Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Vint anys de la gran ampliació de la UE: ¿En ve una altra?
    Els dirigents de la Unió Europea reivindiquen la gran ampliació del bloc del 2004 com una història d'èxit, sobretot quan defensen la conveniència de la potencial adhesió d'Ucraïna, els Balcans Occidentals, Geòrgia i Moldàvia. Aleshores hi havia temors similars als d'ara, sobretot pel que fa a termes econòmics. Es tractava d'un repte sense precedents: es va passar de 15 a 25 estats membres i es van afegir al projecte europeu 75 milions de nous ciutadans comunitaris, però la riquesa total de la UE en termes absoluts només va créixer en 5 punts percentuals.
  • Deures si o no?: "N'hi ha d'haver, però pocs i senzills"
    És una de les preguntes que més s'ha fet en les jornades de portes obertes d'escoles i instituts que s'han celebrat les últimes setmanes: "Aquí poseu deures?" Com acostuma a passar en la majoria de debats educatius, la solució no es redueix a un simple sí o no.
  • Mor Paul Auster, gegant de la literatura nord-americana
    L'escriptor nord-americà Paul Auster ha mort als 77 anys a casa seva a causa del càncer de pulmons que li van diagnosticar el 2022. Al llarg d'una trajectòria de cinc dècades, Auster es va convertir en un dels autors més importants i celebrats de la literatura nord-americana. La seva obra va tocar gairebé tots els gèneres i va conrear una veu narrativa distintiva, juganera i desconfiada, que hipnotitza el lector i fa avançar la trama sense descans.
  • Així es va gestar el suport de Pujol a Puigdemont
    Dimecres passat l’expresident Jordi Pujol va voler manifestar de forma pública la seva preferència per Carles Puigdemont el pròxim 12 de maig. “Ara toca Junts. Votaré en Puigdemont”, es va reafirmar en un sopar a Martorell, tot i admetre també la seva "insatisfacció política" perquè ell sempre serà, va dir, de l'extinta CDC. Aquest suport explícit i públic a Puigdemont és nou i es va gestar a través d'un acostament previ entre els dos expresidents. El 22 de març, l'endemà que el líder de Junts anunciés a Elna que es presentaria a les eleccions catalanes per optar a presidir de nou la Generalitat, Pujol va pujar a la Catalunya Nord, acompanyat del seu entorn més proper, i va mantenir una trobada amb Puigdemont.
  • Badalona treballa per tenir un equip de futbol femení que competeixi amb el Barça
    L'adeu del Llevant Les Planes, tal com es coneix avui dia, és cada cop més a prop. I és que un grup inversor del qual encara es desconeix la identitat negocia la compra –i el trasllat– del club de cara a la temporada vinent, fet que posaria punt final a una història de fa més de 40 anys. Un projecte ambiciós, que passaria a tenir la seva seu a Badalona –el club també assumiria el nom de la ciutat– i que invertiria per competir a curt termini amb el Barça i jugar a la Champions.