Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P04-11
CRISI MIGRATORIA
Europa estudia crear
camps de refugiats
fora de la UE
SELECCIÓ
POPULISME
La idea fa seves les tesis contra
Proposa frenar els estrangersL
irregulars en paisos tercers perla immigració dels governs d'ltàlia,
decidir quins poden rebre asil
Hongria, Dinamarca i Austria
ara.cat
DIMECRES
20 DE JUNY DEL 2018
NCMERO 2736
130 EUROS
FERRAN SÁEZ
MATEU
filosof
ATRAPATS AL CAMP MES GRAN DEL MON
Cada cop que algú apel-la
a mantenir el carro
enmig del pedregar
està faltant al respecte
als presos polítics
Al nord d'Uganda, el camp de Bidi Bidi a
300.000 sud-sudanesos fugits del seu país, la majoria menors i dones. FRANCESCMILLAN
P 12-13
aiLa pugna entre Cospedal i Santamaría
estén la por a un trencament dins el PP
MOSTAFASHAIMI
investigador de la UdG
El problema dels menors
emigrants no acompanyats
exigeix una intervenció
immediata que replantegi el
GAVIO BOARAT
P 40-41
El Celler de Can
Roca, segon millor
restaurant del món
El barceloní Disfrutar passa
de la 55a posició a la 18a
model. Es un tema de paísEIS veins aturen
set desnonaments
en un matí
Mobilització popular a
JOSEP RAMONEDASe
filosof
El sobiranisme ha de
renunciar a la via unilateral
i el govern espanyol
l'ha de reconeixer
com a projecte polític
Sant Antoni i Ciutat Vella

Noticias
  • Pa, llengua i simpatia
    Al debat de candidats de TV3 i Catalunya Ràdio hi va haver un bloc dedicat a la llengua i la cultura, una novetat que cal aplaudir perquè eren temes que una i altra vegada es tractaven de forma marginal, si era que arribaven a tractar-se. Això sí, ara que existeix el bloc, seria òptim que els candidats, i les persones que els ajuden a preparar els debats, procuressin dur-hi alguna aportació. Es va constatar l'existència d'un consens bastant ampli a donar per bo que el percentatge dels pressupostos de la Generalitat dedicats a Cultura ha d'assolir el 2%: novament un fet que celebrem, tot i que faltaria el detall que els pressupostos siguin aprovats. Els que tenia preparats el govern de Pere Aragonès no arribaven encara al 2% en Cultura, però s'hi anaven acostant. Els mateixos grups que estan d'acord que això està molt bé van fer impossible l'aprovació dels pressupostos sense necessitat de fer-ho, i a continuació el mateix president Aragonès va convocar eleccions sense que tampoc calgués realment
  • Endesa redueix els guanys per la caiguda dels preus energètics
    La normalització dels preus energètics, en especial del gas, es nota en els resultats empresarials de les grans energètiques espanyoles dels primers tres mesos del 2024, que veuen com els beneficis extraordinaris registrats l'any 2022, el pitjor moment de la crisi energètica, però també del 2023, queden en un segon pla. Endesa n'és l'últim exemple.
  • Vitamina C: el grup de rock que es va inventar Cs per sobreviure a les eleccions
    "Per què no fem una cançó amb la gent del partit?". La idea va sorgir en un dinar a Barcelona en els bons temps de Ciutadans, quan el partit tenia 36 escons al Parlament i es plantejava com encarar una campanya electoral, la del 2021, marcada per les restriccions de la covid-19, i en què les enquestes ja li auguraven una patacada. D'aquell primer plantejament en va sortir el grup de rock Vitamina C, amb l'exportaveu de Cs Edmundo Bal a la bateria i l'aleshores vicepresident del Parlament Joan García al baix, al costat de dos companys més del partit –l'exassessor de Begoña Villacís Javier García Toni i el militant de Sabadell Toni Valenzuela–. L'experiment, potser, els va permetre sobreviure al Parlament: van enfonsar-se de 36 a 6 escons, però van aconseguir mantenir la representació parlamentària.
  • La fotografia del 'jari' de Rosalía abans de la gala dels Met i els mems que ha generat
    Rosalía és humana. Si bé la naturalitat de la catalana no és una qualitat que mai s'hagi posat en dubte, la manera de compartir el malestar i l'atordiment que va patir moments abans de la gala del Met és un exemple més de la seva espontaneïtat. Aquest dimarts la cantant va publicar al seu perfil d'Instagram una fotografia on se la veu estirada en un sofà a l'interior del cotxe que la duia a l'esdeveniment més important de la indústria de la moda.
  • En marxa el cordó sanitari contra Aliança Catalana
    ERC, PSC, Junts, CUP i comuns han signat aquest dimecres un document en què es comprometen a no pactar amb l'extrema dreta, en referència a Vox, però també a Aliança Catalana (AC), i a no acceptar “ni per acció ni per omissió” els seus vots per formar una majoria d’investidura o de govern. El text, elaborat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), l’han rubricat Alícia Romero, en nom del PSC; Najat Driouech, d’ERC; Glòria Freixa, de Junts; David Caño, de la CUP, i Lluís Mijoler, de Comuns Sumar.