Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
PLE D'INVESTIDURA
Quim Torra
I3lè presiden de la Generalitat
ara.cat
IMARTS
5 DEMAIG DEL 2018
UIKNO 2700
130 EURCOs
"Governaré pera
tots els catalans"
Autocrítica Demana perdó i admet que "algunes coses no s'han fet bé"
Provisional Reitera el compromís amb Puigdemont i avui el visita a Berlín
Pactes Els retrets de CUP, comuns i PSC auguren una difícil governabilitat
JOAN B.
CULLA
Els que titlen Quim Torra
que se n'ha fet dels
sobre
presumptes moderats
ESTHER ERA
L'elecció de Torra ha donat
artilleria nls que aticn ln
fractura i frisen per mostrar
un moviment civic com ua
massa alienadai fanatica
ERNESTO EKAIZER
Desenes de morts a Gaza en les protestes contra Trump
L'exèrcit israelià mata una cinquantena de palestins en les protestes a la franja de Gaza pel traslat
de rambaixada dels Estats Units de Tel Aviv a Jerusalem coincidint ambel 70è aniversari de la Nakba. P. 16-17
Llarena explica als jutges
insurrecció del 3-O va ser
tan greu que va obligar el
rei a dirigir-se a la nació

Noticias
  • Ábalos posa en dubte que hagi existit la trama Koldo: "Que resolgui la justícia"
    "No defensaré ningú, però tampoc acusaré ningú ni seré un obstacle per a la seva defensa". José Luis Ábalos ha reivindicat així la presumpció d'innocència de Koldo García en la primera compareixença que fa en seu parlamentària pel cas al qual dona nom el seu exassessor al ministeri de Transports. L'exnúmero tres del PSOE, que fa dos mesos va ser expulsat del partit per no haver volgut deixar el seu escó al Congrés per haver-lo nomenat, ha posat en dubte que existeixi la trama Koldo. "Que ho resolgui la justícia amb garanties", ha demanat a la comissió d'investigació del Senat promoguda pel PP, que Ábalos ha titllat de "judici paral·lel". "No he de reconèixer cap culpa si no la tinc", ha argumentat, tal com va fer quan va desafiar al PSOE rebutjant dimitir i passant al grup mixt de la cambra baixa.
  • "La frase que el tercer es cria sol és una estafa"
    Els aniversaris tenen alguna cosa que ens remou per dins. Tenen un significat molt més profund que bufar espelmes o rebre un regal. Quan ens convertim en mares i pares, els aniversaris adquireixen una altra dimensió. Ens serveixen per valorar tot allò que tenim, el temps que va passant i, d’alguna manera, tot torna a començar. Per als adults és un moment de fer balanç i marcar-nos propòsits nous.
  • Menú de postres, hotel, celler i exposició: així serà el nou gran complex dels germans Roca al castell de Sant Julià de Ramis
    Després de gairebé dos anys donant voltes a com omplir de vida l'antiga fortalesa de Sant Julià de Ramis (Gironès), un enorme complex reformat fa una dècada amb dos restaurants, un hotel i espais expositius i que van llogar l'estiu del 2022, els germans Roca han trobat finalment la fórmula per donar continuïtat al seu projecte. Esperit Roca obrirà les portes el pròxim 16 de maig, convertint-se en un enorme centre gastronòmic i cultural que allotjarà diferents projectes.
  • Les últimes confessions de Matthew Perry
    Coincidint amb el vintè aniversari de l’estrena del darrer capítol de la sèrie Friends, la plataforma Movistar+ ha estrenat l’entrevista que la periodista Diane Sawyer li va fer l’octubre del 2022 a ABC News. Era una conversa de caire promocional. Perry acabava de publicar el seu llibre de memòries Friends, lovers, and the big terrible thing, on relatava les addiccions a les drogues, especialment l’alcohol i els fàrmacs. Perry va morir un any després, amb 54 anys, per problemes cardiovasculars i respiratoris greus associats a la medicació per tractar el consum d’opiacis.
  • Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques per "les amenaces" d'Occident
    El president rus, Vladímir Putin, ha ordenat a les Forces Armades realitzar, "ben aviat", maniobres amb armes nuclears tàctiques a la vora de la frontera ucraïnesa a causa de les "amenaces" d'Occident. Així ho ha informat aquest dilluns el ministeri de Defensa de Rússia en un comunicat: "[Les maniobres] tenen l'objectiu de garantir de manera incondicional la integritat territorial i la sobirania de l'estat rus en resposta a les declaracions provocadores i les amenaces de certs dirigents occidentals contra la Federació Russa". Aquests exercicis amb míssils, en què participarà tant l'aviació russa com l'armada, seran efectuats per les forces del Districte Militar Sud, és a dir el que limita amb Ucraïna. Segons l'esmentat comunicat, "les maniobres busquen millorar el nivell de preparació de les forces nuclears no estratègiques a l'hora de realitzar missions de combat". Durant les maniobres, que no se sap quan es duran a terme, es realitzaran "un conjunt d'activitats per posar en pràctica les qüesti