Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web
Recognized text:
r ara.cat
DILLUNS
20 DE MARK DEL2017
130 EUROS
CARME
COLOMINA.
Europa ha convertit
l'acollida en detenció
el dret a refugien una
responsabilitat a defugir
externalitzar
NURIA BoscH
La Hisenda propia ha de
ser un objectiu de primer
ordre per al govern catala
tant si Catalunya ésdins
com fora de l'estatespanyol
PERE PUGES
És just ara, en les
circumstancies actuals,
quan cal fer un congrés
ciutad per debatre
el país que volem
PROCESSOBIRANISTA
JxSí traslladara
al setembre la llei
de desconnexió
El full de ruta la situava a finals
Poder concentrar la mobilització
de juliol, pero l'objectiu ara és
ciutadana en pocsdiesiguanyar
acostar-la al maxim al referendum
temps són els motius del canvi
Rajoy fa el primer pas per dur a
la segona llei antidesnonaments
Coronacio
historica
de Schulz
com a rival
de Merkel
Obté uninédit
100% de vots en la
convenció de l'SPD
SUARL
JETZTIST
SCHULZ
unicef
Aliances de
grans ciutats
per recuperar
la gestió
dels serveis
El Barca, per caracter
Barcelona, Sabadell
iBadalona lideren
Un gol de Suárez, dos de Messi
rena d André Gomes permeten als blaugranes
aquestes xarxes
superar el doble cap del Valencia, arnbelo liel2
les opcions a la Lliga

Noticias
 • La contaminació de l'aire a l'Estat empitjora i posa Europa en alerta
  La qualitat de l'aire a Espanya està en el punt de mira d'Europa. Si bé la contaminació atmosfèrica va millorar lleugerament el 2018, zones com Madrid i l'àrea metropolitana de Barcelona van seguir superant els límits permesos per la Comissió Europea de determinats contaminants, sobretot els vinculats al trànsit. I el que és pitjor, la millora discreta s'ha truncat aquest any, en què les primeres dades apunten a un nou repunt de la contaminació, segons reconeix el mateix ministeri de Transició Ecològica.
 • Més control sobre les gavines per identificar els riscos sanitaris
  Les gavines han fet de ciutats com Barcelona casa seva. Construeixen els nius als terrats dels edificis, es remullen a les fonts o estanys i la seva dieta es basa en aprofitar tot allò que se'ls posa a l'abast, molt sovint restes que troben als abocadors. Els nous hàbits urbans han convertit l'espècie en un risc potencial per a la salut pública per la seva capacitat de ser portadors de bacteris com el de la salmonel·la, que poden arribar a afectar les persones.
 • Després del Raval, la Mina: pla de xoc dels Mossos contra les drogues
  La setmana passada van saltar les alarmes quan els Mossos van anunciar que els delictes havien augmentat un 9,3% l’últim any a Barcelona. Però la dada amagava una realitat encara més "angoixant", en paraules de l’alcalde de Sant Adrià Joan Callau: la que viuen els veïns de la Mina. En aquest barri que fa frontera amb la capital, els delictes s’han disparat un 12% respecte a l’any anterior, sobretot a causa de l’augment de la venda d'heroïna que ha disparat els robatoris amb violència, i cada vegada és més habitual trobar-se culleres i xeringues als carrers.
 • El PSC, ERC, els comuns i JxCat tanquen un acord de govern a l'AMB que donarà la presidència a Ada Colau
  Els vetos creuats que han caracteritzat la formació de pactes a ajuntaments, consells comarcals i Diputacions tindran l'excepció a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El PSC, ERC, els comuns i JxCat han tancat un acord de govern a la institució, segons han confirmat a l'ARA fonts socialistes. Els de Miquel Iceta tenen una majoria gairebé absoluta a l'ens, el ple del qual es constituirà aquest dijous, però el pacte preveu que la presidenta de l'AMB sigui, com fins ara, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 • Gemma Lienas: “Tota novel·la que m’impacta em serveix per aprendre”
  Gemma Lienas ha escrit i ha llegit tants llibres que per recomanar-ne només un s’ho ha de pensar bé. Finalment es decanta per Toda pasión apagada (Alfaguara, 2016), una novel·la de la poeta i escriptora anglesa Vita Sackville-West que va llegir fa un any i mig. “Em va impressionar molt, tant per l’estil amb què està escrita com per la història que hi explica, sobretot tenint en compte que l’autora la va escriure el 1931”, diu la creadora del famós personatge de la Carlota.