Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
EL CCIONS 21-D
ara.cat
DIVENDRES
SUMKRD 234
50 EUROS
LA SATIRA POLÍTICA
TORNA AL PUNT DE
MIRA DELA JUSTICIA
aBusse-les
Demostració de força independentista amb 45.000 manifestants al cor d'Europa
La violència
Cas Sixena: el
esclata al
Pròxim Orient
Primers incidents entre
israelians i palestins arran
de l'anunci de Trump
ESTHER
jutge autoritza
l'ús de la força
La policia podrà entrar al
Museu de Lleida dilluns per
emportar-se les peces
Milers de persones van
demostrur ahir que la
de l'Estat té un efecte

Noticias
 • Deu dies decisius per saber si Illa serà president
  El 26 d'agost és l'últim dia en què hi pot haver un debat d'investidura, però abans hi ha una altra data límit per deduir si Catalunya tindrà nou govern o si s'encamina a una repetició electoral. És el deadline que ha posat Esquerra al PSC si vol els seus vots per investir Salvador Illa: abans que acabi el mes de juliol hi ha d'haver un preacord per encarrilar la investidura. Sobre la taula hi ha diversos temes que s'estan negociant: des del finançament autonòmic fins al compliment dels acords que republicans i socialistes ja havien tancat en els últims mesos. Ara bé, Esquerra també té obertes converses amb Junts i, de fet, la possibilitat que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont torni a Catalunya, amb el risc de ser detingut, pot impactar en les negociacions.
 • Orbán, el cavall de Troia de Putin
  Joaquín Manso, director d’El Mundo, qualifica d’"Internacional Putinesca" el grup Patriotes per Europa creat pels ultres Le Pen, Salvini, Orbán i Vox. El qualificatiu és enginyós, tot i que el grup ultra d’Estrasburg no està articulat com una internacional ideològica. I tot travessant llindars mitologicoliteraris, no seria gens impropi dir que som davant del cavall de Troia de Putin transitant pel cor mateix de la Unió Europea. Un cavall de Troia conduït per Viktor Orbán, des d’on es podrien emetre les freqüències que Putin –i ben aviat Donald Trump—necessiten per saber de manera documentada i detallada quina rendibilitat poden generar les fragilitats que atrapen la Unió Europea.
 • Més enllà de Biden: quines opcions té el Partit Demòcrata per substituir-lo?
  El 8 de juliol James Carville, el cap de campanya del president Bill Clinton el 1992 –l’home que va popularitzar l’eslògan “És l’economia, estúpid”–, va iniciar el seu article al New York Times amb una frase lapidària: “Recordeu les meves paraules: Joe Biden sortirà de la cursa presidencial del 2024”. Aquesta premonició punyent, que llavors semblava impossible –especialment perquè tres dies abans Biden havia dit en una entrevista que només faria un pas el costat si li demanava “Déu totpoderós”– podria complir-se en els pròxims dies, si no hores.
 • Israel guanya aliats a Europa gràcies a l'alça de l'extrema dreta
  Encara que amb la guerra a Gaza li han sortit enemics per tot arreu, Israel compta també amb defensors que, per regla general, són de dreta o d'extrema dreta, tot i que també n'hi ha alguns de l'esquerra tradicional.
 • De què van parlar Kate Middleton i Carlos Alcaraz?
  Per més que els pobres sempre ens imaginem que els lliuraments de premis són moments molt solemnes en els quals tot és molt formal i mesurat, la realitat és una altra. Sobretot quan els guardons els lliuren monarques. Això es nota molt en els premis Princesa d'Astúries, en els quals és molt evident que molts dels premiats són escriptors i cineastes del gust de Letícia, que utilitza la vetllada per parlar amb ells sobre coses que la nodreixen intel·lectualment, cosa que no li deu passar gaire en altres contextos en què li toca estar present… Estic segur que els deu demanar el mòbil i després hi conversa per WhatsApp amagada al WC de la Zarzuela quan li toca sopar amb les cunyades.