Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
QUE HI PASSA
AL MNACDE NIT
QUAN TANCA?
P 04-03
NOU GOVERN
Torra busca
ara.cat
am restituir els
H DE MAIG DEL
50 EUROS
RAMON GENER
MAGRADA TOTA
consellers
LA MUSICA, TOTAFJxCat vol nomenar Rull, Turull Puig ERC sinclina per deixar pas a
unanova fornada de dirigents
malgrat les dificultats jurídiques
EL.JURAMENT IRITALA MONCOA
Quim Torra vajurar akirel carree de president sense esmentar ni la Constitucio nielrei, i sense posar-seel medalló. e
REPORTATGE
Maduro reparteix
menjar per a pobres
amb carnet del partit
El barril de
petroli supera
els 80 dòlars
per primer cop
des del 2014
Jordi Sànchez
L'elecció de Quim Torra
permet posnr fi a
l'absèncin d'un Gowern
legitim. Però els temps
seguiran sent convulsos
MONICA BERNABÉ
ENVIADA ESPECIAL

Noticias
  • El marxisme ben vestit (1935)
    De la crònica anònima publicada tal dia com avui a Mirador (8-V-1935). El diputat José Antonio Primo de Rivera en una conferència feta a Barcelona el 3 de maig de 1935 sobre nacional-sindicalisme va glossar a Marx. Segons l’historiador Stanley Payne, el líder falangista es va reunir aquells dies aquí amb l’anarquista Ángel Pestaña, fundador del Partit Sindicalista, per coordinar un moviment obrer. Un cop Franco va guanyar la guerra, alguns anarcosindicalistes van fer-se falangistes. Uns i altres compartien símbols –els colors roig i negre–, idees –fòbia a les urnes– i espanyolisme (l’"antes roja que rota” del nacionalisme espanyol).  
  • Clatellada de les que fan mal al PSG: el Borussia li barra el pas a la final de la Champions
    El futbol, afortunadament, no hi entén ni de lògica, ni de pronòstic, ni de diners. En una nit dramàtica a París, el Borussia de Dortmund alemany s'ha classificat per jugar una final de la Champions per tercer cop a la seva història després de trencar el cor dels francesos (0-1). Un gol de cap de Hummels a la segona part, sumat a un gran desplegament defensiu d'un equip que ha aconseguit desconnectar del joc a Mbappé, ha permès al Borussia tornar a Wembley, on el 2013 ja va jugar una final de la Champions contra el Bayern, que va perdre. Si el Bayern elimina dimecres el Madrid, es repetiran final i escenari.
  • Què s'haurien dit Aragonès, Illa i Puigdemont en un debat a tres?
    La campanya electoral se saldarà amb quatre debats a vuit –més un de Pimec a cinc–, que és alhora la fórmula més plural i la més difícil de seguir per als espectadors, que amb prou feines recorden el que ha dit el primer candidat quan arriba el torn del quart o del cinquè. El sistema electoral català no és presidencialista i té tot el sentit que les forces amb representació parlamentària –s'hi podria afegir fins i tot alguna que aspiri a ser-ho– participin en els debats, l’escenari òptim per confrontar les propostes en campanya.
  • "Un mestre ha de voler ensenyar i no només buscar una cadira per a tota la vida i poca feina"
    Els mòbils, els mals resultats educatius, la falta de disciplina... Educar els infants és un repte cada cop més difícil i els obstacles no fan més que acumular-se. Educar als infants mai havia estat tan difícil com ara? És el que han intentat respondre aquest dimarts la geògrafa i pedagoga Pilar Benejam i el pedagog Xavier Besalú en una conversa moderada pel director adjunt de l'ARA, Ignasi Aragay, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).
  • Xoc a la dreta espanyolista: tres receptes per seduir un mateix perfil de votant
    La batalla a la dreta espanyolista en aquestes eleccions està sent dura, amb unes enquestes ajustades: el PP intenta fer el sorpasso a Vox, l'extrema dreta s'esmerça a mantenir el lideratge dins la triple dreta unionista i Ciutadans busca evitar la seva extinció. Tots tres tenen l'objectiu de seduir un perfil de votant similar –de dretes i unionista–, però ho fan amb estratègies diferents. Mentre el PP s'ha conjurat a no parlar dels seus competidors de l'espai i carregar només contra l'independentisme i el PSC –el seu altre competidor dins l'unionisme però a l'esquerra–, el partit d'extrema dreta Vox sí que es dedica a criticar obertament el líder popular (estatal), Alberto Núñez Feijóo. Pel que fa a Ciutadans, obvia els de Santiago Abascal i carrega contra el PP, el PSC i l'independentisme, sobretot focalitzant-se en Carles Puigdemont.