballadors
després del 21D

Noticias
  • La Gala People in Red torna a omplir de glamur Montjuïc
    La 14a edició de la Gala People in Red ha congregat aquesta nit al Museu Nacional d'Art de Catalunya més de 700 persones que han volgut col·laborar amb la recerca contra les malalties infeccioses. Entre els assistents, han destacat moltes cares conegudes de tots els àmbits de la societat catalana, que han acudit a la crida del doctor Bonaventura Clotet, que l'any passat va recollir més de 800.000 euros amb l'esdeveniment. 
  • La cançó sueca Waterloo guanya a Eurovisió (1974)
    De la crònica –traducció pròpia– d’Albert Mallofré (Vilanova i la Geltrú, 1926-Barcelona, 2017) enviat especial de La Vanguardia (7-IV-1974) a Brighton (Anglaterra). Des d’avui fins dissabte vinent se celebra a Malmö (Suècia) el 68è Festival de la Cançó d’Eurovisió. Enguany fa mig segle del triomf d’Abba, el conjunt suec que va fer història amb Waterloo, una cançó que ha perdurat molt en la memòria musical popular. 
  • Els Pulitzer tornen als clàssics i miren (una mica) a Gaza
    Ja són 108 les vegades que els Estats Units lliuren els premis Pulitzer. En edicions anteriors, el palmarès s’havia repartit entre capçaleres històriques i altres de nova creació. Però el tancament d’alguns d’aquests nous mitjans, massa sovint dependents en excés del tràfic aconseguit a través de les xarxes socials, ha provocat que la llista de guanyadors d’aquest any tingui un inequívoc regust de clàssic. Aquests són els guardons que Joseph Pulitzer va instituir per purgar els seus pecats com a editor de premsa sensacionalista, així que no és d’estranyar que el jurat apel·li més a les essències del periodisme que al risc i els nous formats.
  • Artur Mas, el darrer líder transversal
    Els líders transversals són aquells que aconsegueixen, en algun moment, superar les fronteres del seu espai polític i són capaços d’aconseguir adhesions de gent molt diversa. Es tracta de persones a les quals, malgrat les possibles diferències ideològiques, ningú els qüestiona l’autoritat. Mirant l’històric de resultats a la Generalitat he fixat el llindar dels 50 escons com a fita. I només tres candidats han obtingut aquesta xifra: Jordi Pujol (en cinc ocasions), Pasqual Maragall (1999) i Artur Mas (2010 i 2012). Per tant, es pot afirmar que Artur Mas és el darrer líder transversal (més quan va tenir 62 escons que quan va baixar a 50) que ha tingut Catalunya.
  • Salvador Illa, el líder del PSC que parla castellà sense complexos
    Quan el 2021 Salvador Illa va fer part del seu discurs en castellà al debat d’investidura de Pere Aragonès, l’independentisme se li va llançar a la jugular acusant-lo de rendir-se davant la "dreta espanyolista" després d’unes eleccions on els socialistes van recuperar els vots que el 2017 se’ls havien escapat cap a Ciutadans. "No busco cap efecte. Busco que tothom se senti seves les institucions catalanes", va explicar aleshores en una entrevista a l'ARA. La intervenció va quedar en una anècdota, perquè durant la legislatura Illa ha intervingut sobretot en català al ple, però posa de manifest la voluntat de l’ara candidat del PSC de donar protagonisme a l'altra llengua oficial a Catalunya en les seves intervencions públiques, sigui en actes de partit o en rodes de premsa. En campanya, Illa ha dut aquest enfocament al cor del seu missatge electoral, apel·lant a un vot "transversal" que espera que catapulti de nou el PSC cap a la Generalitat: "Vull ser el president de tots els catalans i les