Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web

Noticias
 • Bargalló defensa tornar a les aules abans que acabi el curs, però no a tots els centres
  El conseller d'Educació, Josep Bargalló, creu que "s'hauria de poder" tornar a les aules abans de Sant Joan. I, per tant, poder acabar el curs de manera presencial. En una entrevista a la Cadena SER, ha apuntat, però, que no es farà a tots els centres de la mateixa manera, sinó que es mirarà "cas per cas"  perquè no és el mateix un centre de formació professional amb diferents espais on poder garantir una separació entre l'alumnat que una escola bressol on hi ha més concentració d'infants.
 • Els artistes visuals de l'Estat demanen mesures "específiques" al govern de Pedro Sánchez
  La federació d'associacions d'artistes contemporanis de l'estat espanyol (Unión_AC) ha fet públic aquest dimecres un informe sobre la situació dels artistes visuals, d'acord amb el qual demana "ajudes urgents específiques" al govern de Pedro Sánchez per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. A través d'una enquesta a 500 artistes (un 43% dels quals, autònoms) Unión_AC –que integra la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC)– constata que des de l'inici de la crisi un 87,9% dels artistes han patit pèrdues superiors als 500 euros –que sovint són el seu principal ingrés–, un 14,6% han estat acomiadats o han patit un ERTO, i en un 60% dels casos la situació ha afectat terceres persones dependents i/o assalariats seus.
 • El Govern posa Salut al capdavant de la gestió de les residències
  Canvi de timó a la Generalitat en la gestió de les residències. El Govern ha anunciat que, a partir d'ara, les decisions en aquest àmbit ja no les portarà el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ni el conseller Chakir el Homrani. Qui ho farà és la directora assistencial d'Atenció Primària, Yolanda Lejardi. És a dir, és el departament de Salut qui portarà les regnes i les decisions pel que fa referència a les residències.
 • Un grup d'eurodiputats reclamen a Sánchez que prengui mesures perquè els presos polítics passin el confinament a casa
  Diversos diputats del Parlament Europeu han remès aquest dimecres una missiva al president espanyol, Pedro Sánchez, en què reclamen mesures perquè els presos polítics puguin passar el confinament a casa, a més de recriminar-li que no hagi fet res per evitar que el Tribunal Suprem "amenaci" funcionaris. Els europarlamentaris, entre els quals hi ha els independentistes catalans i part dels diputats del grup Verd i...
 • Dimiteix el responsable del comitè científic de la UE queixant-se de descoordinació en la resposta al covid-19
  "Estic extremadament decebut amb la resposta europea al covid-19", diu el ja exresponsable del Consell Europeu d'Investigació (el comitè científic de la UE: ERC per les seves sigles en anglès) Mauro Ferrari, en un comunicat enviat dimarts al vespre al Financial Times per anunciar la seva dimissió.