Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
a JUNQUERAS
PROCESSOBIRANISTA
r Referendum
o DUI
El vicepresident recorda que JxSí El Govern fara aquesta setmana
té la declaració d'independencia a
un acte per referla unitat d'acció
ara cat programa Si hi ha bloqueig delEstat
després de l'afer Bonvehí
DIMECRES
El cas Gürtel
130 EUROS
arriba a
Rajoy, que
ELSUPLEMENT
haura d'anar
CAMP DE
TARRAGONA
a declarar
Obrint mercats
al'Africa
La italiana
CAPDEVILA
LA VIDA QUE
Atlantia es
postula per
El recull de 130
articles del director
quedar-se
fundador de l'ARA
Abertis
LANDA
Eleccions per
Barcelona
estudia una
reforcar el Brexit
taxa per a
les bicicletes
per només
La primera ministra britanica, Theresa May, juga fort: ahir
d'ús turístic
va convocar eleccions generals avancades per al 8 de juny

Noticias
  • El Barça es refà a temps per no posar Xavi en un embolic
    Com si fos una síntesi de tota la temporada, en el primer partit després que Xavi i el Barça anunciessin que caminaran de bracet una temporada més, el conjunt blaugrana va haver de remar contra els seus propis errors per no prendre mal contra el València (4-2). Davant 30.167 aficionats que van desafiar el temporal, amb un gran gruix de turistes a unes grades banyades per la pluja, Robert Lewandowski, amb un hat-trick, va capgirar un marcador que al descans era de derrota. El València va pagar cara l'expulsió al primer temps de Mamardashvili. El conjunt de Xavi recupera el segon lloc abans de visitar, dissabte vinent, Montilivi.
  • José Mujica anuncia que té càncer d'esòfag
    L'expresident de l'Uruguai José Mujica ha anunciat aquest dilluns que té càncer d'esòfag. En una roda de premsa, ha explicat que en un control mèdic li han trobat un tumor. "És doblement complex en el meu cas, perquè pateixo una malaltia immunològica des de fa més de 20 anys", ha afegit. Segons ha dit l'expresident, que ara té 88 anys, el tumor li afecta els ronyons entre altres coses, i això dificulta que pugui dur a terme tractaments de quimioteràpia o cirurgies.
  • Menys pluja, però els xàfecs no desapareixen
    El temporal de pluges d’aquest dilluns ha sigut de primera categoria i ha regat tot el país. De fet, no plovia tant al conjunt de Catalunya des del 23 de novembre del 2021. Les quantitats més importants s’han registrat a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb autèntics aiguats que han deixat més de 100 l/m² i diverses incidències (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Les precipitacions més continuades aniran marxant dimarts, però no farà net i els pròxims dies s’esperen nous xàfecs i tronades en diverses comarques.
  • Cupra fa un pas més: crea el seu centre de disseny independent del de Seat
    Cupra ha portat Seat a la rendibilitat econòmica i ara la marca fa un pas més: la firma ha creat el seu propi centre de disseny, Cupra Design, al marge del de Seat. Aquestes instal·lacions estaran comandades pel cap de disseny de la companyia, Jorge Díez, i s'hi desenvoluparan els nous models. A més, també es treballarà en el disseny del marxandatge, la projecció de marca i fins i tot s'hi faran projectes per a tercers, segons ha explicat aquest dilluns el president de la companyia, Wayne Griffiths.
  • Torna el PACMA, el partit extraparlamentari més popular
    La pandèmia va interrompre la ratxa del PACMA a Catalunya: des del 2006 s’havia presentat a totes les eleccions catalanes amb una tendència de vot ascendent –sense sobrepassar mai l’1%– que l'ha consolidat com el partit extraparlamentari per excel·lència. De fet, s'ha convertit en la formació amb qui tothom compara els partits que queden fora de l'arc parlamentari. En les últimes eleccions catalanes a les quals es va presentar (el 2017) va ser el partit més votat dels que es van quedar sense escó, i en les eleccions generals del 2023, per exemple, va superar el PDECat per 4.000 vots (en les del 2015 es van quedar a 20.000 vots d'Unió).