Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • La plaça Major de Palma es desborda per la llengua
  • Israel ordena evacuar l'est de Rafah després del fracàs de les negociacions
    Israel ha ordenat evacuar els barris de l'est de la ciutat de Rafah, al sud de la Franja de Gaza, en la zona que toca amb la frontera d'Israel. Els veïns ja han rebut missatges per sms i trucades telefòniques que els exigeixen marxar cap a Al-Mawasi, a tocar de la costa. Ara com ara l'exèrcit no ha relacionat aquesta ordre d'evacuació amb l'anunciada invasió terrestre de la ciutat, que és l'única que no ha estat arrasada en la guerra que va començar fa gairebé set mesos i on es refugien 1,5 milions de palestins, més de la meitat de la població de la Franja.
  • Rècord absolut d'ocupació: Espanya supera la barrera dels 21 milions d'afiliats
    L'impuls de la Setmana Santa va ajudar a acostar-se a la xifra i el mes d'abril ha certificat aquest nou rècord absolut d'ocupació. Espanya ha superat per primera vegada els 21 milions d'afiliats a la Seguretat Social segons les dades que ha publicat aquest dilluns el ministeri del ram. Exactament, van ser 21.101.505 persones, un increment de 199.538 ocupats respecte al març.
  • Pòdcast: 'De què parlem quan parlem de segregació?'
    Catalunya és un dels llocs de la Unió Europea amb l'índex de segregació escolar més alt. I això per què? Algunes preguntes incòmodes: ¿és una qüestió demogràfica i urbanística, és a dir, es reuneixen en determinats barris aquelles persones que són més vulnerables? ¿És un problema de les famílies i quan ens toca triar centre ho fem pensant en què els nostres infants no es barregin amb altres amb risc d'exclusió i pobresa? i , sobretot, la pregunta més incòmoda, ¿es pot tenir un país cohesionat amb una escola segregada? Per resoldre aquestes i altres qüestions, avui a l'ARA conversem amb Maria Segurola, experta en polítiques contra la segregació escolar.
  • Pagesos: una revolta contra la competència deslleial que intenta implicar els polítics
    Una autèntica revolta de la pagesia. Això va passar al mes de febrer, quan fins i tot milers d'agricultors, amb els seus tractors, van prendre la capital catalana. Van col·lapsar les vies d'accés a Barcelona, també els principals carrers i van aconseguir ser rebuts pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també al Parlament, on es van reunir amb els diferents grups per exposar les seves reivindicacions.