Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Forcadell
s'ho repensa
1 anira de
4 per ERC
Junqueras ja assenyala Rovira
com a candidata a presidenta
CORRUPCIO
El PP s'asseurà al
oanc dels acusats
ara.cat
16 DE NOVEMBRE DEL 2017
EL SUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
NOU COP JUDICIAL
ACUMULACIÓ
Es confirma el processament delA les portes que la primera fase de
partit de Rajoy per la destrucció la Güirtel quedi vista per a sentència,
la formació afronta un nou procés
dels ordinadors de Bárcenas
Reobrirels
locals buits
L'escola
catalana
surt en bloc
en defensa
propia
Rebat amb una allau
de dades l'acusació
d'adoctrinament
ALBERT
CARRERAS
Pirineus enlli
la manca d'autocriticn
del nacionalisme espanyol
és un dels nostres
millors arguments
Colau
encara no
veu clar
l'Ermitage
barceloní
ELENA COSTAS
No deixem que la discussió
sobre l'organització politica
El Ross 128 B, un planeta habitable
i territorial ens finci oblidu
el principal problema de
l'administració la corrupció
El planeta Ross 128 B-la imatge en fa una recreació- està situat a 11 anys llum
de la Terrai és un dels que tenen més possibilitats d'acollir alguna forma de vida

Noticias
  • Les renovables reculen a Catalunya malgrat la fi de la sequera
    La producció d'energia renovable a Catalunya es va situar, el tercer trimestre, en 1.497 GWh. Suposa un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior, en contrast amb la pujada del 2% en el conjunt d'Espanya. Això és el que posa de manifest l'informe trimestral de l'Observatori d'Energies Renovables, elaborat per la consultora Opina 360 amb les dades provisionals de Red Eléctrica. La raó principal d'aquesta reculada és la producció eòlica, que es va desplomar un 26,3%. Aquesta caiguda va quedar mitigada pel creixement de l'energia hidràulica (16,7%) i la fotovoltaica (11,3%). Aquesta caiguda en la generació d'energies renovables ha motivat que les energies verdes perdin pes i es quedin en el 14,8% del total de l'electricitat generada durant el trimestre, set dècimes menys que fa un any.
  • La gran cúpula del nou pavelló de Fira de Barcelona agafa forma
    Amb el soroll constant de les grues i el martelleig dels operaris, les obres d'ampliació del recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat avancen a bon ritme. Els assistents de congressos i els treballadors de la zona veuen com el nou pavelló va agafant forma i que la gran cúpula que el cobrirà ja està gairebé col·locada del tot.
  • El Japó declara la guerra als estrangers
    En les últimes setmanes, el govern japonès ha accelerat un gir restrictiu en les polítiques migratòries que afecta de manera directa els estrangers que viuen al país. Amb increments dràstics de taxes, nous obstacles administratius i un control reforçat de la vigilància sobre els residents no japonesos, l’executiu de Sanae Takaichi presenta el paquet com un mecanisme per garantir “equitat i compliment de la llei”, però les mesures han despertat inquietud entre comunitats estrangeres i experts en drets civils.
  • La 'Passionària de Nova Zelanda' obté per fi un passaport ple d'història i memòria
    Mig segle després de la mort de Franco, la Passionària de Nova Zelanda ha aconseguit finalment el passaport espanyol. Dolores Ibárruri Hoy no té cap parentiu de sang amb la dirigent del Partit Comunista d’Espanya (PCE), però d’alguna manera sí que n’és hereva per història i memòria familiar. No és de la conca minera de Gallarta, a Biscaia; ni tan sols de ben a prop. De fet, va néixer el 1963 pràcticament als antípodes: a Lower Hutt, a uns 14 quilòmetres de Wellington, la capital del país austral, on viu actualment.
  • Jordi Morera: “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents”
    El pa és l’ase dels cops perquè els carbohidrats i el gluten han passat a ser els dolents de la pel·lícula. “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents com la desinformació transmesa per les xarxes vol fer creure”, afirmen el forner Jordi Morera i la nutricionista Anna Grífols, que acaben de publicar el llibre Llarga vida al pa. Carbohidrats saludables (editorial Efadós) per defensar-ho. La curiositat és que Grífols considera que deu ser la primera nutricionista que sosté que s’ha de menjar pa.