Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • La difícil decisió d'anar a viure a un poble sense aigua corrent
    El Martí, el meu primer fill, va néixer el 2004 i poc després vaig agafar una tuberculosi que em va provocar una crisi que em va fer sentir una responsabilitat de mare que no havia percebut fins a aquell moment. A Catalunya començava un moviment de canvi al voltant de la criança que em va portar a fer la formació de doula, i en una xerrada sobre el son dels nadons em vaig quedar amb una frase que no tenia res a veure amb el tema però que va canviar la meva vida. “Jugar al carrer és vital per als infants”.
  • Ser perfeccionista: un problema o una sort?
    ¿Et preocupa cometre errors i repasses un document mil vegades abans d’entregar-lo a la feina?, ¿consideres que has fracassat quan una cosa no ha tingut el resultat que volies?, ¿deixes de fer coses per por de fer-les malament?, ¿ets igual d’exigent amb els altres?
  • L'extrema dreta (independentista o no) equival a bloqueig
    L’enquesta de l’ARA, elaborada per YouGov, projecta un escenari difícil per configurar majories. Ni el bloc independentista ni el bloc unionista sumen de manera suficient sense les seves respectives formacions d'extrema dreta i, per ara, els partits no s'han mostrat disposats a comptar ni amb Vox ni amb Aliança Catalana per formar una majoria d’investidura. Per tant, si diuen la veritat, la situació s'encamina al bloqueig.
  • Els votants d'ERC i Junts prefereixen un president independentista encara que no sigui el seu candidat
    Durant la campanya de les eleccions del 12 de maig, els partits s’acusen els uns als altres de ser els responsables de totes les coses negatives del país. Ells es presenten, en canvi, com la garantia de solució a tots els problemes. En una societat en què cada cop escassegen més les majories absolutes, tot això s’acaba l’endemà de les eleccions, quan comencen les negociacions per pactar el govern. La primera part de l’enquesta de l’ARA, publicada aquest diumenge, dibuixa un hemicicle de difícil gestió, sense que cap dels blocs que han configurat les majories en l’última dècada sumin per ells mateixos. Qui voldrien de socis els seus votants? Les respostes són força aclaridores: els votants independentistes no volen pactar amb el PSC. En cas que quedessin per darrere de Junts, els d’ERC preferirien investir Carles Puigdemont (41%) abans que Salvador Illa (26%), i els percentatges són encara més clars en el cas de Junts: si quedessin per darrere d’Esquerra, els seus votants voldrien u
  • 'De fit a fit', 29/04/2024