Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • El finançament, el taló d'Aquil·les del PSC
    Durant el pont de la Puríssima de 2008 les negociacions sobre el finançament autonòmic entre els governs espanyol i català estan en punt mort i José Luis Rodríguez Zapatero convoca un dinar a la Moncloa per intentar desencallar-les. Per part catalana hi assisteixen el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el seu número dos, Martí Carnicer. Per part espanyola, a més de Zapatero mateix, hi ha el llavors vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes; el secretari d'estat Carlos Ocaña, i el director de gabinet del president, José Enrique Serrano. La conversa puja de to. Zapatero intenta convèncer la part catalana, que són en teoria del seu partit, que baixin del burro per no provocar un forat als comptes de l'Estat i sollevar la resta d'autonomies, especialment Andalusia. Però el tàndem format per Montilla i Castells no afluixa, no accepten l'última oferta i marxen de la Moncloa amb la sensació que serà molt difícil arribar a un acord.
  • Quan el PP proposava un finançament "singular" (dins el règim comú)
    Un dels punts que ERC vol abordar en la campanya electoral és la proposta de finançament singular que el Govern va demanar a l'Estat perquè Catalunya recaptés tots els impostos i es reduís al dèficit fiscal. Ara bé, no és l'únic que ha proposat un sistema per millorar el finançament català amb un nom idèntic, tot i que amb un contingut molt diferent. És el cas del PP català, que el 2012 va aprovar una ponència que reclamava un "model fiscal singular" per al Principat, tot i que sempre en el règim comú. "Tant de bo s'hagués aprovat, millorava el finançament per a Catalunya i podia impulsar els serveis públics", explica a l'ARA el coordinador general dels populars catalans, Juan Milián, que va participar en la ponència.
  • Sam Bankman-Fried, sentenciat a 25 anys de presó pel frau d'FTX
    Sam Bankman-Fried (SBF, com és també conegut), el jove multimilionari i cervell de la plataforma de criptomonedes FTX, ha estat sentenciat a 25 anys de presó aquest dijous pel jutjat de Nova York per robar 8.000 milions de dòlars als clients de l'empresa que va fundar i que va entrar en fallida la tardor del 2023. De fet, Bankman-Fried, considerat el rei de les criptomonedes malgrat només tenir 32 anys, ja va ser condemnat a set delictes per frau el novembre passat i s'enfrontava a una condemna màxima de 110 anys de presó, que al final seran 25. Es tracta d'un dels fraus financers més importants de la història dels Estats Units.
  • Creen cèl·lules mare d’elefant, un nou pas en la recerca per "ressuscitar" el mamut
    Quan es va fundar la biotecnològica Colossal el 2021, l’empresa es va fixar un objectiu que suscitava escepticisme: dissenyar genèticament elefants que presentessin pèl i altres trets propis del mamut llanut, una espècie extinta.
  • El Pirineu i els camins cap a la llibertat