Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ara cat
DIMECRES
130 EUROS
FERRAN
SAEZ MATEU
Un referendum acordat,
amb tota probabilitat,
afavoriria els
del govern espanyol
fins i tot allarg termini
JOSEP MARLA VILALTA
Després de l'informe PISA.
cal concentrar inversió
en tres professorat, equitati
IRENE JAUME
Enteneu que vol dir que
cada din, sens falta, hem
de lamentari patir morts,
agressions, violacions,
assetjamentsivexacions?
PROCESSOBIRANISTA
Detencio
sense divisió
ENTESA
POLICIA
L'independentisme fa pinya
Els Mossos arresten el regidor
de la CUP a Vic Joan Coma perque
amb el detingut sense que hi hag
declari avui a l'Audiencia Naciona
crispació entre Govern i cupaires
1956-2016
Adéu a Carrie
Fisher, la iconica
princesa Leia
Acord per
Netanyahu
ENTREVISTA A
GABRIEL RUFIAN
fer arribar
redobla
l'aposta pels
la Llo a la
"Interpellar
Zona Franca
assentaments
els "comuns"
Malestar a la UE
El Governvenedificis
és crucial per
al consistoribarceloní
per les represalies
guanyar"
per pagar les obres
diplomatiques d'Israel

Noticias
  • L'ONU insta Espanya a actuar contra les "lleis de concòrdia" del PP i Vox
    L'ONU censura durament les lleis que PP i Vox estan impulsant a l'Aragó, País Valencià i Castella i Lleó contra la memòria històrica. En resposta a la denúncia del govern espanyol contra aquestes anomenades "lleis de concòrdia", que equiparen República i franquisme, tres relators de les Nacions Unides alerten que aquestes normes podrien vulnerar les obligacions internacionals en matèria de drets humans i insta Espanya a actuar.
  • Siri Hustvedt lamenta que els mitjans li "robessin la dignitat" d'anunciar la mort del seu marit, Paul Auster
    "Era ingènua, però m'havia imaginat que jo seria la persona que anunciaria la mort del meu marit, Paul Auster", escriu Siri Hustvedt a Instagram. La vídua d'Auster, amb qui feia 42 que estaven casats, explica que dimarts el seu marit va morir al seu domicili de Brooklyn, "en una habitació que estimava, la biblioteca, una habitació amb llibres en totes les prestatgeries del terra al sostre". "Va morir amb nosaltres, la seva família, al seu voltant", continua.
  • "Veig una Espanya que no és prou democràtica"
    Les pluges d'aquests últims dies han intensificat la verdor de la frondosa vall de Sant Daniel que la sequera havia esgrogueït. En aquest paratge natural que oxigena la Girona vella des de fora muralla hi senyoreja el majestuós monestir benedictí de Sant Daniel, que és la llar que Maria Assumpció Pifarré comparteix amb tres monges més. Ella és la priora d'aquesta petita comunitat de benedictines que combinen a la perfecció el recolliment i la vida espiritual amb l'obertura a la societat i l'hospitalitat, i s'ha guanyat així l'estima de fidels i laics, especialment al barri de Sant Daniel. Des de fa anys el monestir comparteix amb el barri activitats de la festa major, de Nadal, del Temps de Flors... "Hi ha molt bona sintonia", diu la priora, que forma part del grup de WhatsApp dels veïns i hi participa com una ciutadana més. "Ens sentim estimades i és perquè som naturals i alegres; no tenim res a veure amb aquelles monges rectes i sempre enfadades de la meva d'infantesa", afegeix. 
  • El debat de RTVE dibuixa una Catalunya sense pactes possibles
  • Les cèl·lules que recluten aliades per combatre el càncer de mama
    El cos humà té cèl·lules especialitzades per atacar un tumor quan es desenvolupa un càncer. Per si soles, però, no poden combatre la malaltia i necessiten ajuda externa en forma de tractament per sortir victorioses. Hi ha cèl·lules que tenen una alta capacitat antitumoral, que es coneixen com a assassines naturals, que poden matar cèl·lules canceroses. A més, quan entren en contacte amb un tractament determinat per al càncer de mama HER2 positiu, un dels tipus de càncer de mama més agressius que hi ha, alerten el sistema immunitari de la presència del tumor. Ho han descobert en un estudi investigadors de l’institut de recerca de l’Hospital del Mar, que han demostrat en ratolins com aquestes cèl·lules són capaces de reclutar-ne d'altres del sistema immunitari per lluitar contra el tumor quan s'administra el tractament. La recerca l'ha publicat aquest dijous la revista Journal of Experimental & Clinical Cancer Research.