Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Josep Anselm Clavé, un músic exemplar (1924)
    De l’article del crític de música Frederic Lliurat (Barcelona, 1876-1956) a La Veu de Catalunya (22-IV-1924). Aquest mes d’abril ha fet 200 anys del naixement de Josep Anselm Clavé (Barcelona, 1824-1874) i enguany n’ha fet 150 de la seva mort. La personalitat de Clavé va destacar en el segle XIX català per la seva vinculació als corrents polítics progressistes i sobretot per la fundació d’un moviment coral atent a la formació cultural dels obrers. 
  • El Madrid segueix tenint set vides i surt viu de Múnic (2-2)
    Per un cop, semblava que el Madrid tastaria la medicina que ells solen administrar als rivals. Però l'equip de Carlo Ancelotti té set vides, sempre s'aixeca quan sembla que l'han deixat fora de combat. En un partit elèctric, d'anada i tornada, el Bayern va desaprofitar una gran ocasió per posar-se per davant a les semifinals de la Champions, després d'un innocent penal del coreà Kim Min-jae a set minuts del final. No li pots fer regals, al Madrid, ja que sempre els aprofita. I Vinícius va marcar el gol del 2 a 2 que deixa el Madrid una mica més a prop de la final de Wembley.
  • Un Barça èpic, a un triomf de la 'final four' (80-82)
    Un Barça majúscul va superar l'Olympiacos en un partit que es va resoldre a la pròrroga (80-82). Dos tirs lliures de Jabari Parker a mig segon del final van decidir un partit èpic. L'equip blaugrana, que va recuperar un desavantatge de 8 punts, va recuperar el factor pista i tindrà dues oportunitats per classificar-se per disputar la seva quarta final four consecutiva.
  • ERC aterra a l'àrea metropolitana per intentar recuperar terreny al PSC
    Tenir un bon resultat a l'àrea metropolitana de Barcelona és clau perquè Pere Aragonès opti a la reelecció. De fet, fer forat en aquesta zona ha estat una de les obsessions dels republicans dels últims anys per intentar desbancar el PSC del seu feu històric amb l'estratègia d'arribar a la "Catalunya sencera" –també és el lloc on es reparteixen més vots–. Ara bé, si bé fins a les eleccions del 2017 i el 2021 van aconseguir fer forat, en l'últim cicle electoral les seves perspectives han anat a la baixa, bàsicament perquè els socialistes, després del Procés, s'hi han tornat a fer forts. No obstant això, Esquerra manté la seva aposta i intentarà retenir l'electorat que hi havia guanyat pel 12-M: Pere Aragonès ja va visitar l'Hospitalet de Llobregat dissabte, i aquest dimarts ha trepitjat Santa Coloma de Gramenet, acompanyat del líder del partit, Oriol Junqueras, i de l'ambaixador del partit en aquesta ciutat, Gabriel Rufián, que també és la figura que ERC ha explotat per atraure els v
  • De l'onada de solidaritat a l'efecte bumerang
    El PSOE va entrar en xoc la setmana passada amb la carta de Pedro Sánchez, va respirar alleujat dilluns amb la seva compareixença i ara comença a preguntar-se què coi ha passat, perquè encara ningú ha entès res. El partit es va obrir en canal dissabte passat i es va presentar davant l’opinió pública com una organització dependent d’una sola persona en un espectacle amb tocs d’histerisme. Una persona que, a més a més, actua al marge dels òrgans del partit, fins i tot del seu equip de confiança, i aspira a una comunió directa amb la ciutadania d’aires messiànics que fa posar els pèls de punta als dirigents més seriosos i refractaris a qualsevol sortida de to. De sobte han vist que sense Sánchez no hi ha pla B, i que el partit no pot ser sotmès un altre cop a una situació similar.