Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web

Noticias
 • Robbie Williams comparteix el secret de la felicitat al Palau Sant Jordi
  Seguint la filosofia cruyffista, aquest divendres al Palau Sant Jordi es tractava de sortir i gaudir, tant els 18.000 espectadors que havien pagat entre 50 i 128 euros per l’entrada com el cantant anglès Robbie Williams. Al cap i a la fi, en aquesta gira amb dues cites a Barcelona (repeteix dissabte) la cosa va de celebrar que l’ex Take That va publicar el seu primer disc al seu nom, Life thru a lens, fa un quart de segle. Celebrem que som vius, que no és poc, i ballem reconeixent melodies i cantant tornades. Aquesta era la consigna, conscientment o inconscientment consensuada, per passar una estona amb algú a qui tots aquests anys en el negoci, i més encara si hi sumem els que va dedicar a la boy band, han legitimat com a animal escènic: un príncep del pop amb èxits inapel·lables sobretot entre 1997 i 2003, i prou sotragades existencials per alimentar safareigs diversos. Una estrella tarambana i tendra alhora que va aparèixer amb retard poc britànic a les 21.53 h mentre la banda disparava Hey wow
 • “Poble català, posa’t a caminar”. Accent i ritme (1977)
  De l’article de Jaume Medina (Vic, 1949-2023) a la revista 'Serra d’Or' (15-III-1977). Filòleg, llatinista, traductor, poeta, professor, articulista en diversos periòdics, Medina va morir el passat 12 de març. L’eslògan “Poble català, posa’t a caminar” va sorgir el desembre de 1975 d’una reunió a Montserrat de l’Assemblea de Catalunya. Va ser el lema repetit per les columnes de la Marxa de la Llibertat mobilitzades l’estiu del 1976 arreu dels territoris catalans. 
 • Garcia plora la mort de la Marina i denuncia el tercer feminicidi de l’any
  Garcia, una petita localitat de la Ribera d’Ebre, ha sigut aquest divendres un punt de trobada. Fins a 400 persones s'hi han reunit. Algunes han vingut de prop, de la mateixa població, però d'altres han arribat de municipis del voltant i fins i tot d’altres comarques. Tothom s'ha trobat a la plaça de Catalunya i han mantingut un minut de silenci per recordar la Marina, una jove de 25 anys del municipi, i denunciar-ne l'assassinat. Dijous, el seu cos sense vida va aparèixer en un camp proper a la carretera N-240, a tocar de Móra la Nova. La Marina treballava en una residència de gent gran d'aquesta localitat i dimecres a la nit no va tornar a casa. El seu cotxe, però, seguia davant del geriàtric. La seva família va decidir denunciar la desaparició i el desenllaç ha sigut el pitjor.
 • Només 116 tenidors acumulen el 10% de les propietats a Eivissa
  Era el 6 de febrer d'aquest any. La presidenta del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, lliurava 43 habitatges de protecció pública al carrer Maria Teresa de León d’Eivissa. Un edifici fet amb la màxima cura, amb materials de proximitat. Tot plegat era una festa plena de missatges d’esperança sobre el difícil accés a l’habitatge a l’illa i de com els poders públics intenten contenir el drama eivissenc. Quan va acabar, un tècnic que havia gestionat tota l’obra va mostrar a la comitiva política un edifici just al costat de la promoció inaugurada. 27 pisos de mida estàndard que no superen en absolut la qualitat de la promoció pública. Això sí, el preu del lliure mercat esgarrifa: 800.000 euros cadascun. La mateixa persona va explicar que pràcticament tots els ha comprat un fons d’inversió, que els explotarà en règim de lloguer a preus inassumibles o els revendrà arribat el moment.
 • Els Bombers i els focs que vindran
  És preocupant que, en plena sequera i amb la perspectiva d'una temporada d'estiu complicada, el cos de Bombers de la Generalitat tingui seriosos problemes amb els seus nous camions: es tracta de 92 vehicles (en falten dos per arribar) incorporats en els últims dos anys. Els va adquirir la conselleria d'Interior el gener del 2020 per un import de 39,8 milions (a 430.000 euros la unitat). El fabricant suec de vehicles pesants Scania hi va posar el camió i el motor, mentre que l'empresa andalusa Iturri en va fabricar la carrosseria, amb totes les eines necessàries. És aquí on hi ha les deficiències, que afecten des de la bomba d'aigua fins a les escales i altres elements essencials per a la tasca dels bombers. A principis d'aquesta setmana n'hi havia vuit que no funcionaven; ara són quatre.