Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Esquerra porta la campanya a la plaça on el Pere jugava amb el Jaume i la Mariona
    A Pineda de Mar, a casa, i envoltat dels seus. Un cop superat l'equador de campanya, Pere Aragonès ha volgut continuar la cursa cap al 12-M des de la seva ciutat natal i mostrant el seu cantó més personal. "És un plaer tornar a ser en aquesta plaça, on no fa tants anys jugàvem amb el Jaume i la Mariona, i on avui hi juga la Clàudia, la meva filla", ha començat el candidat republicà: "La plaça on ens havíem mobilitzat de joves i continuem fent avui, per defensar els ideals de justícia i llibertat". Esquerra ha volgut fer un acte per impulsar la figura del candidat republicà a una setmana dels comicis al costat del líder del partit, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira (des de Ginebra); la vicepresidenta del Govern i número dos de la candidatura, Laura Vilagrà, i també dues cares visibles dels republicans al municipi: la regidora que el va rellevar a Pineda, Mònica Palacín, i l'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Albert Pla.
  • Alejandro Fernández, el melòman que va desobeir la seva mare
    Admirador com és de Stefan Zweig i el seu fabulós Moments estel·lars de la humanitat, Alejandro Fernández (Tarragona, 1976) sap que hi ha instants decisius de la història de cadascú en què tot pot decidir-se per un detall. En el seu cas, aquest moment ben bé podria ser el desembre del 2017, quan durant unes hores es va veure fora del Parlament i només el recompte del vot dels residents a l’estranger va salvar a l’últim minut el seu escó per Tarragona. No ha sigut l’únic cop en la carrera de Fernández que la moneda ha pogut caure d’un cantó o de l'altre. El 2011 va acaronar l’alcaldia de Tarragona de la mà d’un pacte amb CiU que es va trencar a última hora. Més a prop, fa només un mes i mig, el seu futur també semblava penjar d’un fil pel seu enfrontament amb Alberto Núñez Feijóo i bona part de la plana major del partit a Catalunya. I, tanmateix, torna a ser el candidat del PP.
  • El José Antonio, l'avi d'Alejandro Fernández: el socialista asturià que tenia un cavall negre gegant
    Quan l'Alejandro Fernández recorda el seu avi matern, José Antonio Álvarez, va suavitzant la veu. Primer parla d'ell de forma didàctica, com a bon orador que és, però de mica en mica els records s'imposen i amb ells, les emocions. "El vaig estimar molt tot i que ens va deixar quan jo tenia 13 anys. Ell sempre va viure a Astúries, però ens venia a veure a Tarragona. I va ser en una d'aquestes visites que va morir, el 1989, quan era amb nosaltres. Estava malament dels pulmons" recorda. "Sempre va tenir cura de mi, tot i que quan ja era un nen, ens discutíem una mica de política" afegeix. "És que jo ja començava a ser més de dretes i ell... doncs ell era molt d'esquerres" diu amb una rialla. Moltes famílies prefereixen no parlar de política per evitar la trencadissa. A casa dels Fernández no passava, mantenien la cordialitat tot i veure el món de formes diferents. "El meu pare era de dretes i sempre discutien sobre política. I jo vaig sortir al pare, però a l'avi me l'estimava molt, teníem una
  • Puigdemont presenta el 12-M com un plebiscit entre ell o Illa
    Comença la recta final de la campanya electoral i comença la carrera de Junts per intentar desbancar Salvador Illa de la primera posició que li donen totes les enquestes. És per això que l'estratègia de la maquinària juntaire en aquesta última setmana passa bàsicament per dues vies: la primera, presentar el 12-M com un plebiscit entre Illa o Puigdemont; i la segona, cridar a la mobilització independentista per evitar que la Generalitat, diuen, quedi "subordinada" als "interessos de la Moncloa" si té la presidència del PSC. A parer del candidat de Junts, Carles Puigdemont, si el vot sobiranista surt a votar -a diferència del que ha passat en les darreres conteses electorals- es podrà mantenir la majoria absoluta al Parlament, ara en perill. "El país se la juga. Ens hi juguem el futur", ha exclamat el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, en el míting central a Argelers, on ha aplegat fins a 3.000 persones -segons l'organització- que s'han repartit entre dins i fora del pavelló.
  • La reflexió de Sánchez travessa l'oceà: Milei l'ataca per "les acusacions de corrupció a la seva dona"
    El període de reflexió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha travessat l'oceà Atlàntic i ha donat munició al president de l'Argentina, Javier Milei, per fer esclatar una aspra batalla diplomàtica. La indignació de Milei per unes paraules del ministre Óscar Puente –que va donar a entendre que el president argentí s'havia drogat en algun moment– ha desembocat en un atac directe a Sánchez, de qui diu que "té problemes més importants dels quals ocupar-se, com les acusacions de corrupció que cauen sobre la seva dona, un assumpte que el va portar fins i tot a avaluar la seva renúncia".