Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Xavi fa marxa enrere i decideix quedar-se al Barça
    Xavi Hernández serà l'entrenador del Barça, la temporada vinent. Així ho ha decidit el tècnic egarenc després de reunir-se amb el president Joan Laporta i el director de futbol del club, Deco. Finalment ha acceptat fer marxa enrere i complir l'any de contracte que tenia signat. Aquest dijous està previst que el president faci un comunicat per explicar-ne els motius.
  • Trilingüisme a l'escola i Espanya "pluricultural": les claus del programa del PSC
    El PSC evita parlar de la immersió lingüística i manté la seva aposta per un model "d'escola comuna" que garanteixi a tot l'alumnat el coneixement del català, el castellà i l'anglès o una tercera llengua (i de l'aranès a Aran). Així figura al seu programa electoral per al 12-M, on els socialistes desgranen la seva proposta en matèria lingüística, un flanc per on han rebut l'atac d'Esquerra, Junts, la CUP i fins i tot els comuns, que els acusen de desentendre's del futur del català. Aliè a les crítiques, el PSC es remet a la llei sobre les llengües a l'escola que va aprovar el Parlament per fer front a l'ofensiva judicial del 25% de castellà amb els vots d'Esquerra, comuns i Junts –no amb la CUP, que ho considerava la fi de la immersió–, però admet que cal continuar fomentant el català com a "llengua pròpia de Catalunya", especialment entre els més joves. També proposen crear un Observatori de la Llengua per "compensar i assegurar el ple domini del conjunt de llengües oficials a Catal
  • Sánchez contra la seva biografia
    El president espanyol, Pedro Sánchez, s'ha jugat la darrera carta que li queda, la de la dimissió, per intentar frenar l'ofensiva de la dreta i l'extrema dreta contra ell. En termes bèl·lics diríem que es posa d'escut humà per intentar salvar la seva obra principal, que és el govern progressista i plurinacional que ha permès barrar el pas a una eventual aliança entre el PP i Vox. El to de la carta intenta desmuntar uns quants mites amb què s'ha construït la biografia política. El primer és que es tracta d'una persona sense sentiments, un Terminator invulnerable als atacs de la dreta i que se sent a gust en el cos a cos. Sánchez ens apareix ara com el Superman a qui han penjat un tros de kriptonita al coll, en forma d'atac a la seva dona, i es converteix de sobte en un humà sense superpoders. També rebat la idea que és addicte a la política i, en particular, a la Moncloa. "Mai m'he aferrat al càrrec", afirma. La carta, llegida de manera literal, dibuixa un ambient polític a Madrid irrespirabl
  • L'exèrcit israelià està "totalment preparat" per a l'assalt de Rafah i a l'espera de la llum verda del govern
    L'exèrcit israelià està "totalment preparat" per a una potencial invasió de Rafah, l'única ciutat de la franja de Gaza on encara no han entrat els tancs, i està esperant la llum verda del govern, segons ha afirmat un alt funcionari de defensa a l'agència Reuters. Un portaveu del govern ha dit aquest dimecres que Israel està "avançant" amb l'operació terrestre, tot i que no ha donat cap termini.
  • La 'llei Mbappé': els equips de la capital... i els altres
    Atraure talent o capital a través de polítiques fiscals és una pràctica habitual dels països. El que ja no ho és tant és convertir una part d’un país en una mena de nínxol fiscal. En aquest sentit, la Comunitat de Madrid esprem al màxim el marge de maniobra que té en l'IRPF autonòmic, tal com ha fet també amb la bonificació de l’impost de patrimoni.