Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
PROCESSOBIRANISTA
REFERENDUM
r Rajoy amenaca
de precintar
les escoles
ara cat
El govern espanyol té un pla
Preveu mobilitzar tres
DIJOUS
amb mesures "coercitives
i ministerisiagafar el control de
jurídiques per impedir la votació a conselleria d'Ensenyament
130 EUROS
ELSUPLEMENT
COMAROUES
GIRONINES
Elscagadors són
r els amos del La vicepresidenta Soraya Sáenz de S
tamaria i el president Marian
ral Congrés de Diputats.
Rajoy
REPORTATGE
ESPORTS
MESSI I
De manters
SUAREZ
a peixaters a
XAVIER
NOQUEGEN
ANTICH
Mercabarna
L'ATLETIC
Si es poden produir de
El Barca posa un peu
«Netejar peix de nit és
manera impune actituds
racistes com les d'aquests
dur, pero encara ho és
a la final deCopa
dieses
hi ha gent
perque més el top manta'»
en una nit inspirada
com Garcia Albiol que
les justifica

Noticias
  • De la negativa a vendre a l'amenaça d'opa: guia per no perdre's en l'operació BBVA - Sabadell
    El consell d'administració del Banc Sabadell va rebutjar aquest dilluns la proposta de compra del BBVA, que el valorava en prop de 12.000 milions, li atorgava tres consellers i mantenia la seu corporativa de Sant Cugat del Vallès. Però això no marca el final de l'operació i ja arriba el tam-tam d'una opa que es veu imminent. Aquestes són algunes de les claus per no perdre's.
  • LaSexta es menja el català al debat
    LaSexta presentava el seu debat de candidats com "el definitivo". Va ser íntegrament en castellà. A l’inici, Pere Aragonès i Josep Rull van lamentar la impossibilitat de fer-lo en català. “A mi m’hagués agradat desenvolupar-lo en català. Soc conscient de les limitacions tècniques i tecnològiques que fan que ara mateix no se senti la meva veu doblada al castellà i, per tant, aquesta és la raó per la qual aquest debat el farem en castellà, amb voluntat de debatre amb tothom”, va apuntar Aragonès abans de respondre la pregunta d’Ana Pastor. La resignació al castellà per poder debatre “amb tothom”. El missatge que es donava era com si en català no fos comunicativament possible. Rull va afegir que alguns d’ells se sentirien més còmodes podent-se expressar en castellà. Aleshores, de cop i per sorpresa, va aparèixer una veu femenina que sí que li doblava la frase final: “Más cómodos debatiendo en catalán”.
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'És una pregunta molt espanyola'
    Mentre continua el compte enrere i a la campanya li queden quatre dies, van passant coses importants. El Banc Sabadell li ha contestat que no al BBVA.
  • Pòdcast: 'Com, quan i per què decidim a qui votem?'
    Aquests dies analitzem les eleccions segons les últimes enquestes i avaluem els pactes ja de l'endemà. Però avui volem fer un pas enrere per mirar d'entendre què fa que agafem una papereta o una altra? Com ens determina l'ambient? I en quin moment acabem definint el vot?
  • 2,3 milions de persones volen estudiar català i hi ha 120.000 places disponibles
    Un de cada tres catalans està interessat en millorar o aprendre català. 2,3 milions de persones voldrien millorar el seu nivell, el 35,7% de la població, segons dades oficials de l'última Enquesta d'usos lingüístics de la població (EULP, 2018). Òmnium Cultural ha elaborat un informe sobre la universalització i l'ús del català que calcula que l'oferta actual de places disponibles cada any només arriba a 120.000 alumnes l'any, una xifra molt lluny de les persones que hi han mostrat interès. Són gairebé 800.000 persones nascudes a l'estranger i 360.000 nascudes a l'Estat, a part d'un 29,5% dels adults nascuts a Catalunya que ja tenen nocions de la llengua, però que també voldrien millorar el seu català.