Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • "Els nostres films sempre han tingut una mirada femenina i masculina"
    Hi ha tàndems que han aconseguit aliar els seus talents per crear grans obres. D’alguns d’ells han sorgit grans pel·lícules, però parlar de la intimitat d’aquestes parelles no és gens fàcil. Així ho reconeixia aquest divendres la productora, cineasta i enginyera de so Claudine Nougaret. Amb el fotògraf i cineasta Raymond Depardon han fet films com Délits flagrants (1994), Paris (1998), La vie moderne (2008) i Journal de France (2012), entre d’altres. Nougaret, amb ironia, deia que és tan complicat parlar de la intimitat entre ells dos que a l’inici de la conversa entre els dos cineastes, que ha tingut lloc a la Filmoteca, Depardon només era capaç de parlar de la seva vida abans de conèixer-la. En la seva 27a edició, el DocsBarcelona, Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, va retre homenatge a aquest tàndem de llarga i fructífera carrera, que va rebre els Docs d’Honor.  
  • La solidesa familiar de l'imperi Puig
    La multinacional catalana dels perfums i la moda, amb marques com Carolina Herrera, Jean Paul Gaultier, Rabanne o Nina Ricci –per esmentar-ne només algunes–, ha fet una sòlida entrada a borsa. Més d'un segle després de la seva fundació, aquest imperi empresarial fa un nou salt endavant. En un entorn empresarial català on sempre costen la continuïtat i l'ambició, la rellevància d'un cas d'èxit com el de Puig és notòria.
  • Milers de desapareguts sota les runes de Gaza
    Des de l’inici de l’ofensiva d’Israel a Gaza, i malgrat els obstacles per mantenir vies de comunicació obertes enmig de la devastació de la seva infraestructura crítica, el ministeri de Salut de la Franja ha sigut capaç d’actualitzar amb una gran regularitat el recompte de morts, que no para de créixer. Però les autoritats locals estan tenint serioses dificultats per fer seguiment d’un altre drama: el de les persones desaparegudes.
  • La dificultat de desbancar Aragonès
    Pràcticament totes les enquestes preveuen una victòria de Salvador Illa el 12-M i situen Carles Puigdemont per davant de Pere Aragonès. En condicions normals, això voldria dir que Aragonès ja pot anar preparant les maletes. Però aquestes mateixes enquestes mostren que no serà tan fàcil desbancar Aragonès.
  • “Junts no té projecte més enllà de la restitució de Carles Puigdemont”
    Pere Aragonès (Pineda de Mar, 1982) visita l’ARA en plena campanya per aconseguir la reelecció.