Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
EL CCIONS 21-D
ara.cat
DIVENDRES
SUMKRD 234
50 EUROS
LA SATIRA POLÍTICA
TORNA AL PUNT DE
MIRA DELA JUSTICIA
aBusse-les
Demostració de força independentista amb 45.000 manifestants al cor d'Europa
La violència
Cas Sixena: el
esclata al
Pròxim Orient
Primers incidents entre
israelians i palestins arran
de l'anunci de Trump
ESTHER
jutge autoritza
l'ús de la força
La policia podrà entrar al
Museu de Lleida dilluns per
emportar-se les peces
Milers de persones van
demostrur ahir que la
de l'Estat té un efecte

Noticias
 • “La falta de poders de la UE en certs àmbits ens ha deixat amb les mans lligades”
  El 2019 David Maria Sassoli (Florència, 1956) prenia el relleu del també italià Antonio Tajani com a president del Parlament Europeu. Però políticament compartien poc més que la nacionalitat. Sassoli va arribar a l’Eurocambra per primera vegada el 2009 a la família socialista. Abans de la política havia exercit durant anys de periodista. Ara, des de l’altre costat, respon a les preguntes d’aquest diari per correu electrònic i reflexiona sobre els reptes d’Europa i el rol de la institució que presideix en el conflicte entre Catalunya i Espanya.
 • Mor l'escriptor i premi Cervantes José Manuel Caballero Bonald
  L'escriptor José Manuel Caballero Bonald, un dels membres de la generació dels 50 –la de Jaime Gil de Biedma, Juan Goytisolo, Antonio Gamoneda o José Ángel Valente– i premi Cervantes 2012, ha mort a Madrid als 94 anys. Quan va guanyar aquell premi –"Era el meu torn", va dir amb sorna; "Soc l'escriptor més vell que existeix a qualsevol lloc"–afirmava que ja no escriuria cap més llibre després d'Entreguerras (Seix Barral, 2012), un poema de tres mil versos que es pot llegir com una autobiografia que complementa els llibres de memòries Tiempo de guerras perdidas (1995) i La costumbre de vivir (2001). Però no es va aturar, i dos anys després presentava Anatomía poética i es revelava pres per "una nova noció d'energia". Encara el 2017 publicaria un centenar de retrats literaris a Examen de ingenios. "Almenys puc presumir de perseverança", havia dit el 2005 al rebre el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, quan va definir la literatura "com un bon sistema per defensar-nos de tot el que
 • El coronavirus, l’enèsima crisi que tampoc ha acabat amb Europa
  “Europa no es construirà d’una sola vegada o amb un únic pla. Es construirà a través de fites concretes que creen solidaritat de facto ”. D’aquestes paraules avui en fa 71 anys i per això celebrem el Dia d’Europa. El ministre d’Exteriors francès, Robert Schuman, proposava així la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, l’embrió de l’actual Unió Europea. Podem dubtar que Schuman arribés a imaginar-ho, però la pandèmia del coronavirus ja és també una d’aquestes fites a través de les quals Europa va erigint-se i, més que mai, la solidaritat n’és la clau de volta.
 • 6.500 persones desallotjades la primera nit sense toc de queda a Barcelona
  Fins a 6.500 persones desallotjades en una trentena d'espais diferents de Barcelona, com la plaça Universitat, les places de Gràcia, l'Arc de Triomf i la platja de Bogatell, durant la primera nit sense toc de queda. Després que decaigués l'estat d'alarma a la mitjanit, alguns carrers de Barcelona es van omplir de gent que va voler celebrar-ho amb botellades, música, sense distància social i en moltes ocasions sense mascareta, com si es tractés d'una festa de Cap d'Any.
 • Tarda de xàfecs i tronades a l'oest del territori
  Al llarg de la nit s'ha notat una clara refrescada en algunes zones de la Catalunya Central i del Pirineu, on hi ha hagut valors de temperatura mínima per sota dels 10 ºC. Fora d'aquests sectors, han sovintejat registres de 10 a 15 ºC: