Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • "Als carrers de Rafah ressonen els crits de famílies senceres destrossades"
    Ahmed al-Sufi és l'alcalde de Rafah, la ciutat del sud de Gaza que des de dilluns l'exèrcit israelià sotmet a bombardejos i a una incursió terrestre. Hi viuen 1,5 milions de palestins, cinc vegades la seva població d'abans de la guerra, perquè, seguint les ordres d'evacuació d'Israel, 1,2 milions de persones de Gaza s'hi havien refugiat en aquests set mesos de guerra. Ara tornen a ser desplaçats per enèsim cop, carregant les poques pertinences cap a zones que prèviament han estat bombardejades. La invasió terrestre de Rafah demostra que no hi ha cap lloc segur a Gaza. Al-Sofi atén les preguntes de l'ARA des de les dependències del seu despatx a l'Ajuntament, on continua treballant amb l'uniforme dels equips d'emergència municipals, que assegura que fan el que poden per ajudar la població. 
  • Aragonès seguirà com a líder a l'oposició si ERC no es manté al Govern després del 12 de maig
    Pere Aragonès assegura que no es planteja cap altre escenari després del 12 de maig que no sigui revalidar la presidència de la Generalitat. Però les enquestes no situen Esquerra en primera posició, sinó en tercera, per darrere del PSC i Junts. Què farà Aragonès si perd la presidència? Ell mateix ja ha descartat en diverses ocasions formar part d'un Govern on no sigui el president per "responsabilitat" amb la institució. Això vol dir que abandonaria la política? Fins ara el candidat republicà havia deixat entreveure que podria quedar-se fent política institucional al Parlament. Ho ha confirmat aquest dimecres quan ha assegurat que, davant un hipotètic pacte entre Junts i el PSC, es quedaria fent oposició a la cambra. "Em correspondria quedar-me com a cap de l'oposició", ha afirmat en una entrevista a TV3.
  • Barcelona, la vuitena ciutat del món més atractiva per treballar-hi
    Barcelona es continua posicionant en els rànquings mundials com una de les ciutats més atractives, tant per viure-hi com per treballar-hi o crear-hi una start-up. Així s'extreu de l'Observatori Barcelona 2023, una iniciativa de l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona que fa una radiografia de la fortalesa de la ciutat en els indicadors econòmics i empresarials i que la situa com la vuitena ciutat més atractiva del món per a visitants i emprenedors.
  • Un cadàver surant al riu i un conflicte entre lladres: un detingut pel crim del Baix Ebre
    Els cossos humans, just després de morir, s'enfonsen. Al cap d'uns dies, quan la descomposició comença a ser una realitat, el cadàver torna a pujar a la superfície i flota com si acabés de caure a l'aigua i no hagués passat hores i hores al fons del riu. Aquest és el procés exacte que va viure un home moldau de 45 anys que va desaparèixer a finals de març, durant el cap de setmana de Pasqua, i va aparèixer un mes després surant al riu Ebre, a l'altura de Campredó (Baix Ebre), en un avançat estat de descomposició. L'autòpsia va determinar que la seva va ser una mort violenta (tenia lesions al cos) i els Mossos d'Esquadra van passar d'investigar la seva desaparició a intentar saber qui l'havia matat.
  • Empatxats de 'Cuines'
    Aquesta setmana TV3 ofereix als espectadors una sobredosi de receptes de cuina després del Telenotícies migdia i la informació del temps. Quatre receptes del Cuines durant una hora, per dilatar la tarda i endarrerir l’inici del Com si fos ahir. Per esponjar la graella. Passa una hora sencera entre que acaba l’informatiu i comença la sèrie de sobretaula. I veure com preparen plats ja és distret, però arriba un moment que acabes embafat. No és un programa que vagi per feina. Unes quantes el·lipsis gastronòmiques més no anirien malament. S’entretenen a tallar-ho tot a trossets: que si juliana, que si brunoise, que si bastonets, que si quadradets. L’art de fer anar el ganivet és part de l’espectacle. Els índexs d’audiència deuen ser de la gent que pesa figues davant de la televisió. Dilluns vam començar amb uns nyoquis d’escalivada de la Gessamí Caramés. Per sort, la majoria de patates ja estaven pelades, però vam participar de la ratlladura. I vam contemplar la preparació de la ma