Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
CONSEQUENCIES DE L'I-O
LA CRUILLA
SOBIRANISTA
ara.cat
IIUMENGE
S IFoCTUBRE DEL 2017
UENO42
2.50 EUOS
EMPORTAT
EL SUPLEMENT
aradiumenge
Puigdemont sinelina per
donar una resposta no binaria
al fequeriment de Rajoy
Intens debat entre els experts
consultats sobre els escenaris
que es poden obrir demà
ERC demana mantenir unit
lindependentisme i la CUP
vol un ple per activar la DUI
REVISTA A
ESPORTS
FRANCESC CABANA
ADVOCAT 1 1ISTORIADO DELKCONOMEA
ANDREU
MAS-COLELL."Lagran empresa
EL BARÇASALVA UN
PUNT ENEL DEBUT
AL METROPOLITANO
és el fracàs de
Els darrers deu anys, el
govern central ha aprofitat
totes les crisis, politiques,
Luis Suárez iguala al minut 82el
gol de l'Atlètic en un partit molt
polititzat però sense incidents

Noticias
  • Pablo Motos, Íker Jiménez i el pensament únic
    Aquesta setmana, el cop d’efecte de Pedro Sánchez s’ha fet notar en els programes d’entreteniment que s’han convertit en megàfons polítics amb un clar biaix de dretes. Dilluns al vespre, a Antena 3, després d’una jornada intensa per la compareixença del president del govern espanyol, Pablo Motos avançava d’urgència la tertúlia política que fa habitualment a El hormiguero on tots els col·laboradors pensen el mateix. Els periodistes Rubén Amón, Rosa Belmonte, María Dabán i Juan del Val estaven alterats. El discurs comú advertia a l’audiència del perill del dret a la informació a través de boutades, exageracions enginyoses, que buscaven impactar. Com sempre, gaudien posant-se ells com a protagonistes, víctimes principals d’una persecució. Rubén Amón va arribar a dir que detindrien Pablo Motos i els integrants d’aquella tertúlia, i va afegir que a les formigues de pelfa “os van a decapitar”. Pablo Motos, altament amoïnat, va resumir la política de Sánchez: “¿Cuál
  • "10x6": El repte d'un institut de Lleida perquè els alumnes parlin català als passadissos
    Balls, receptes, bromes... i, sobretot, reptes. Molts d’insòlits i també alguns d’absurds que busquen l’atenció i el reconeixement dels seguidors i que ocupen gran part del dia dels adolescents catalans que, de mitjana, passen entre set i vuit hores al dia davant d'una pantalla. Ara, un institut lleidatà ha volgut aprofitar el creixent interès dels seus alumnes per les xarxes socials per fer front a un problema generalitzat: el poc ús del català entre els més joves.
  • “És hora que la mala educació canviï de bàndol”
    Maria del Mar Vanrell (Llucmajor, 1980) i Marina Massaguer (Tarragona, 1982) es troben entre el reduït grup de catalanoparlants que mai –o gairebé mai– recorren al castellà per donar èmfasi a una opinió o fer sonar una anècdota més divertida. El repertori del català, asseguren les dues filòlogues, ja està prou ben assortit. Especialment, si se’n respecta la riquesa dialectal. Aquesta transcripció reprodueix escrupolosament el parlar de les lingüistes, que conversen animades a través de la pantalla.
  • Temps més inestable a partir d'avui, amb xàfecs i tronades
    El temps canviarà radicalment a partir d'avui, amb una nova tongada de xàfecs i tempestes que regaran moltes comarques del país. No obstant això, aquest diumenge encara aguantarà i l'ambient serà tranquil durant el matí. Apareixeran molts núvols prims que aniran creixent amb el pas de les hores i a partir de migdia les nuvolades agafaran força i creixeran fins a deixar els primers xàfecs per Ponent i el Pirineu o Prepirineu lleidatà.
  • 'A la contra', per Ferreres 05/05/2024