Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
NOVA LEGISLATURA
Ni acostament ni
permis per al ple
TRIBUNAL SUPREM
PUIGDEMONT
Llarena impedeix als presosCat manté que el president
electes assistir al Parlament serà investit a distància, sense
rebutja el trasllat de Junquerasclr la fórmula per fer-ho
ara.cat
a DE GENERD
80 EUROS
EMPORTAT
EL CRIATURES
aracriatures
FL. MEU PARE ES EL
Preacord I11 dies després
AlemanyalEurapa van respirar ahir alleujades després que Angela Merkel (CDU) iMartin Schulz (SPD), ambel concurs
també del bavarès Horst Sechofer (CSU), anunciessin un preacord de Gran Coalició que acaba amb més de tres mesoS
d'incertesa i que es presenta com una oportunitat no només per a Berlin sinó també per a Brussel les
CULTURA
ELS GRAFITIS
OCULTS DELA PRESO
DE MONTJUIC
Sila Marxa de la Sal de
Ganklhi és el paradigma de
la no-violencia, 11-O va ser
no-violent i el ronament
delTS per no excnrcerar
Junqueras és un vulgar
Milers de presos hi van
deixar el seu testimoni fins
al final de la Guerra Civil

Noticias
  • Un jutjat obre diligències contra Begoña Gómez per presumpte tràfic d'influències
    Un jutjat de Madrid investiga per presumpte tràfic d'influències i corrupció en negocis Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha avançat El Confidencial i confirmen fonts de la justícia madrilenya, el procediment està en mans del titular del jutjat número 41 de la capital espanyola, Juan Carlos Peinado. L'obertura de diligències es va dictar el 16 d'abril i estan declarades secretes. Segons l'esmentat mitjà, el jutge preveu ordenar la compareixença de diversos testimonis per delimitar els negocis de la parella del cap de l'executiu de l'Estat. Concretament, vol investigar les presumptes relacions de la dona de Sánchez amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics del govern de Sánchez. La investigació s'ha obert arran d'una denúncia presentada pel sindicat d'extrema dreta Manos Limpias, en la qual reclama la citació de Gómez.
  • La pols del Sàhara tenyeix Atenes de taronja
    Al sud de Grècia el cel es va tornar dimarts de color taronja pels núvols de pols del Sàhara que han volat a través del mar Mediterrani. L'Acròpoli i tota la capital grega van adquirir un aspecte marcià en caure el capvespre. El vent i les baixes temperatures ja han esvaït el fenomen.
  • El Govern va aprovar renegociar la venda dels terrenys de Hard Rock mitja hora abans de pactar amb el PSC
    El 27 de febrer, mitja hora abans de signar l'acord de pressupostos amb el PSC, el Govern d'ERC va moure fitxa per satisfer els socialistes i ho va fer per afavorir un dels projectes més sensibles de Catalunya: el centre d'oci i de joc que Hard Rock vol obrir al Camp de Tarragona, segons ha avançat La Directa i ha pogut confirmar l'ARA. El canvi va quedar aprovat en un acord de govern i té dos punts molt importants per afavorir la viabilitat del projecte. El primer suspèn l'acord de govern del 2020 a partir del qual es fixava que l'Institut Català del Sòl (Incasòl), que depèn de la Generalitat, havia de comprar els terrenys on es vol construir el parc al seu propietari, Mediterranea Beach & Golf Community SA (CriteriaCaixa), per un import de 120 milions d'euros per després vendre'ls per aquest mateix valor als impulsors del Hard Rock. És a dir, l'Incasòl havia de comprar els terrenys a CriteriaCaixa per vendre'ls després pel mateix preu a Hard Rock. Aquesta suspensió, però, és només un tràm
  • Pòdcast: 'Catalunya, país ingovernable?'
    Els últims sondejos descarten que els partits independentistes puguin sumar sense Aliança Catalana, i consoliden Salvador Illa en primera posició.
  • Una moto, dos enamorats i milers d'audiòfons: l'ensucrat origen de Gaes
    El 2005, Antonio Gassó va trobar una moto oblidada al magatzem d'una antiga empresa familiar. Feia molts anys que ningú la tocava. Avui, és una de les seves relíquies més preuades: era la moto del seu pare. "La vam recuperar 40 anys després i encara la conservem", explica ell mateix en un capítol del llibre Los que dejan huella II, de la consultora KPMG. Durant tres dècades, ha estat conseller delegat de Gaes i és fill del cofundador d'aquest imperi dels audiòfons, que té més de 1.700 treballadors i 600 centres arreu del món. Damunt d'aquelles dues rodes, el 1949, Juan Gassó i la primera empleada de la història de Gaes van recórrer junts tota la geografia espanyola, picant a la porta de farmacèutics, metges, òptics i otorrinos. Els intentaven vendre uns aparells revolucionaris, encara desconeguts a l'Espanya de l'època: els audiòfons.