Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web

Noticias
 • La UE elegeix Nadia Calviño com a nova presidenta del Banc Europeu d'Inversions
  El parèntesi de Nadia Calviño a Madrid s'ha acabat. La vicepresidenta i ministre d'Economia ha sigut elegida presidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI) en la trobada de ministres de Finances que s'ha fet aquest dijous a Brussel·les. Finalment, després, de nombrosos intents fallits, l'euròcrata ha aconseguit sumar els suports suficients —almenys 18 socis europeus a favor i que suposin com a mínim el 68% del capital— i ha batut a la seva principal rival per ocupar el càrrec, la candidata danesa Margrethe Vestager. "És la primera vegada que Espanya liderarà el BEI, el braç financer de la UE. És una molt bona notícia", ha celebrat Calviño en declaracions als mitjans des de Brussel·les.
 • Calonge, de poble fantasma a paradís llibreter
  El maig del 2021, l'Ajuntament de Calonge va llançar un anunci sorprenent a les xarxes socials: buscava set llibreters i llibreteres per convertir-se en la primera booktown estable de Catalunya. Era el tret de sortida oficial a la campanya Calonge, Poble de Llibres, que tenia com a objectiu revitalitzar la vida cultural del barri vell del municipi oferint ajudes a emprenedors amb ganes d'obrir un negoci de llibres. La crida va despertar molta expectació entre el sector, més acostumat a les dificultats i abaixar persianes, que no pas a rebre subvencions per tirar endavant nous projectes literaris. Es van presentar prop de 200 candidatures a la convocatòria, de les quals es van seleccionar sis per al nucli antic i una setena per al passeig marítim de Sant Antoni. Amb un temps rècord van reformar els locals, omplir les estanteries i, abans de Nadal, les llibreries, cadascuna amb una especialització i estil particular, ja obrien les portes amb molta il·lusió i expectatives.
 • Mor l'actriu Itziar Castro als 46 anys
  L'actriu barcelonina Itziar Castro ha mort aquest dijous als 46 anys a causa d'un infart mentre nedava en una piscina de Lloret de Mar. Així ho ha informat el cineasta Frankie de Leonardis, amic de l'actriu. "Amb una carrera destacada en la indústria de l'entreteniment, Itziar Castro deixa una empremta inesborrable amb la seva notable actuació i el seu carisma", diu també la família en un comunicat en què es destaca que "va ser no només una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences". "Va entomar cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar molts. La seva contribució al món de l'art i la seva feina per la igualtat i la justícia social romandran com un llegat perdurable de la seva passió i el seu compromís", continua el comunicat en què la família també demana "respecte a la privacitat" en aquest dol.
 • Celebrar la fira Indilletres malgrat les ombres que ens assetgen
  Avui volia (vull) fer una crònica de la meva visita a la fira Indilletres, però em distrec perquè veig aquí i allà que els editors estan contents. Molt contents. "Gran notícia per al llibre en català" era el titular de dilluns passat. Es veu que les vendes han crescut un 12%. ¿On són les ampolles de cava? A pocs centímetres d’aquesta notícia, una altra que parla dels ERO de Vicens Vives i Enciclopèdia. Potser els editors no estan tan contents, o no tots. Sigui com sigui, els que segur que no estan gens contents són els treballadors acomiadats i els professionals impagats que ja es veuen a venir que acabaran jugant al Tragabolas del concurs de creditors. Fa un parell d’anys Navona ja va petar i mitja Catalunya s’hi va enganxar els dits. Editors a banda, no crec que la resta del sector comparteixi gaire el cofoisme de l’estadística (com deia Bernard Shaw: l’estadística és la ciència que demostra que si el meu veí té dos cotxes i jo cap, tots dos en tenim un). Autors, traductors, il·l
 • Espartac Peran: "M'agrada més del compte el vi amb l'aigua"
  M'has citat al celler Gelida, quina vinculació hi tens?