Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
PROCES SOBIRANISTA
DEIXA
ara.cat
DIMECRES
O DE GENER DHL. 2018
130 EURCOs
Plega com a president del PDECat per
o litar el futur del partit amb JxCat
Prioritza la seva defensa davant
el triple assetjament judicia
Nega que l'adeu tingui a veure amb
la imminent sentència del cas Palau
JOSEP
RAMONEDA
Per un cop, comparteixo
plenament l'opinió de
Mas elsresultats del 21-D
no són suicients per
imposar res a l'Estat
Mundó abandona la política
Amb la renúncia de lexconseller, que va passar 33 dies a la presó
amb Junqueras, ERC perd un puntal valorat dins ifora del partit
ALBAALFAGEME
en vietimologia
És urgent destronar
infinitat de formes ha delxat
cicatrius en practicament
un madelisame que mla
Tensió al Barri
100 dones
alerten d'una
visió puritana
del #MeToo
Rato indigna:
Gotic per
r clubs
No es un
totes les dones
cannàbics
irregulars
saqueig és el
mercat, amic"
VICENÇ VILLATORO
Algunes associacions'prsident de
El rise que TV3 pugui
quedar redulda a la
insignifiennça es l'amenaça
Bankia culpa tothom
menys a ell mateix
noms que defensen
una sexualitat lliure
es dediquen a capta
més greu que hi haperaturistes i vendre droga
la vitalitat del català

Noticias
  • La crisi de l’Autoritat a Catalunya (1924)
    De l’article de Pla (Palafrugell, 1897-1981) en el número 1 de Revista de Catalunya (VII-1924), publicació que enguany celebra el centenari. Avui és el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. Al final del seu text Pla va signar amb inicials (J.P.) aquesta nota: “Fa deu mesos que la censura militar ens obliga, als escriptors independents, a prescindir de la vida real. Aquest article s'hauria pogut documentar amb exemples trets de la política. No hem pas intentat fer una cosa semblant, i és per tal raó que aquestes notes, que haurien pogut regalimar de vida, s'han hagut de mantenir en un to excessivament formal, fred i ideològic”.
  • Sánchez demana el vot per al PSC per acabar amb el "fang" del PP i Vox
    Pedro Sánchez ha entrat en campanya a Catalunya després dels cinc dies de reflexió que van marcar no només l'agenda política del PSC, sinó de la resta de partits. I ho ha fet duent la croada personal i política que ha emprès contra la "maquinària del fang" del PP i Vox en el que s'ha convertit en el míting més multitudinari del PSC fins ara, al poliesportiu de la Parellada de Sant Boi de Llobregat. Davant d'un auditori de 2.000 persones i 1.000 més fora –on l'organització ha col·locat una pantalla perquè poguessin seguir l'acte–, Sánchez ha clamat contra les "difamacions" dels "pseudomitjans" i ha situat la cita electoral del 12 de maig com un plebiscit entre la "política neta" i la que es basa en la mentida: "Us proposo que el 12 de maig derrotem el fang votant Illa!", ha exclamat el president espanyol, entre crits de "Sí que es pot!" del públic. Abans, Illa ha demanat el vot perquè Catalunya sigui "el somni" d'Espanya i d'Europa i no el seu "malson". "No demano el vot per molestar, sin
  • Hi ha alternativa a un president independentista?
    Amb qui mirarà de pactar Junts després del 12-M? I el PSC? ERC descartarà una possible investidura de Salvador Illa? En una època sense majories absolutes, aquestes són algunes de les preguntes que marquen la campanya i fins i tot els debat electorals, malgrat que qualsevol resposta que es doni avui podrà ser alegrement esmenada a partir de l’endemà de les eleccions. Quan els partits sàpiguen les cartes que els han repartit els ciutadans podran traçar l’estratègia de negociació, i per això a deu dies dels comicis és impossible saber, per exemple, si els socialistes s’abstindrien per fer president Carles Puigdemont. Sobre el paper, no, mai. I menys quan el més probable és que Illa sigui el candidat més votat. Ara bé, per ser president necessita o bé els vots del PP i Vox (que ell mateix rebutja), en una operació similar a la de l’Ajuntament de Barcelona, o el suport d’ERC o Junts (depèn dels resultats, amb una abstenció podria ser suficient).
  • Orriols desembarca a Barcelona: "Si som independents, Espanya haurà de buscar hotels de cinc estrelles per acollir els immigrants"
    Sílvia Orriols ha desembarcat aquest dijous a Barcelona en el primer i únic acte a la capital catalana de la candidata d'Aliança Catalana. Ho ha fet enmig d'una gran expectació amb partidaris i detractors de la dirigent xenòfoba. A fora ha estat rebuda amb una forta escridassada pel centenar de manifestants antifeixistes que s'han concentrat a les portes del centre cívic La Farinera del Clot, que el govern municipal del PSC ha cedit a la formació d'extrema dreta.
  • "Aquí som molt de Puigdemont": sis hores en autocar per fer el 'tour' d'Argelers
    "Aquí som molt de Puigdemont". Aquesta és una frase que es va repetint si et passeges entre els militants i simpatitzants que han decidit un dia de pluja i feiner com aquest dijous embarcar-se en un autocar per presenciar el míting del candidat de Junts a Argelers. Tot per Puigdemont: "Tant de bo guanyi i torni", reblen amb emoció. En el dia dedicat a la Catalunya Central, 500 osonencs i moianesos s'han traslladat al Rosselló per viure l'experiència de la campanya nord-catalana. Cada dia arriba el torn dels representants de comarques diferents, però les d'avui no són unes qualssevol: Junts hi va aconseguir més del 40% dels vots en les últimes dues eleccions catalanes.