Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Forcadell
s'ho repensa
1 anira de
4 per ERC
Junqueras ja assenyala Rovira
com a candidata a presidenta
CORRUPCIO
El PP s'asseurà al
oanc dels acusats
ara.cat
16 DE NOVEMBRE DEL 2017
EL SUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
NOU COP JUDICIAL
ACUMULACIÓ
Es confirma el processament delA les portes que la primera fase de
partit de Rajoy per la destrucció la Güirtel quedi vista per a sentència,
la formació afronta un nou procés
dels ordinadors de Bárcenas
Reobrirels
locals buits
L'escola
catalana
surt en bloc
en defensa
propia
Rebat amb una allau
de dades l'acusació
d'adoctrinament
ALBERT
CARRERAS
Pirineus enlli
la manca d'autocriticn
del nacionalisme espanyol
és un dels nostres
millors arguments
Colau
encara no
veu clar
l'Ermitage
barceloní
ELENA COSTAS
No deixem que la discussió
sobre l'organització politica
El Ross 128 B, un planeta habitable
i territorial ens finci oblidu
el principal problema de
l'administració la corrupció
El planeta Ross 128 B-la imatge en fa una recreació- està situat a 11 anys llum
de la Terrai és un dels que tenen més possibilitats d'acollir alguna forma de vida

Noticias
  • "Sense les beques de lleure la meva filla estaria tancada a casa"
    Un informe de la Fundació Pere Tarrés constata que el 65,8% de les famílies becades en les seves activitats de lleure viuen per sota del llindar de la pobresa. Des de l'entitat apunten que alguns indicadors han millorat lleugerament, però la fotografia que revelen les seves dades constata una "preocupant cronificació de la vulnerabilitat". Un 37,9% de les famílies becades per ells viuen en situació de pobresa greu, és a dir amb uns ingressos per sota del 40% de la mitjana de Catalunya, i un 13,8% fins i tot es queden per sota del 20% de la mitjana catalana i viuen, per tant, en condicions de pobresa extrema.
  • La campanya catalana i l'afer Sánchez
    És evident que l'inici de la campanya catalana està marcat per la decisió de Pedro Sánchez d'agafar-se uns dies per meditar si deixa la presidència del govern espanyol arran de l'assetjament mediàtic i judicial a la seva esposa, Begoña Gómez. Més enllà del seu impacte, i del cert aire plebiscitari que respira la carta del president espanyol i que el PSC pot tenir la temptació d'aprofitar en benefici propi, cal fer algunes reflexions al voltant de la situació creada. La primera és que Sánchez té raó quan denuncia el clima tòxic i de polarització extrema en què ha entrat la política espanyola, que és bàsicament la que es fa a Madrid. Una altra cosa és que la millor manera de fer-hi front sigui abandonant el càrrec, per molt de cost personal que això suposi. Precisament, l'operació contra Sánchez per part de l'Espanya de sempre el que posa sobre la taula és la necessitat d'abordar reformes urgents a l'Estat per resoldre les grans qüestions que van quedar pendents de la Transició i que
  • 'Big boys': la tendresa és el nou punk?
    “Sempre comentaves que els barris que tothom deia que eren una merda, a tu no t’ho semblaven en absolut. Que per a tu aquests llocs estaven plens d’amor, de tendresa i de sentit de la comunitat. Excepte el teu barri, que, efectivament, era una puta merda”, recorda en Jack (Dylan Llewellyn), el protagonista i narrador de Big boys, que li explicava en Danny (Jon Pointing), el seu millor amic. En Danny és un jove a qui han jugat en contra totes les circumstàncies. Sense pares a la vista, amb una iaia que comença a patir demència, en un barri de merda, per fi es decideix a anar a la universitat amb vint-i-pocs anys, com a última oportunitat de fer alguna cosa amb una vida sense horitzons de futur. En el campus, l’instal·len en un barracó amb en Jack, amb qui es fa amic de seguida. I, sense gaires esperances de treure’s el curs, es dedica a sortir de festa, col·locar-se i intentar lligar. Però els antidepressius que pren li dificulten empalmar-se... Probablement, si hagués viscut els vuitanta,
  • Un mercat buit de polítics
    Arribant al Mercat de Galvany –vaig a veure si hi ha “ambient” de primer dia d’eleccions– penso que la ciutat de Barcelona s’ha llevat grisa, que fa fred, i que tothom, doncs, trisca molt de pressa. Un jove amb gorra de beisbol i, al damunt, la caputxa de la dessuadora, arrossega un carretó amb tot de capses de porexpan, que deuen dur peix. Una mica més amunt del Panchito, que està tancat, hi ha aparcada una furgoneta de l’establiment Avinova (“Aviram, foie, caça...”), just tapant la botiga més preciosa del carrer: Electricitat F. Valls, fundada el 1814. Cent anys després d’una de les últimes derrotes.
  • La Biblioteca García Márquez guanya el premi Mies van der Rohe d'arquitectura emergent
    L'èxit de la Biblioteca Gabriel García Márquez, dels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano (Suma Arquitectura), no té aturador: després de ser considerada la millor biblioteca del món i d'emportar-se el premi FAD, aquest vespre s'ha coronat en l'àmbit europeu amb l'anunci des de Brussel·les que rep el premi Mies van der Rohe d'arquitectura europea en la categoria d'arquitectura emergent, dotat amb 30.000 euros. El premi principal, dotat amb 60.000 euros, és per al transgressor Pavelló d'Estudis al campus de la Universitat Tècnica de Braunschweig (Alemanya), dels arquitectes berlinesos Gustav Düsing (1984) i Max Hacke (1986). Es tracta dels guanyadors més joves del premi Mies van der Rohe. En aquesta edició, els dos edificis premiats representen la innovació en els edificis dedicats a l'aprenentatge i la cultura.