Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
EL CCIONS 21-D
ANALISI DEJORDI MUÑOZ
L'independentisme pot
superar el 50% el 21-D?
Els tribunals dicten
l'inici de campanva
ara.cat
AISILIEEN 2EITribunal Suprem decideix avuPuigdemont i quatre membres
MADRID
BRUSSEL LES
si deixa en llibertat sota fiança
els vuit consellers i els Jordis
del seu Govern tornen a declarar
avui davant la justícia belga
130 EURCOs
CARME
COLOMINA
Vivim en un món on la
misogínia criminalitza la
victima I vivimen un món
on es criminalitzen colors:
a Catalunya, el groe
A BRANCHADELL
prjessir de lo UAB
10.000MUSECS A LAPLACAESPANYA
Edmon Colomervaser un dels directors ue ahir van convertir en un clam de llbertat pels presos polities les veusi els instruments
de 10.000 cantaires i intèrprets convocats a la plaça Espanya de Barcelona per Omnium iMusics per la Llibertat. ERE a
L'independentisme hauria
de tenir el seny de no
presentar el 21-D com
un plebiscit que té molts
números de perdre
Les tarifes del
ECONOMIA
E.GIMENEZSALINAS sector sociosanitari
EL NEGOCI DE LES
eeetener
en suspens pel 155
MONEY MULES
Si en el passat no es va
La prescripció infermera i la llei
d'accés universal, també afectades
Molts joves cedeixen els seus
comptes per blanquejar diners
2018 seran necessàries
no una sinó múltiples
mediacions

Noticias
  • Cap als deu mil (1963)
    De l’article de Joan Triadú (Ribes de Freser, 1921 - Barcelona, 2010) a 'Serra d’Or' (II-1963). Aquesta tarda (19 h) a la Fundació CIC (Via Augusta, 205, Barcelona) presenten el llibre 'Joan Triadú: triar amb criteri', del qual han estat curadors Susanna Álvarez i Joan Josep Isern. L’obra aplega crítiques literàries d’aquell pedagog i assagista que va presidir la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC.
  • El Barça no sentencia i tot es decidirà al Camp Nou (0-1)
    La Champions és una altra cosa. Aquí no s'hi valen mitges tintes, cal anar a totes. El Barça ho va intentar, fins i tot amb un inici d'eliminatòria precipitat, però Europa és Europa. El Roma (0-1) va aconseguir contenir un conjunt blaugrana dominador, però desafortunat de cara a porteria. Gràcies a un solitari gol de Salma Paralluelo a la primera part, les culers arribaran al Camp Nou amb un cert avantatge per intentar segellar el pas a les semifinals de la màxima competició continental.
  • Tamames i el fracàs de la Transició
    Es poden fer moltes lectures de la primera jornada de la moció de censura que s'ha discutit aquest dimarts al Congrés, però n'hi ha una que és òbvia: ¿com és possible que un exdirigent del PCE que va passar per les presons franquistes s'hagi prestat, al final de la seva vida, a blanquejar l'extrema dreta prestant-se a ser el seu candidat a la presidència del govern? Sentir Tamames repetir l'un darrere l'altre els grans hits de la dreta carpetovetònica, inclosos el castellà a Catalunya i fins i tot Gibraltar, és la millor mostra del fracàs d'aquesta Transició que tant diuen que defensen.
  • La revolució de tornar a cuinar a casa
    L'evolució tecnològica ofereix actualment un amplíssim ventall d'eines, estris i tècniques per cuinar amb molta facilitat. És, sens dubte, el moment de la història amb millors condicions per elaborar el plat a taula cada dia. Tanmateix, a casa cada vegada es cuina menys. La falta de temps, les presses o la mandra ens han acostumat a alimentar-nos a còpia de demanar menjar ràpid a domicili amb una aplicació mòbil, d'escalfar plats precuinats al microones, de menjar entrepans freds a la feina o de coure productes congelats. Els fogons i el taulell de cada casa, on durant segles s'han produït quilos de menjar per a tota la família, ara amb prou feines s'embruten durant la setmana.
  • La dependència militar d'Europa: els EUA ja paguen el 70% de la despesa de l'OTAN
    Des de l'inici de la guerra a Ucraïna, a la Unió Europea se li ha fet més evident que mai que no pot dependre de socis tercers. Ni pel gas respecte a Rússia, ni pel comerç amb la Xina, esclar; però tampoc vol continuar vivint sota la protecció dels Estats Units i estar a mercè dels seus interessos en matèria de defensa. I encara menys, tenint una guerra i un règim amenaçant com el de Vladímir Putin a les seves fronteres. Ara bé, tot i que els líders comunitaris insisteixen en la necessitat d'assolir un grau molt més elevat d'autonomia militar, la despesa militar dels socis europeus ha augmentat molt lleugerament l'últim any i només set dels trenta aliats hi ha destinat més del 2% del PIB, tal com van acordar el 2014 després de l'annexió russa de Crimea.