Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ara.cat
ELS JORDIS.
DOS MESO
aradiumenge
especial amb els
millors articles
obre el
A LA VENDA
RETAULE
DEL 21D
ELLLIBRE
VA PODER FERL1.0

Noticias
  • Messi i Antonela, vestits d'operaris el Dia del Treballador: quin negoci trama la parella?
    Enguany el millor jugador de futbol del món farà 37 anys i preveient una vida més tranquil·la fora del terreny de joc, Lionel Messi ha engegat una nova empresa. Ho ha anunciat el crack argentí des del seu perfil d'Instagram amb un vídeo corporatiu on es veu el futbolista i la seva dona, Antonela Roccuzzo, vestits amb una armilla reflectant i ulleres protectores per la visita a la fàbrica del nou article.
  • Mor Ferran Estrada, l'estimat trompetista amb barretina que volia ser president del Barça
    El perfil dels aficionats que van a veure els partits del Barça ha canviat dràsticament, amb el pas dels anys. D'escoltar accents de tot Catalunya amb la gent que baixava dels autocars de les penyes a poder sentir tots els idiomes del món amb els turistes. Del culer patidor al que fa l'onada quan no es guanya, simplement per divertir-se. Ferran Estrada Porta (Gerb, 1933 - Barcelona, 2024) encarnava el barcelonisme de sempre que encara persisteix. Patint, per descomptat. El Barça ha perdut als 91 anys, a causa d'un ictus, un home que va saber entendre un dels grans valors del barcelonisme: pertànyer a un poble. Per això Estrada sempre es presentava a les eleccions per ser president, tot i saber que amb la llei de l'esport no aconseguiria mai els avals. Arreplegava una vintena de firmes, anava a les oficines per lliurar-les, tocava l'himne amb la trompeta i amb aquest gest simbòlic mantenia viva l'essència popular de ser aficionat del Barça.
  • "Porto cinc anys fent classe i ara m'obliguen a fer pràctiques per seguir a la borsa"
    Des de l'any 2009, per poder exercir de professor d'institut a Catalunya cal haver superat el màster de professorat. Fa cinc anys, però, la important falta de professionals a la borsa docent catalana va fer que Educació obrís la porta a començar a fer classe als instituts públics sense tenir el màster, però amb el compromís de fer-lo. Ara bé, la setmana passada Educació va tallar l'aixeta i, tal com va avançar l'ARA, va comunicar als sindicats que els docents que portin més de tres anys treballant hauran d'inscriure's al màster si volen continuar constant a la borsa.
  • Juntes d'accionistes i vistiplau de la CNMC: calendari i implicats en l'operació BBVA-Sabadell
    La intenció del BBVA de comprar el Banc Sabadell ha trasbalsat el mercat. La possible operació continua donant ales a l'acció del banc català i aquest dijous el Sabadell ha obert la borsa amb una pujada de l'acció que fregava el 8%, tot i que a les dotze del migdia s'ha estabilitzat al voltant del 5%. El BBVA, per contra, ha tornat a caure tot i que aquest cop de forma més suau, fregant el 3% a les dotze del migdia, lluny de la caiguda de fins a un 6,6% registrada dimarts, el dia de l'anunci.
  • Les dones agafen poder a les colles castelleres universitàries
    L’evolució del món casteller en les últimes dècades és un fet evident, fruit de la suma de factors. Un d’ells és, sens dubte, la consolidació de les colles universitàries i el seu arrelament en diferents territoris. A diferència de la resta de colles, les universitàries només compten amb joves universitaris. Això suposa un doble repte: no poder comptar amb canalla i haver de fer una rotació constant any a any. Actualment hi ha 12 colles universitàries en ple funcionament. S’han convertit en una gran escola per al món casteller i també en una porta per a l'empoderament de les dones.