Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • El PP accelera la descomposició de Ciutadans a Europa
    Un cop d'efecte del PP acosta el final de Ciutadans amb l'absorció de les restes polítiques que li quedaven a Europa. L'anunci dels populars del fitxatge de tres eurodiputats del partit taronja ha deixat més tocat encara el projecte polític que encapçalarà Jordi Cañas en els comicis del 9 de juny. I els noms arriben al moll de l'os del seu poder polític: es tracta de les eurodiputades Susana Solís i Eva Poptcheva, però també l'europarlamentari fins ara líder de l'espai, Adrián Vázquez. De fet, l'exsecretari general de Cs va dimitir arran del desacord entre el nucli de Carlos Carrizosa sobre la integració dins del PP, que es va veure frustrada. Allò va originar un terrabastall, però amb aquests nous moviments s'accelera la descomposició de la formació al continent europeu.
  • Claus per desenganxar els infants i adolescents de les pantalles
  • Granollers: el minut que ho va canviar tot
  • Esquerra: el repte de retenir la primera presidència republicana després del franquisme
    El maig del 2021, Esquerra va aconseguir un repte que fa uns anys semblava impossible: tornar a presidir un govern de la Generalitat. L'última vegada que els republicans van encapçalar la màxima institució de Catalunya va ser durant el període de la Segona República, fa més de vuitanta anys. El partit ha reivindicat la fita com a històrica i ara s'ha conjurat per no deixar-la escapar el 12-M. A aquests tres anys de “presidència republicana”, però, no els han faltat turbulències. De fet, la legislatura va acabar abruptament després del fracàs dels pressupostos del 2024 tot i la voluntat de Pere Aragonès d'esgotar els quatre anys. Ara mateix les enquestes no pronostiquen que Esquerra pugui repetir la fita de fa tres anys, però la formació vol reivindicar la gestió duta a terme des del Govern per intentar revertir els sondejos.
  • Llet, cacau, avellanes i sucre... Montilla!
    Després de l’accidentat mandat de Pasqual Maragall, José Montilla buscava reeditar la victòria del PSC el 2006. L'exalcalde de Cornellà de Llobregat i exministre d'Indústria es definia com una persona "normal" i no es caracteritzava, precisament, per ser l'ànima de la festa, com va dir un dolgut Maragall abans dels comicis. Amb l'objectiu d'endolcir la seva candidatura, les joventuts socialistes van fer córrer un missatge en què presentaven el cap de llista com l'aliment que necessitava Catalunya, en un símil amb la crema de cacau Nocilla.