Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
INFRAESTRUCTURES
L'Estat es dona un
mes per solucionar
a el caos del Prat
El delegat del govern espanyol
Enric Millo no convida la
anuncia l'arribada de 40 equips
Generalitat ni els ajuntaments verificadors i 50 nous policies a reunió per pactar les solucions
ara cat
DIJOUS
130 EUROS
Diumenge que ve
L'ARA olimpic
Un diari molt especial
amb portada exclusiva
de Xavier Mariscal
ara diumenge
Antoni Bassas
entrevista 2S
testimonisclau
Barcelona 92:
lmatges simetriques
de l'abansiel despré
Investiguen la mort d'un detingut
CoHecció de 40 fotos
sobre la tran
formació
pels urbans del crim del panta de Foix
de la capital catalana
Targeta regal
Inclou10 vals per a
CAS PALAU
l'edició en paper
2 mesos
d'accés digital
Pressió al PDECat El fiscal rebaixa a la
perque la Generalitat
meitat les penes contra
es personi contra CDC
Millet i Montull

Noticias
 • Un ARA poètic de la mà de Vicent Andrés Estellés i Joan Salvat-Papasseit
  El diari en paper del dia de Sant Jordi que tindreu demà a les mans és ben especial. Amb una il·lustració a la portada obra de Mari Fouz, us oferim un diari amb un Tema del Dia centrat en l’amor en la literatura, i amb versos d’Estellés i Papasseit al llarg de gairebé totes les pàgines.
 • El referèndum de la ruptura (2021)
  De l’article de Josep Maria Terricabras (Calella, 1946-Begur, 2024) a El Temps (4-X-2021). Catedràtic a la Universitat de Girona i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans, el filòsof Terricabras, traspassat avui fa vuit dies, era un humanista de mirada profunda i alhora àmplia, molt atenta al seu país i alhora universal. Dominava el seu camp de saber acadèmic però també era un entusiasta de la política i del nostre periodisme.  
 • "Sabia que existia el català, però em pensava que era com l'irlandès"
  Una colla de joves estrangers esperen a la porta de la basílica de Santa Maria del Mar. Podrien semblar turistes, però són estudiants d'intercanvi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en una de les visites culturals per conèixer el país on viuen aquest curs. Avui toquen unes pinzellades del "typical catalan gothic style" com a prèvia de Sant Jordi. De la setantena d'estudiants, n'hi ha com l'austríaca Marilena, que estudia un màster d'història del món i parla un bon català. "Sempre m'ha agradat el Barça i per això el 2015 vaig fer un voluntariat a Menorca. Vaig aprendre català xerrant-lo a la feina", diu. I també n'hi ha com la Sabrina, de Roma, que estudia polítiques i parla molt bé el castellà, que va practicar a Houston: "Sabia que existia el català, però no em pensava que es parlés tant, em pensava que era com l'irlandès". La Jin, una doctoranda xinesa que fa quatre anys que viu a Barcelona i que el parla força, diu que "el català et permet viure millor aquí": "Coneixes com és la v
 • Català "professional": la nova assignatura a les FP d'hoteleria, màrqueting i sanitat
  El curs vinent els alumnes que facin un grau de formació professional (FP) que comporti atendre persones o estar de cara al públic, com l'hoteleria o la sanitat, hauran de fer un nou mòdul de formació: el de català professional. Aquesta assignatura és una de les principals novetats de cara al curs vinent que aquest dilluns ha presentat el Govern, i entre les quals també hi ha un augment d'un 7,7% de les places de FP i la incorporació de 300 nous docents.
 • "Som molt forts en recerca quàntica; ara hem de contribuir a fer un planeta net"
  L'Institut de Ciències Fotòniques (Icfo) lidera l’estratègia quàntica a Catalunya des de fa més de 20 anys, treballant estretament amb universitats, centres de recerca i start-ups per avançar els límits del coneixement mitjançant eines fotòniques i altres tecnologies com la dels materials, la química, la biologia i la medicina. L'Icfo ha presentat aquest dilluns un ordinador quàntic únic al món, anomenat Quione, que és capaç de detectar àtoms individuals de gasos quàntics d'estronci. L'ARA entrevista el seu director, Lluís Torner, que encara la recta final al capdavant de la institució.