Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Macron i Merkel volen
rellancar l'eix París-Berlín
El nou president francés nomena el conservador
moderat Edouard Philippe coma primer ministre
CRISI SOCIALISTA
EL PSOE
SESQUERDA
ara.cat
La duresa del debat entre Díaz
i l Lagror de l'enfrontament dispara
DIMARTS
Sánchez aboca els socialistes a la
es alarmes al PSC, clau per barrar
fractura després de les primaries
el pas a la líder andalusa
130 EUROS
Diumenge que ve
L'ARA olimpic
Un diari molt especial
amb portada exclusiva
de Xavier Mariscal
ara diumenge
Antoni Bassas
entrevista 2S
testimonisclau
Barcelona 92:
Imatges simetriques.
de l'abansiel després
Col-lecció de 40 fotos
sobre la tran
formació
de la capital catalana
Targeta regal
hez se sal
del deb
la presenci
cer en discord
López.
Inclou10 vals per a
l'edició en paper
2 mesos
d'accés digital
La Generalitat critica
Atlantia valora Abertis
la lentitud dels jutges en 16.350 milions d'euros
Assegura que "s'han adaptat a treballar menys
Els analistes creuen que el preu de l'opa és baix

Noticias
  • Els vaixells que necessiten ciclistes a bord per volar més ràpid
    "Al ser una competició de vela, amb vaixells, la gent pensa en embarcacions navegant. Però no, volen. S’aixequen sobre l’aigua", comenta Magnus Wheatley, historiador de la Copa Amèrica de vela. Aquests dies per primer cop s’han pogut veure els vaixells que participaran a la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, competició que per primer cop s’organitzarà a Barcelona aquest agost, amb la gran final a l’octubre. El primer a mostrar-se al món ha estat l’equip suís Alinghi Red Bull Racing, amb seu precisament a Barcelona. En una cerimònia amb presència dels Castellers de Barcelona, els suïssos han anat més de pressa que els altres posant per primer cop un model AC75 a les aigües catalanes. Després ha estat el torn dels vigents campions, el Team New Zealand, i dels italians del Luna Rossa, amb una cerimònia a Càller. Els vaixells dels equips dels Estats Units, França i Anglaterra ja han arribat a Barcelona, però segueixen amagats i sense data d'estrena.
  • Pòdcast: ‘Quin impacte té menjar alvocat?’
    Els catalans consumim avui el doble d’alvocats que fa deu anys. I n’importem cinc vegades més. Però aquest boom té una cara fosca que abordem avui amb la periodista de l’ARA, Sònia Sánchez, experta en medi ambient que ha vist de primera mà, a Colòmbia, l’impacte que té el nostre consum d’alvocats.
  • El triple dol sense tancar dels menors que emigren sols
    Més de 5.500 menors d’edat arribats sols a les Canàries esperen en centres d’acollida, mentre el govern espanyol ultima la reforma de l’article 35 de la llei d’estrangeria, amb la intenció d’accelerar la distribució d’aquestes criatures a la resta de comunitats. Bàsicament, això voldrà dir que l’executiu podrà obligar els governs autonòmics a acceptar la quota de criatures que li pertoquin en un repartiment “proporcional”. Si l’any passat ja va acabar amb un rècord d’arribades a l’arxipèlag canari, aquests tres mesos i mig del 2024 han continuat amb la mateixa tònica i les arribades s’han multiplicat gairebé per cinc (490% més), segons les dades del ministeri de l’Interior. 
  • El drama dels milers de soldats russos desapareguts a Ucraïna
    Kamonin Aleksàndrovitx va desaparèixer a la regió de Donetsk a l'hivern. El 22 de febrer de l'any passat, quan Ucraïna va repel·lir els intensos assalts russos a tota la línia del front de l'est d'Ucraïna, la seva unitat es va veure involucrada en ferotges combats. Segons la seva família, Kamonin va resultar greument ferit. "Va sortir amb la seva unitat a la missió, no duia documents", van escriure en un tauler de missatges online. El seu fill no va tornar de la batalla. Igual que desenes de soldats més, simplement va desaparèixer. "Va caure ferit i es va quedar enrere. Els seus companys no volen dir res, i el comandament amaga la veritat", diu la seva família. El cas d'Aleksàndrovitx és la punta d'un iceberg. A People Search, un grup creat a Vkontakte, una plataforma de xarxes socials russa, apareixen cada dia noves cares de desapareguts amb peticions d'ajuda.
  • "La política ja no va d’esquerra contra dreta, sinó de centristes contra extremistes"
    Després del seu bateig cinematogràfic com a guionista de 28 días después (2002), el cinema d'Alex Garland (Londres, 1970) ha plantejat paràboles feministes (Men) i ha explorat universos lisèrgics (Aniquilación)i els perills de la intel·ligència artificial (Ex machina, Devs). A Civil war, que s'estrena divendres, s'imagina una guerra fratricida en uns Estats Units oberts en canal, amb ciutats plenes d'edificis en runes, enfrontaments armats a tot arreu i un grup de periodistes liderats per una bregada fotògrafa (Kirsten Dunst) i decidits a entrevistar el president responsable de l'escalada bèl·lica abans que Washington caigui en mans del bàndol rebel. El seu viatge al cor de les tenebres nord-americanes de Civil war, que ha produït A24 i ja sona per als pròxims Oscars, atrapa per la potència de la premissa i el terror d'escenes com la que protagonitza un Jesse Plemons que glaça la sang.